Fluturasi dragalasi de mar-apr 2011 (29)
Raspunsuri - Pagina 11
strumphitza spune:
Seara buna!
ma tot chinui sa scriu si eu ceva, ba scriu, ba sterg.... habar nu am ce vreau ...ca vremea de afara sunt si eu, ba soare, ba ploua.... ieri a plouat asa in ciuda, toata ziua mocaneste si mi-a stricat planurile, ca voiam sa ajung la Christmas market in Hyde park, dar am stat toata ziua de dimineata pana seara,in casa in fata sobei la caldut si in pijamale toti 3 ..si spre seara am aflat o veste proasta care m-a dat peste cap off... si azi a trebuit sa iesim un pic ca dadusem comanda deunazi pe net de ceva decoratiuni si am fost sa le ridicam si ne-am mai uitat dupa una alta prin magazine, dar nu prea mult ca Sophia nu a avut stare, alerga peste tot, te tot trage de mana sa te duca peste tot, curiozitatea asta... nici in masinuta de aia speciala de copilai de plimbat prin mall nu a mai vrut decat 5 min dupa ce a vazut-o, desi cand a vazut-o tot zicea "ca" adica masinuta sa o pui in ea, s-a saturat imediat de ea si hop sa sara desi s-au dus naibii 7 lire asa aiurea in 5 min deh...copil rasfatat de tac`su, ca eu eram sigura ca nu o sa stea, ci o sa vrea sa alerge, cunosc ce am la usa dar el nu ca o sa stea ca se cerea in ea.... a stat de toti banii
as scrie la fiecare in parte dar nu am stare, precum spuneam sunt trista si fara chef, sper sa imi treaca de maine incolo imi pare rau ca sunt asa departe si nu pot sa fiu acolo langa persoana respectiva
Noapte buna
madutza_bra spune:
strumf, imi pare rau ca nu esti in apele tale. Daca noi suntem aici, putem ajuta cu ceva persoana respectiva?
Spatele cum iti mai este?
Deea99 spune:
Neata !!!
Of ca mult mai de e cand nu v-am mai scris...de citit am mai citit ,dar cand a fost vb sa scriu nu am potut..nu reusesec sa leg 2-3 cuvinte....singurul meu neuron in viata a cedat..a reusit A sa mi-l imprastie in miii si cand am un pic de timp fara ea ,nu mai reusesc sa -l adun sa pot scrie si eu una alta
sunt epuizata psihic la propriu...si nu mi se imtampla sa am strea asta pe ore ,sa zic..a inceput sa fie cu zilele..ma vad din ce in ce mai trista ,fara chef de nimic..nu stiu cum sa explic..cand v-am mai sris o data de parca eram si cu Delia in butoi...la rugamintea unor fete..roxy si yasmi parca....am zis hai sa ma mobilizez sa fac ceva si pt mine....cu un ultim efor..mi-am luat trusa de farduri..cremele ,1-2 parfumuri care-mi plac cel mai mult si le-am pus in baie....le-am luat din dresing de unde le ascunsesem de A....cateva dimineti m-am machat..parfumat aranjat.....chiar daca am stat in casa....aveam alt a stare...asta pana pe la 9-10 ma tinea....ca apoi se trezea demolatoarea si incepeam circul...dar nu m-a tinut mult....
