Posibil caz de abuz asupra unui copil... ce sa fac

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Si mie si sotului meu ni se pare ciudat tatal. Chiar dupa prima lectie mi-a zis sotul meu ca el este foarte ciudat si i se pare ca si fetita are o parte din ciudateniile lui, la o scara mai mica totusi. Vineri e zi libera si o sa fiu acasa. O sa il abordez eu direct, sa-l invit la o cafea in living sa-l intreb diverse chestii. Din pacate stau in zona si nu prea, sunt cateva statii de metrou distanta, nu e foarte departe dar nici chiar dupa colt. Dar o sa il intreb daca sta de mult in zona respectiva daca fiica lui merge la vreo scoala unde se predau anumite limbi straine... in calitate de viitoare mamica ma intereseaza lucruri de acest fel si cu ocazia asta poate se deschide si spune mai multe, poate spulbera indoielile pe care le am acum. Si eu zic ca ar trebui sa incerce sa-i dea copilului aripi, sa o invete sa se descurce singura, sa puna singura intrebari nu sa intrebe el pentru ea ce crede el ca nu intelege ea.
Ai mei niciodata nu au stat cu mine la meditatii, nici cand faceam matematica cu un profesor nici cand faceam romana sau engleza cu o profesoara. Ar fi fost foarte ciudat sa stea acolo, cred ca n-as fi invatat mare lucru tocmai de stres ca e parintele acolo cu ochii pe mine. Dar pe de alta parte poate taticul acesta e genul care da un ban si vrea sa se asigure ca merita si ca fiica lui invata absolut tot ce i se preda cat mai repede, ca sa nu piarda profesorul in lectia urmatoare timp reluand ceva ce deja a predat, ca timpul insemna banii lui pana la urma. E si asta o varianta...
Vad vineri cum sta treaba. Sper sa accepte ca macar sa inceapa lectia doar sotul meu si copila si el sa stea putin de vorba cu mine, mai ales ca oricum sotul meu vrea sa testeze putin copila sa vada daca are ureche muzicala buna cantandu-i cateva note simple la pian pe care ea sa le reproduca apoi cu vocea sau pe chitara. Asta ar dura maxim 15 minute timp in care si copila ar putea spune ceva daca intr-adevar are o problema acasa si eu as socializa cu tatal.
Sper din suflet sa nu fie nimic in neregula, sa fie doar o familie cu mici ciudatenii si atat.

21+
http://bazar.desprecopii.com/detail.asp?id=4886&n=LECTII-PIAN-CHITARA-CANTO
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Clexane 0.2 alternat cu 0.4, Elevit alternat cu Medyn, Magne B6, Vit C, Euthyrox 100 zilnic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui adelamaria

Mie comportamentul tatalui nu mi se pare OK. Nu mi se pare normal. Nu stiu ce cauze are (singura varianta "pozitiva" care mi-a trecut prin minte e un program gen protectia martorilor), dar normal, justificat, nu mi se pare.
Nu stiu ce-as face eu intr-un caz de genul asta. Nu, nu cred ca as pune mana pe telefon sa reclam in secunda doi, dar as incerca sa mai obtin cumva informatii. Tatal e chiar atat de inabordabil? Nu schimba o vorba cu nimeni, nimic?
In locul sotului tau, eu n-as putea lucra cu copilul in conditiile despre care spui tu. OK, sa ceara copilul sa fie parintele prezent, DA! Dar sa se impuna parintele, ca asa vrea el, fara sa dea vreo justificare - eu n-as putea lucra...Si nici copilului nu cred ca-i face bine. Pai numai controlul asta excesiv si admonestarile in public si trimiterea la greseli anterioare si tot mi se pare abuz atunci cand se repeta...Nu stiu, nu e o atitudine normala! Si eu mai am tendinta sa-i reprosez copilului uneori ceva din trecut, dar nu permanenet...si incerc sa ma controlez pt ca nu e productiv...
Ceva-ceva tot e in neregula. Nu neaparat abuz sexual, dar nu e OK. Ca adult te prezinti cu numele de familie, nu cu numele mic...SI cum sa nu lasi copilul sa intrebe el ce nelamuriri are???...Serios acum...E ca si cum i-ar interzice sa vorbeasca, sa se exprime - pai e abuz asta, in viziunea mea cel putin!
Orice parinte normal vrea sa dea copilului aripi sa zboare, sa-l invete sa fie independent...aici nu pare sa fie vorba de un copil problema, dimpotriva chiar...Cum il inveti sa aiba incredere in el, sa fie independent, cum il ajuti sa creasca daca tu stai permanent la toata lectia, ii atragi in mod neplacut si nefiresc atentia, ii scoti ochii cu greselile anterioare, nu-l lasi sa intrebe???....Serios acum, cati dintre noi - care avem pretentia ca vrem binele copiilor nostri si ii ajutam sa creasca frumos - fac toate lucrurile astea in mod voluntar, consecvent, sustinut? Voua vi se par lucruri normale? Ca mie nu...

