iertarea

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns larasarit spune:

Asta e singura "gresala" facuta de iubitul tau in cei 2 ani de relatie?
Lasa omul in pace ca nu faci decat sa il indepartezi cu toate interogatoriile si suspiciunile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palomina spune:

Eu ma confrunt cu o situatie oarecum asemanatoare in sensul ca exista o ea care e intr-un colt indepartat de lume( a fost una din iubitele sotului meu, a parasit-o pt a se casatori cu prima nevasta cu care sotul meu a stat 15 ani, dupa 4 ani noi doi ne-am casatorit) care il tot abordeaza pe fb gen- da like la poze in mod obsesiv (sotul e muzician si mai pune lumea foto cu el), de zile de nastere nu scapa ocazia de a se felicita si pe langa asta isi spun ca se iubesc si ca ce prietenie au ei si ca ce bine e sa iubesti asa prieteneste etc. si ultma faza care m-a scos din pepeni a fost cand i-a sugerat sa-si schimbe fotografia de profil si el chiar a facut-o.

Ideea care este?! eu stiam de aceasta duduie de cand l-am cunoscut pe sot, mi-a povestit despre ea (culmea, o cheama ca pe mine), eu am tinut minte. Apare duduia pe mess la scurt timp dupa ce ne-am mutat impreuna, il intreaba ce mai face, eu prin zona, el nu-i zice nimic de mine... ok. iar tin minte. intre timp, in sfarsit, duduia afla ca s-a insurat (cum? l-am etichetat eu intr-o poza cu mine si evident ca si-a dat seama avnd acelasi nume cu el, tin sa precizez ca nu a dat like :)))) )continua sa apara pe fb in modurile pe care vi le-am prezentat mai sus si de fiecare data cand apare imi exprim nemultumirea. el imi jura ca nu are nimic de a face cu ea, ca e doar un fel de a spune, ca face doar parte din trecutul lui si nimic mai mult.

Acuma eu, insarcinata fiind si cu hormonii varza, am explodat de nervi de ziua ei de nastere (nah, veni momentul) si am facut scandal pe fondul altor nemultumiri ale mele legate de el si nu numai de el :) el , nu si nu ca ea nu inseamna nimic pt el. Atunci eu i-am zis- daca nu inseammna nimic pt tine, sterge-o de pe lista de prieteni- el, nu, ca ma fac de ras, ce e asta, esti nebuna. Eu am insistat- el, intr-un final cedeaza. Deja faptul ca a refuzat prima oara s-o stearga a insemnat pt mine o confirmare a faptului ca inca mai exista sentimente intre ei si nu de prietenie. Oricum, era doar pt a-l testa pt ca nu sunt tampita sa cred ca daca o stergea de pe fb o stergea si din capul lui si oricum pot coresponda linistiti si pe alte cai.

In fine, ca sa duc povestea pana la capat, intr-o noapte m-am enervat si i-am trimis un mesaj extrem de politicos individei (nu exagerez) in care i-am cerut sa-si continue prietenia pe fb la modul real, nu cu te iubesc, te voi iubi mereu, ce bine ca putem coresponda aici, imi bate inima cu putere cand vad poze cu tine etc.Apropos, tipa s-a casatorit si ea de vreun an. ce credeti? a sarit ca arsa si mi a zis sa mi vad de treaba si ca ce pacat ca sotul meu are o sotie ca mine. Ziceti si voi.... tin sa precizez ca sotul meu intr-adevar din ce reiese din istoricul mesajelor nu o abordeaza decat cu ocazia zilei ei de nastere , in rest ea se baga in seama cu el si el ii tine isonul.De asemenea, el isi lasa fb deschis si chiar discutam de ce e mai e nou printre prietenii lui, etc , nu am intrat prin efractie, ca sa zic asa.

E, ce ziceti de relatia asta de "prietenie"?

mami de Antonito din 18 august 2010 si 22+

Mergi la inceput

Culmea, in general, eu nu sunt geloasa. Adica, chiar n-am nicio treaba, nu-l intreb de ce a intarziat, unde e, de ce nu e, este liber sa vb si sa si vada copiii si fosta sotie cand vrea si cum vrea, prin natura meseriei lui poate cunoaste un milion de femei si daca vrea sa se culce cu ele, chiar n-am nicio treaba daca o face fara sa deranjeze si sa pericliteze viata copiilor lui si ai nostri dar chestia asta ma scoate din pepeni pt ca , asa cum spunea si Erica, aici e vb de sentimente . Pt mine- te iubesc- inseamna enorm si n-as spune asta ca o vorba in vant si mai ales altuia in fata omului pe care il pretuiesc cel mai mult pe lumea asta.

Erica, scuze ca am deviat subiectul tau dar parca parca seamana cu ce mi se intampla mie. Nu stiu ce sfat sa-ti dau, si eu sunt bulversata ... doar rabdare sa poti vedea cu mintea limpede ce se intampla cu iubitul tau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Palomina,dar cred ca realizezi(spun asta pentru ca tu singura spui ca-s hormonii si ca tu de fapt nu esti geloasa)ca sotzul tau a avut o viatza inainte de a te cunoaste si casatori cu tine?

Cunoscindu-ne pe noi,ei nu pot sterge cu buretele ceea ce au trait ani d ezile,stiu eu prima dragoste,primul sarut,primul sex sau prima casatorie.

Vrem sau nu vrem(oficial) sa recunoastem,si noi avem amintiri si trairi in legatura cele enumerate mai sus!

Deci de ce le cerem lor sa uite daca noi nu o facem,nu avem cum de altfel.

Voiam de fapt sa spun ca viatza de dinainte de a ne cunoaste partenerii nu o putem baga sub pres si atitta timp cit "legaturile"sunt in limitele normale si ale bunului simtz,nici n-ar trebui sa ne batem capul cu ele.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Dana, de acord, dar tu ii faci declaratii de dragoste primului tau iubit? Si eu imi amintesc de o iubire mare de m-a tinut citiva ani buni dar acum cind ma gindesc la el imi vine doar sa zimbesc, ca eram mica si naiva. Sunt amintiri frumoase, le revad cu ochii mintii, dar nu as putea spune ca il iubesc sau ca mai simt ceva pentru acel el. Deci chestia asta cu "i will always love you" mi se pare nelalocul ei.

Nici eu nu sunt o fiinta geloasa, stiu de toate iubirile anterioare ale sotului - ca nici nu au fost asa multe - dar sincer, daca ar aparea prima brusc in peisaj si ar incepe cu i will always love you, cred ca m-ar apuca insomniile. Asa ca nu mi se pare ok nici situatia palominei pentru ca de la comunicare de-asta inocenta la o legatura mai puternica emotionala nu e decit un pas. Si de la o legatura emotionala (care in capul meu tot betrayal este) la inselat fizic nu mai e decit un pas. Deci sunt doi pasi in total ce vreau sa zic e ca e normal sa iti sune alarma, fiindca - chiar daca el cu adevarat e inocent - daca continua pe panta asta sunt sanse mari sa isi prinda urechile.

In ce priveste situatia ericai, e foarte simplu. Erica, trimite femeii un email, ca acum presupun ca ii stii adresa si sugereaza-i sa isi schimbe parola de mail. Atit. Nu trebuie sa ii explici de ce, cine esti etc.

Mergi la inceput

Pai am spus ca atita timp cit nu sunt depasite niste granitze.

Pe mine m-ar interesa sotzul meu si reactziile lui decit ce scrie o fosta,pe Fb.

Eu asa vad lucrurile,insa va spun ca le vad asa datorita virstei,intzeleg foarte bine(de asta si parerile mele sunt uneori atit de blamate si dezaprobate)si respect si parerile celorlatzi,insa de multe ori e doar !furtuna intr-un pahar cu apa".

Uite palomina spune ca sotzul e muzician...crezi tu ca nu primeste declaratzii aprecieri de la alte dudui?Dar...cu fosta,e deja alta treaba!

Nu minimalizez sau contest trairile palominei,insa repet,important e ce face sotzul...nu ce scrie x sau y pe fB.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Eu am inteles ca si sotul ii face declaratii de iubire fostei. Poate am inteles gresit.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cristoiu

Eu am inteles ca si sotul ii face declaratii de iubire fostei. Poate am inteles gresit.

Am recitit,si desi nu intzelesesem asa initzial...asa reiese din text,insa e ceva in "neregula"ca mie mi s epare ciudat ca palomei chestia asta nu i s eppare un capat de tzara si n-a reactzionat asa cum a reactzionat de exemplu cind i-a cerut sa-si schimbe poza la profil.

edit:ceva in "neregula"cu exprimarea,nu cu palomina.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Palomina, din pctul meu de vedere ai facut o greseala cand i-ai spus sa o stearga din lista.Sper ca nu a sters-o! NU de alta, dar lucrul asta ii demonstreaza ei ca tu esti geloasa, deci nu esti sigura pe tine, deci crezi ca el inca mai simte pt ea ceva, deci tu pici prost si ea bine.
Trebuia s aii spui sotului tau doar sa termine cu declaratiile astea deplasate, si sa il intrebi cum s-ar simti daca tu ti.ai face astfel de declaratii cu fostii prieteni.
Problemele se rezolva in familie, nu trebuie s afle si altii de ele.

