sunca presata 1 an
Dati copiilor vostri de 1 an sunca presata, si de care, si branzica telemea? Fetita mea nu se mai satura cu lapte la micul dejun, ii mai dau paine cu unt si iaurtel cu banana, dar as vrea sa mai diversific.
Raspunsuri
Elle_seb spune:
Pai si tu incepi diversificarea cu sunca presata?
Da-i carne de pui, peste, ou, fructe, legume, cereale... nu preparate de carne, sunt extrem de nesanatoase si pentru adulti, daramite pentru copii...
_
Tratament Anti-Cancer - 24 Brevete Medicale Internationale
ina.click spune:
Nu sunca presata, nu salam, nu mezelarie. Sunt tot feluri de zgarciuri presate , unite impreuna cu diverse gelatine bizare , prea multa sare, prea multa apa, prea multe tampenii.
Uite ce mananca al meu la 1 an si 8 luni mic dejun. Acu probabil nici eu nu sunt sfanta si cred ca si eu as avea imbunatatiri de adus meniului, dar orisicat
1. Ovaz cu lapte. Fulgi simpli de ovaz cu lapte adica.
Poti adauga: bucataele de fructe (banana d exemplu), 1 lingura de miere, diverse seminte. N-are cum sa nu se sature, e super satios. Culturistii mananca la ovaz de le sar plombele. Stiu ei ce stiu.
2. Oua moi cu paine prajita. Aici nu cred ca mai trebuie detalii. Eu nu dau m multe de 2 pe saptamana.
3.Diverse tartine - asta e in special meniul de la cresa, eu incerc s-o las mai moale cu painea, in special cea alba.
Dar ma rog asta e. Deci, tartinele:
- paine cu unt si branza
- paine cu pateu de casa (mega simplu de facut, garantez, niste ficat, niste ceapa, un pic de mirodenii si un blender(
- daca accepta, paine cu putin peste, nu stiu ce sa zic de asta afumat, eu il evit, dar poti face pasta din sardine la conserva d ex, sunt sursa de calciu si alte chestii utile
- 1 avocado bine copt (vezi ca ala se coace in casa, in punga, la intuneric) amestecat cu un galbenus de ou sau cu o banana sau in general cam cu orice vrei. Are gust neutru, merge in orice.
4. Branza de vaci cu / fara smantana
5. Diverse omlete cu / fara legume, branza etc
Carne - pui, curcan, vita, mai slabut cu porcul totusi. Atentie si la pui, eu am nimerit vreo doua firme care nu folosesc sroturi de soia si hormoni de crestere si cumpar numai din alea.
De cate ori deschid fereastra...
mcoca spune:
Mie mi se pare incredibil ca un copil de un an nu se mai satura cu lapte la un an. Pune-i o masura de cereale si o sa fie ok. Laptele este inca ff important, lasa sunca.
Fetita mea de 4,6 ani dimineata mananca o jumatate de cana de lapte cu cereale (astea le alternez, are ea vre-o 2/3 feluri care ii plac).
Vicky si Printzesone
roxanaz spune:
poti face tu "muschi" inlocuitor de mezeluri. piept de pui, de curcan, tavalit prin mirodenii (cimbru, paprica dulce, un strop de sare, patrunjel), il rumenesti apoi in cuptor si il tai felii subtiri, rece.
branza topita... cam cah. mai bine cas mai dulce daca il accepta. sau branza quark, philadelphia.
Ramonika spune:
telemeaua e prea sarata pt. un copil asa mic. doar daca o pui la desarat in apa, atunci mai merge...
Rufus spune:
Lasa sunca, profita de varsta asta la care poti decide tu ce sa manance copilul. Mai incolo, o sa decida ea, fara sa mai ai tu ce face
Rufus, Tora si iadele
Letitia1 spune:
Citat: |
buli: eu am 41 de ani si inca nu mananc sunca presata. |
si la ce virsta ai de gind sa incepi?