Ade, mami de Ilana
http://www.ilanaandreea.blogspot.com/

Eu am intalnit cazuri.
Si la scoala dar si la un sport.

In ambele cazuri ( la unul era mama, la celalalt era tatal) era vorba de copii ( fetite sub 12 ani) de o anumita religie care probabil aveau oarece temeri/preconceptii de a lasa o fetita singura cu un barbat.
Si in ambele cazuri parintii erau foarte autoritari, nu abuzivi, dar peste nota de "autoritar" confortabila pentru mine. Si se tintea performanta cu orice pret.

Pe de alta parte imi pare absolut ciudat ca tu ca profesor sa accepti asa un nou elev fara sa ii stii numele de familie, daca e scolar se spune, de obicei si scoala.
Nu pomenesc de chitanta pentru serviciul prestat ca...nu se poarta...

Autoarea mentioneaza de "caiet" deci e o meditatie ce implica scrisul probabil o limba straina sau matematica, poate tatal fiind perfectionist vrea sa vada nivelul clar al lectiei, si al copilei dar si interactiunea dintre eleva si profesor.

Sunt muuult prea putine informatii, mult prea mult apartinand genului "soptit pe la colturi" ca sa poti trage o concluzie.
Iar cea a abuzului, in acest caz, cu aceste informatii, mie, personal, imi pare hazardata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Intre timp, pana am trimis eu mesajul, autoarea a precizat si muzica daci chiar inclin sa cred ca tatal e genul perfectionist si poate prea autoritar.

Dar de aici pana la abuz e ...cale lunga.

PS: mie imi displace sa ma traga cineva de limba cu privire la copilul meu, familie si chiar scoala daca nu sunt dispusa sa dau informatiile voluntar.

Discutia pe care o doresti s-ar putea sa nu dea prea multe rezultate daca el nu-i dispus sau e genul taciturn.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui emilia.m

Si mie si sotului meu ni se pare ciudat tatal. Chiar dupa prima lectie mi-a zis sotul meu ca el este foarte ciudat si i se pare ca si fetita are o parte din ciudateniile lui, la o scara mai mica totusi. Vineri e zi libera si o sa fiu acasa. O sa il abordez eu direct, sa-l invit la o cafea in living sa-l intreb diverse chestii. Din pacate stau in zona si nu prea, sunt cateva statii de metrou distanta, nu e foarte departe dar nici chiar dupa colt. Dar o sa il intreb daca sta de mult in zona respectiva daca fiica lui merge la vreo scoala unde se predau anumite limbi straine... in calitate de viitoare mamica ma intereseaza lucruri de acest fel si cu ocazia asta poate se deschide si spune mai multe, poate spulbera indoielile pe care le am acum. Si eu zic ca ar trebui sa incerce sa-i dea copilului aripi, sa o invete sa se descurce singura, sa puna singura intrebari nu sa intrebe el pentru ea ce crede el ca nu intelege ea.
Ai mei niciodata nu au stat cu mine la meditatii, nici cand faceam matematica cu un profesor nici cand faceam romana sau engleza cu o profesoara. Ar fi fost foarte ciudat sa stea acolo, cred ca n-as fi invatat mare lucru tocmai de stres ca e parintele acolo cu ochii pe mine. Dar pe de alta parte poate taticul acesta e genul care da un ban si vrea sa se asigure ca merita si ca fiica lui invata absolut tot ce i se preda cat mai repede, ca sa nu piarda profesorul in lectia urmatoare timp reluand ceva ce deja a predat, ca timpul insemna banii lui pana la urma. E si asta o varianta...
Vad vineri cum sta treaba. Sper sa accepte ca macar sa inceapa lectia doar sotul meu si copila si el sa stea putin de vorba cu mine, mai ales ca oricum sotul meu vrea sa testeze putin copila sa vada daca are ureche muzicala buna cantandu-i cateva note simple la pian pe care ea sa le reproduca apoi cu vocea sau pe chitara. Asta ar dura maxim 15 minute timp in care si copila ar putea spune ceva daca intr-adevar are o problema acasa si eu as socializa cu tatal.
Sper din suflet sa nu fie nimic in neregula, sa fie doar o familie cu mici ciudatenii si atat.