A e din ce in ce mai nazdravana...nu stie unde sa se urce ..blatul din bucatarie, dulapurile de sub scara deja s-au fumat de mult....off si imi e o frica cand o vad sus acolo....nu pot face nimic in bucatarie fara ea urcata pe scaun sau sus pe blat..fara ea bagata toata in chiiuveta....ar fi romane de scris....faptul ca ma depasesc toate astea, ca ma face sa ridic tonul la ea , ca ma abtin cat pot, mai ales cand fac chestia asta simt cum in prima faza clocotesc de nervi...apoi toata starea se transforma intr-o tristete profunda....las treburile neterminate in ideea ca le reiau cand o bag pe ea la culcare..dar dupa ce o urc sus vin si ma intind pe canapea in living inchid okii si parca simt cum creierii au fost invartiti in carusel si mei mi se ajeaza ....asta o fac daca nu mi se intampla sa se nimereasca fix cu venirea lui S acasa..ca daca e asa ..s-a dus dracu mom meu de revenire....si uite cum trece timpul si iar se trezeste A si o iua de la capat....o o mie si una de frustrari....cand vad casa murdara....curatenie e facuta doar asa la suprafata si la viteza mare ...cand vad ca nu o pot controla pe A...asta ma termina cel mai mult....nu imi placa sa fac comparatii intre copii....dar clar e opusul lui sora-sa...daca la S nu am stiut ca am copil in casa...la A stiu...mai ales cand ne certam ca la usa cortului....ca nah trebuia sa v-o zic si pe asta....ma cearta de ma rupe....ba mai mult cand ma apar si argumentele sunt mai aprige trage un scaun si se urca sa fie aproape de nivelul meu...i s-o parea ca nu inteleg daca ea sta si se uita-n sus la mine....certurile mari se dau in bucatarie ,mai ales cand ii vine sa se urce si in dreptul plitei....
nu mai zic ca imi e de un real ajutor si la alte treburi...ca scos rufele din masina..la bagat rufe in masina..eu le pun pe culori si ea le baga amestecate...si iar incepe circul pana o conving ca nu potem da drumul la masina...ba i se pune si mi le trage de pe uscator(ca mai bag urscatorul langa caloriferul din hol) si mi le tareste prin toata casa..le duce iar in masina..le umple de scame ,par..ca stoiti ca stam prost la curatenie....nu mai zic cand calc.....si multe altele....
a sa nu o scap pe ultima facuta acum cateva seri..vineri....sare de pe mobila din dormitor in patut...vai cat circ a facut..dupa ce a adormit am inceput sa ..mi-am zis clar nu scapt intreaga pana incepe sa ma inteleaga..si asta in jur de 3 ani....apoi am vazut un caz la dansez cu un copilas bolnavior..mi-am revenit si m-am gandit ca ar trebui sa nu ma mai supar pe ea ca-i asa nazdravana si sa ma bucur ca-i sanatoasa...am adormit linistita ce-i drept....
stiu ca o sa ma intrebati dar ta su, dar Stefy....pai ei cat stau cu ea li se pare ca-i cuminte...si asa si este . si cum mine se intampla la fel..in zilele cand las eu totulbalta si stam si ne jucam in living...e o minunatie de copil...e tare inteligenta..a inceput sa vb mai mult ,sa lege cuvinte....sunt zile in care stau aproape de 13 ...pana vine masa ei si apoii nani....si ne jucam..desi stau ca pe ace ca vine si S si sa am si pt ea mancare....apoi o bag la culcare si cand intru in bucatarie parca sunt taifun...dar si aceste zile ma termina ,pt ca traiesc un stres ff mare...concluzia cum as dao ,daca nu exista un mic ajutor ...dar nu ajutorul dat de barbata miu..ce cineva care atunci cand trebuie sa stea cu copilul eu chiar sa uit de copil si copilul de mine...nu am cum sa -mi revin...
-dar sa va zic si aspectele ei bune....am inceput sa facem la olita sau wc....nu des cum pe apucase vre-o 4-5 zile pe la inceputul lunii..dar e un pas inainte....
cred ca daca nu venea maica mea la mine atunci cand a fost ziua mea ..si a stat cateva zilke ....acum ,zic eu, eram mult mai avansate cu treaba asta..sau cel putin nu dadeam in retragere....
totul incepuse intr-o dimineata cand eu ii cautam de imbracat ea se tra gea de pami si zicea kk...eu pai fa ce-mi spui mie..ea cu istericalele de baza....si ma duc aduc olita -n dormitor...o dezbrac ..pac un pipii..uraaa aplauze...vai vai ce fata mare..il ducem la baie si iar kk..poc siun kk..iar ovatii....dupa somnul de pranz iar kk...hop un pipi....am ramas tare uimita si m-am bucurat..apoi a devenit un ritual dimi la trezire pipi +kk...apoi un pipi dupa nani...si altul pe jos la wc...uneori mai prindeam si cate un kk tot la reductor..dar cum ea inca face 3-4 pe zi era mai greu ca uneori spunea dar il si scapase....toate bune si veselie-n casa pana a venit bunica-sa proolita ..dar off doamne sta nepoatasa prea mult pe ea si ii ingheata bulanele...si a inceput maica mea sa-i puna ba un scutec,ba prosoape pe picioare de parca era scoasa-n fundu curtii si tinuta-n curu gol..si A a inceput sa creada ca mamaie se joaca cu ea..si uite cum o facea sa se ridice de-nshpe mii de ori de pe olita si gata fata mea si-a pierdut rabdarea....acum greu o conving sa stea sa facem un kk..la pipi o mai prind...dar uneori se ridica si pleaca cu el taras....atat m-am ofticat....
a fost bine cu maicamea 2-3 zile ca m-am relaxat..dar cu principiile ei ..m-a terminat..asa a fost mereu...si vai ca s-a dus acasa si nu a dormit 3 nopti ca eu cert fata si sa nu o mai cert sa o las sa faca ce vrea ea,ca e mica si nu stie..da nu stie..dupa fiecare traznaie strange okii mici si se uita la mine cu o fatzuca si cred ca-mi zice...hm, te-am facut si de data asta.....
nu stiu ce sa va mai zic despre noi...a cam nu ne mai spalam pe dinti de vre-o luna...ha ha..asta da lauda..dar efectiv nu ma mai tineau nervii..cum dimineata manca de vre-o 5-6 ori pasta de dinti de pe periuta..seara la fel....si nu mai zic ziua cum intram in baie incepea circul si iar dai pasta..imi venea sa-i dau tubul sa-l linga nu alta...a fost scandal mare vre-o 2-3 zile pana a uitat de periuta...acum mai cere...cand vede pasta si periile noastre...dar nu cu scandal mare....si cat a avut periuta nici ca isi freca vre-un dinte ....doar sugea pasta....nu stiu daca am gresit sau nu..dar nu cred ca pateste ceva daca nu se spala pe dinti o perioada....ca o gluma ioana tufaru nu s-a spalat 30 de ani....ii dadusem dupa circul cu pasa, doar periuta..o luasem la parter ca stia ca aici nu are pasta..pai a supt-o cateva zile de ii scotea perii..si m-am enervat si am aruncat-o
hai ca v-am scris o tona......nu ma supar daca nu cititi..poate citesc eu peste ani....
Deea99 spune:
Mada stii ca te invidiez cel mai mult pe tine....pt curateniile de le prestezi..stiu ca poti zice da i-ati femeie ,daca nu poti si nu ma mai invidia....off acum chiar as lua dar nu imi permit..desi cand imi permiteam nu suportam sa isi bage cineva nasul la mine-n bulendre...dar uite ca a venit vremea schimbarii principiilor si nu pot face nimic
LaURA imi pare rau de Dari ca-i bolnavioara..mergi la dr. mai ales dupa measajuil lui Miki....e tare naspa cu virusul asta...fa-i orez indulcit cu glucoza ..mere coapte...vezi ca e si un lp special milupa hn25 parca...aveti grija de voi...imi pare rau ca si stuatia voasta nu-i tocmai roz
Yvi nici nu stii ca bucurie mi-ai facut in seara aceea cand te-am citit ca esti gravi....offdoamne sa fie intr-un ceas bun!!!..si lasa ca o sa fie bine...eu nu am mai avut curaj dupa S sa-mi doresc alt copil multi ani, dar am zis daca DD mi-l da , e bine venit....mi-a dat-o pe A mai tarziu dar acum ma simt implinita...intatii citisem mesajele tale cu spitalul si Lary....va doresc sa fiti bine toti!!!!
Lidia nici nu mai stiu daca te-am felicitat si aici de bb...am citit de citit ,dar nu mai stiu..asa ca Sa va traiasa bb Alex !!!! si printesa Diana!! ca nici pe ea nu trebuie sa o sarim....mi-au placut tare tare mult pozele de pe fb cu ei 2....
Somleac fara cuvinte!!!!...de multe ori m-am imbarbatat gandindu ma la tine
Yasmi ms si un mare ...daca ma crezi ca nici nu mai stiu in ce consta concursul..
Delia imi pare rau ca treci prin acceeasi stare ca si mine...nu te pot ajuta cu nici un sfat..a ba da ..fetitza fati bagajul si hai sa fugim amandoua intr-o excursie....in varf de munte..fara tel. sa nu ne sune tatii.sa ne zica..fetelor cand veniti ca plange Aurile....sau hai nu ai mai terminat o datya ca plange fataaaaa ...
aoleu e marti nu???? se aude o masina mare
fug sa scot gunoiul din bai ,buc si sa-l dau pe strada....ca iar ma sar gunoierii...
pup celalalte fete....si sa nu va supi pe mine ca nu am ajuns sa vb si cu voi....dar din mesajul de mai sus v-ati prins ce ocupata sunt..insa in inima mea sunteti toate egale
madutza_bra spune:
si acum buna dimineata!
am citit pe nerasuflate comentariile deei
va poftesc acum la cafeluta
madutza_bra spune:
Eu de dimineata am avut curentul oprit , m-am trezit cu chef de munca in intuneric. Moama ce senzatie nasoala, nici nu-mi dadeam seama ce intuneric e la ora aia. Si cat de legate suntem de curentul electic, parca orice as fi vrut sa fac ..aveam nevoie de energie ..lumina nu, cuptor nu, aragaz cu aprindere electrica..am cautat de-am ametit un chibrit in casa, ca mi-e frica asa aprind cu bricheta , si nici lumanari normale nu aveam, decat din alea parfumate , fara cafea, fara net
Am gasit pana la urma de schimbat asternuturile, pregatit masina de spalat, incarcat masina de spalat vase, curatat niste macrou, acum l-am bagat la cuptor
Azi imi fac de lucru in bai, si nu-s micute..doar 3x3 fiecare , deci am de spalat la faianta..in anii trecuti am pus barbatu' la treaba asta, acum are el treaba.
am intrat sa va salut si intentionez sa fug la ale mele.
Deea, of, imi pare rau de starile astea, dar imi pare bine ca ti-ai facut timp sa ne scri, sa sti ca si asta face bine. Eu mereu cand am fost "in butoi" m-am simtit mult mai bine dupa ce am vorbit cu fetele Nu stiu ce sfat sa-ti dau...daca tati si Stefy nu te ajuta cu Anna, atunci poate te ajuta cu curatenia . Te pup, ai 2 fete frumoase, destepte, sanatose, si asta e cel mai important
roxy_s spune:
neata fetelor
primul si primul lucru am citit mesajul deei
deea esti fenomenala ,mami! asa imi place cum povestesti, atat de natural de zici ca ai vorbi direct cu noi, nu ne-ai scrie. asa percep mesajele tale, zici ca vorbim face to face
ma bucur ca ai luat atitudine si te-ai rasfatat putin, ti-ai cumparat una alta, te-ai aranjat....dar de ce le-ai lasat iar balta? trebuie sa te tii de un ritual al tau, macar la cateva zile.
nu stiu cum sa te sfatuiesc ca sa ma si intelegi...vad ca Anna este super nazdravana, cu urcatul peste tot...este o adevarat maimutica dar tu esti prea stresata din cauza curateniei, mancarii...si uite de aici pleaca si nervii ca nu ai facut aia, nu aia, Anna mai face si ea nazbatii si te tine ocupata...
alege si tu o zi sau 2 pe saptamana , atat nu mai mult, pentru curatenie si mancare fa cum ti-am mai zis, pentru 3 zile acolo, nu sa trebuiasca sa stai la oala zi de zi. pai te cred si eu ca n-ai timp ca mancarea ai vazut cat timp iti ia. si cu Anna cred si eu ca nu poti face. si faza cu mancarea este un adevarat stres, am vazut si eu. de aia fac pentru mai multe zile si n-am treaba.
dar nu stiu de unde urcatul ei peste tot...si pe blat si in chiuveta? serios ca n-am mai auzit trebuia din prima s-o dai jos si s-o certi, sa inteleaga ca nu-i voie acolo, chiar daca te ratoiai la ea mai tare. dar trebuie s-o faci sa inteleaga ca se loveste, cade...eu asa o aburesc pe Anastasia: cazi si te lovesti...si intelege foarte bine.
si este clar ca ai nevoie de un concediu daca s-ar putea singura dar asta stiu ca nu se poate. este greu sa faci fata singura la toate. si sa n-ai nici un ajutor, cat de mic acolo...
cel mai important, zic eu, este ca printesicile sunt sanatoase si voi la fel. momentele astea vor trece, tu te vei gandi cu placere la ele mai incolo, sa vezi. chiar o sa-ti para rau ca timpul a trecut si ea a crescut, nu mai este asa un pui mic
aseara vorbeam cu sotul despre asta. Anastasia creste... acum o mai cert, ma mai enervez cateodata desi n-ar trebui... sa profitam de clipele asta minunate cand copilasii sunt mici, ii avem mereu langa noi, ii pupacim toata ziua, ii iubim si ne strang in brate...ca mai incolo nu vor mai sta ei langa noi, nu ne vor mai lasa sa-i strangem asa in brate.
gandul asta ar trebui sa fie mai puternic decat gandul ca esti epuizata si ca nu mai poti. hai, mami, capul sus, in fiecare dimineata sa fi cu zambetul pe buze si fi mai calma si relaxata, macar incearca...si poate si Anna te simte asa...
madutza daa, cand am scris mesajul m-am gandit ca iar dezbatem curatenia de Craciun dar uitasem ca tu pui de acum decoratiunile si asa-i, nu le poti pune decat cu casa curata.
si eu la fel fac curatenia...cu scos din dulapuri, ridicat mobila numai ca pe mine ma mai apuca scosul din dulapuri si aranjatul si in rest si mi-e mai usor de Sarbatori, nu am asa multe de aranjat si de aruncat
spor la curatenie, sa termini repede si sa-ti tina geamurile curate
cu curentul daaaa...este asa nasol si fara curent si fara gaz si fara apa....am fi vai de noi fara astea
am vazut filmuletul ieri...foarte interesant si adevarat. si nu numai televizorul este nociv, aproape tot ce ne inconjoara este nociv si tentant si este usor sa cazi prada ispitelor.
dar nici pe departe nu este cum zicea Dl de acolo...ca stau copiii 5-7 ore la tv cum sa stea atata? pai nici n-au cand. cel putin noi nu, noi stam cam 2 ore pe zi (putin diminetaa pe olita la desene si seara) chestia este ca Anastasia nici nu se uita, ea mai mult asculta si cand ii aratam noi ceva, vreun animalut, atunci se uita. muzica asculta jucandu-se...sa vedem mai incolo cum o fi ca acum este prea mica. sper sa nu devina prea asa cu tv-ul si calculatorul, cred ca de acum trebuie impuse anumite limite sa invete.
ai vostrii stau si se uita la tv asa atenti?
strumphitza sper sa iesi din starea asta cat de curand
era de asteptat sa nu stea piscotica in masinuta, ce rabdare au copilasii sa stea ei undeva mai mult de 3 minute sau au dar numai cand vrea muschiul lor
AlexinaA spune:
hello hello
am intrat sa va salut cu ,are drag si sa va pupacesc.
Eu mai am pana jooi si intru in concediu. Deocamdata o luna medical dupa care intru in prenatal.
Suntem in sapt 26 si asta micu misca de imi rupe burta nu alta. teea era mai linistita. cred ca fotbalist il fac direct.
V-am citit in ultimele zile insa am avut f putin timp liber si de aceea nu am apucat sa scriu. la servici e nebunie ca tb sa predau activitatea pe aici. Vineri plecam la Suceava unde vom ramane pana in ian
Deci...acum sunt cu liste....bagaje...totul se aduna si eu ma resimt imediat
Teiuta mea e bine...are si ea din fazele varstei...nervisori. mai ales cand vede telefonele. frateee..nu-i chipa sa vb sau sa scrii un mesaj ca incepe scandalul. sa tina ea telefonul. si daca nu e cum vrea ea sa vezi atunci urlete. acum suntem in procesul de dezvatare.
NU reusesc sa mai pun poze pe picassa deoarece nu am multe in calc de la servici. am mai pus pe facebook cateva :)
Azi merg la doc sa ma vada mai amanuntit ca daca tot plec....tb sa-mi dea si ok-ul :)
ce cadouri luati ptr piciti de Mod Neculai. Eu as cumpara tot raionul de jucarii....de aia am nevoie de idei
va pupacesc cu mare drag si dor.
Mamica de printesica - Teea Maria (14.04.2011) si 21s
yvyana spune:
'Neatza, mamici!
Noi sintem toti raciti, L a facut si febra si am stat azi-noapte sa o monitorizez, pe mine ma doare rau si urechea dreapta, sper sa nu fie vreo otita ca nu prea pot sa iau nimic.
Acum bag ceai cu multa lamaie si miere cat doarme L, ii fac supa de cocos de tara cu galuste si o mancarica de cartofi cu piept de curcan si sper sa pape ceva din astea ca nu prea are pofta de mancare.
Laura ramane pe week-end-ul viitor, ca am ramas acasa fiind toti gripati.
Deea exceptand urcatul in chiuveta si pe blat la bucatarie, restul toate le face si L, e mare cataratoare, mai ceva ca o maimuta: si-a daramat o comoda peste ea tragand de sertare, noroc ca a ramas deschis ultimul sertar si s-a proptit in el ca altfel cadea cu toata greutatea peste ea s-a catarat pe masa de la TV si a tras de firul unei boxe care i-a cazut in cap de i l-a spart si am mers de urgenta cu ea la spital ca sa o sutureze (3 copci i-a pus ) a cazut direct in cap de pe topogan de la o inaltime de cca 1.5 m, noroc ca era loc de joaca amenajat si era cauciucat pe jos, doar ca s-a lovit de ultima treapta cu ochiul si s-a invinetit etc, etc, lista poate continua; cu tipatul/urlatul eu te inteleg perfect ca si mie imi piere rabdarea, tip la ea apoi imi pare rau, insa e singurul mod in care mai asculta uneori sau cel putin ma ia in serios; zilele trecute alerga cu tricicleta ei de plastic prin parc si eu umblam in urma ei cu carutul, iar ea deloc nu ma asculta, nu oprea, nu se intorcea cand ii ziceam, o lua numai pe unde vroia ea, pana cand am vazut-o ca se indrepta cu viteza catre niste caini maidanezi si am crezut ca innebunesc, strigam la ea sa se opreasca si ea radea si gonea mai tare, am luat-o la fuga dupa ea, am prins-o, i-am luat motorul si am racnit la ea ca atunci cand ii zic sa se opreasca pai ea sa incremeneasca si i-am zis ca mergem acasa si atunci a inceput sa se crizeze, se tavalea pe jos, nu vroia s-o pun in carut, nici nu puteam ca ma lovea cu picioarele si in burta si peste tot am plecat usor de langa ea cu carut cu tot, i-am zis "pa" ca eu merg acasa si daca vrea si ea sa vina cu mine, dar nu se misca de jos, era plina de nervi; noroc cu un nene care trecea pe acolo, s-a dus la ea a ridicat-o de jos si i-a spus "fugi repede la mami ca pleaca fara tine" si abia s-a urnit spre mine, tot urland si pana acasa in carut a tot urlat o vreme. Eu numai la un lucru ma gandeam: daca atunci eram si cu bb in carut cum o luam eu la fuga dupa ea lasand carutul deoparte, doar pentru ca e ea alintata si rasfatata si nu asculta deloc? Cum-necum trebuie sa ma asculte, macar 2-3 reguli sa respecte si ea, cand zic "stai" sa ma astepte, cand zic "nu e voie la prize/aragaz" sa nu umble ca in rest face ce vrea, mizerie/deranj nu i-am impus niciodata nimic de genul asta, sa nu deranjeze prin dulapuri, sa nu scoata tot din sertare, toate oalele de la bucatarie etc etc eu adun/strang zilnic dupa ea cand doarme, pe afara se face precum purcelusul, se baga peste tot, se joaca cu nisip, pietre, cu iarba, se tolaneste pe unde vrea ea, se murdareste peste tot de creta etc. etc.. Asa ca nu te stresa atat de tare, eu cu curatenia nu ma mai stresez deloc, e praful de 2 degete la mine abia apuc sa dau cu aspiratorul odata-n luna, poate acum inainte de sarbatori o sa reusesc si eu sa fac o curatenie mai aprofundata, dar neaparat ajutata de sot.
Merg sa verific oalele. mamicile