In studentie mi-a marturuisit un prieten ca e indragostit de mine, desi avea o prietena cu care era de ani buni.I-am spus ca nu ma intereseaza, ca vreau s aramanem doar prieteni si ca eu chiar nu as vrea sa sticam prietenia asta pt ca el mi-a spus ce simte.Sa ne purtam ca la inceput si gata. Mi-a spus ca prietena lui e geloasa rau, si ce credeti?Prietena lui pe care nu o stiam mi-a dat friend req pe fb.Ca sa nu ii fac probleme omului am acceptat, desi nu dau accept decat daca stiu pers. Aveam evident trecut la statsul relatiei si numele prietenului meu, caruia i-a dat de asemenea friend req.Mi-a spus inainte tipul ca m-a vazut prietena lui si ca a inceput sa faca crize de gelozie desi el i-a spus ca nu e nimic intre noi, si ca 'scuze, dar na, ti-a dat friend req'.
Asta a fost cum a fost, dar o data era o urgenta, eu l-am sunat ca sa il intreb ceva, ea a raspuns si am putut sa aud doar cum racnea la el spunandu-i 'hai, hai, raspunde, vorbeste cu ea, nu vezi ca te suna?hai, hai!'.
A fost ceva de genul jeez! Chiar nu ma intereseaza problemele pe care le au altii, dar de ce naiba sa te fci asa de kkt?
Mi se par fazele astea niste injosiri graoznice.
Tot ce e de rezolvat se rezolva cu partenerul, nu cu fuste ridicate in cap.

Ah, si la inceputul relatiei mele cu prietenul meu ne-am dus impreuna cu tatal lui la o colega de lucru de-a tatalui ca sa ii ducem niste puiuti de pisicuta.Fiica respectivei era acasa, ne-am cunoscut cu totii.Eu 15 ani, prietenul 18, respectiva la facultate.A inceput sa il sune in draci, in fiecare zi sa il invite in oras.Ba o data ii spune ca de ce nu vrea sa iasa cu ea si o tot refuza, ca daca nu se intalnesc 'o sa te mananc'. M-am gandit la un moment dat sa ii spun ceva, dar am zis ca nu ii dau satisfactia.S-a oprit doar dupa ce s-a intalnit cu prietenul meu. :)))Au vb la telefon, ne-am dus impreuna pana acolo, el a vorbit cu ea i-a spus ca e cu mine si ca nu il intereseaza altceva, ca e draguta dar 'nu, mersi', si de atunci nu a mai sunat.
Cred ca ea avea potential de stalker

Erica, si mie mi se pare ciudat ca el face asa ceva.
Nu pot sa spun cat de ciudat, ca si eu cand ma plictiseam ma apucam sa ii caut pe net pe 'prietenii' mei din copilarie, adica pe baietii de care mi-a placut.Si eu as crede ca mai simte ceva pt ea, desi nu prea are explicatie-Prietenul meu care e langa mine si a citit a zis ca noi femeile n-avem ce face, si cand i-am spus ca asta inseamna ca o mai iubeste a izbucnit in ras.L-am intrebat daca si el face la fel
Acum lasand gluma la o parte, eu nu i-as spune nimic respectivei, as intra doar in casuta ei ca sa vada ca e ceva in neregula si sa isi schimbe parola.Pe el l-as ruga sa imi spuna de ce anume face asta, daca doar ca sa vada ce mai face, ma rog, sa zicem ca e ok, e ca si cum s-ar uita pe fb.

Mergi la inceput

Eu respect trecutul lui din toate punctele de vedere. Dar ce a fost in trecut tebuie sa ramana acolo dupa parerea mea. Si eu am iubit si am suferit inainte de a-l intalni pe el de multe ori dar , desi nu am ramas in relatii f proaste cu fostii, acestia nu se regasesc nici in agenda de telefon, nici in lista de YM, nici de FB,pe niciunde pentru ca ce a fost, a fost si asa vreau sa ramana. Daca ma vad cu ei pe strada, ne salutam, ne vorbim si la revedere. Nu zic ca e rau sa mentii o prietenie din asta, dar este f riscanta din punctul meu de vedere.

Si da, si el i-a raspuns cu aceeasi moneda, ca sa zic asa . De cate ori ea termina cu te iubesc, nu uita asta, ai grija de tine, el ii raspundea exact la fel. Si i-am zis de vreo 3-4 ori pana acum, nu e prima oara si exact asa l-am intrebat- daca lui i-ar conveni sa fac asta, el raspunzand-mi ca nu, nu l-ar deranja. Dar cand e vorba de gelozie, el e primul care face tot felul de supozitii pe tema asta desi jur ca nu i-am dat niciodata ocazia.

Cat despre faptul ca meseria lui implica si acest "risc" de a cunoaste femei , da, mi*am asumat acest risc casatorindu-ma cu el fara niciun fel de angoasa in acest sens pentru am avut incredere in el. De asta nu-mi explic cum poate sa fie atat de pueril si sa creada ca pot sa inghit explicatii din astea -gen suntem doar prieteni in conditiile in care el singur mi-a zis ca dupa ce a divortat il pistona mereu.

Sincer, nu m-ar deranja sa-i zica fostei sotii ca o iubeste pentru ca e si ea mama copiilor lui, dar sa-mi torni mie aceleasi declaratii de dragoste pe care i le torni si unei foste de acum nu stiu cati ani mi se pare deplasat si sa mai folosesti si acelasi diminituv.... In sfarsit, poate chiar hormoniii mei sunt de vina, cine stie....

Mergi la inceput