21+

PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Clexane 0.2 alternat cu 0.4, Elevit alternat cu Medyn, Magne B6, Vit C, Euthyrox 100 zilnic

O sa-si dea seama ce vrei. Cred ca poti sa deranjezi.

Mergi la inceput

Stiu ca e posibil sa nu spuna nimic, dar macar incerc sa spulber indoielile. Nu o sa pun intrebari impertinente, doar la modul general de exemplu ce-i place sa faca la scoala, daca face pian de mult timp (cu chitara de abia a inceput cu sotul meu), daca mai face si dans ca data trecuta avea miscari de balet (Dee-Dee din desenele animate Dexter era mic copil pe langa ea), daca merge la o scoala unde se preda franceza sau germana ca a doua limba...

21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Poate ca parintele respectiv doreste sa vada exact pe ce anume da banii. daca tot sta acolo o ora si pierde vremea, nu inteleg de ce ar fi asa o problema ca sta si el in aceeasi incapere. In plus, probabil ca vede cum progreseaza copilul, ce "teme" primeste acasa etc.

OK, si fii-mea a luat lectii de chitara si nu am simtit nevoia sa particip si eu, dar asta nu inseamna ca e ceva in neregula cu comportamentul tatalui. Poate ca e prea protectiv si ar trebui sa o lase pe cea mica mai independenta, dar asta e cu totul altceva.

Este posibil ca fetita sa stie EXACT adresa, doar ca nu i s-a parut relevant sa va spuna numele strazii, ci a dorit doar sa explice cam pe unde locuieste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BlackCat4evR spune:

mcoca, am o fetita.

Si am tot respectul pentru Emilia, pentru ca, dupa parerea mea, dovedeste ca e OM. Se intereseaza de situatia celor din jur, isi pune intrebari si cauta raspunsuri, nu se retrage in coconul ei utopic, inviolabil, fara sa-i pese de cei ce o inconjoara!

Mergi la inceput

E perfect normal sa vrei ca atunci cand dai un ban ca copilul tau sa invete ceva sa te preocupi de asta. Dar trece in extrema cealalta fiindca se poarta urat cu copila la lectii daca face si cea mai mica greseala. Cum sa-i faci copilului morala 5 minute pe ceas in timpul orei de chitara ca a gresit nu stiu ce si in ora de pian de mai devreme? Apoi a fost faza cu sapunul, cred ca fetita era super nervoasa din cauza criticilor tatalui si a refulat pe sapunul nostru. In fine... asta e, da-l naibii de sapun... ideea e sa fie doar atat si nu mai mult, adica doar la atatia nervi si frustrare sa se limiteze problema, sa nu fie ceva mai adanc de atat. Am uitat sa precizez ca la 2 ore si ceva dupa lectie, adica in jurul orei 21:00 stateam de vorba cu sotul cand a primit un sms de la respectivul tata cu o intrebare legata de lectie, de modul de a ciupi una dintre corzi mai precis, de unde trag concluzia ca dupa ce a ajuns acasa cu copila au exersat la chitara pana seara tarziu, ceea ce chiar nu-i neobisnuit pentru un adolescent sau adult super pasionat de muzica (sotul meu dormea cu chitara in brate si exersa uneori si 10 ore pe zi pe vremea cand avea trupa si era student la conservator), dar parca pentru o fetita de 9 ani care a fost la scoala in ziua respectiva, apoi la pian si apoi inca 2 ore la curs de chitara cu profesorul sa ajunga acasa si 2 ore mai tarziu tot cu chitara in brate sa stea... e cam mult si imi vine cumva greu sa cred ca ea a vrut asta si n-a pus-o tatal. Mi-e sa nu o oblige practic si ea sa-i faca pe plac ca sa evite agresiunea verbala sau... Dumnezeu stie. Sper sa nu fie nimic, sincer, imi doresc sa fie totul in inchipuirea mea si nu mai departe.

21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Profesional sotul tau ii raspunde la intrebare si formuleaza o recomandare cu privire la timpul alocat studiului chitarii. Decizia apartine parintelui.
Parerea mea desigur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Adevarul este ca tatalui resp nu i-ar strica o reclamatie, poate isi mai revizuieste comportamentul. Oare invatatoarea de la scoala ce-ar spune? Pacat ca n-o cunosti, era o idee buna sa discuti si cu ea.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput