Bani lipsa pe card!
Raspunsuri - Pagina 7
danielag spune:
Eu pentru contul curent am un Visa Electron, cu chip (deci si cu PIN). E card de debit, obisnuit (nu am overdraft pe el).
Lali spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui andacos
Buli,am specificat anterior,in Germania VISA si Mastercardul,sunt DOAR carduri de credit! O alta explicatzie de ce nu accepta magazilene aceste tipuri d ecarduri,ar fi ca plata efectiva se face intr-un interval de 30 de zile,deci abia la o luna se iau efectiv banii din cont.Pina atunci "vinzatorul"asteapta sa-si primeasca banii. Dana |
Cardurile de debit VISA din Romania nu au termen de 30 de zile la plati. Banii sunt blocati imediat si se iau din cont in proxima zi bancara.
Insa este clar ca regulile magazinelor din fiecare tara sunt facute in principal cu referinta la cetatenii acelei tari si sunt pliate pe modul de functionare a sistemului bancar de acolo.
Dar e bine de stiut ca exista diferente si ca trebuie sa ne informam inainte sa apara surprizele.
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Lali Cardurile de debit VISA din Romania nu au termen de 30 de zile la plati. Banii sunt blocati imediat si se iau din cont in proxima zi bancara. |
Intzeleg si e si normal fiind card de debit.
Deci VISA sau Mastercardul tzin loc cardurilor de cont curent.
Danielag,sper sa nu te deranjeze intrebarea,ce suma platetsi anual pentru cardul de tip VISA?
Eu la banca mea,platesc anual 35 de euro pentru Mastercard,indiferent daca il folosesc sau nu.Odata ce l-am solicitat(si sincer eu l-am solicitat doar pentru Romania in special sau ma rog alte tzari in afara de Germania)platesc aceasta suma anual,indiferent de cit si cum il folosesc.
Aceasta suma se adauga la sumele pe care le platesc trimestrial bancii pentru folosirea serviciilor lor.
Sunt banci insa care ofera gratuit acest tip d ecard...nu a fost cazul bancii mele .
Dana
danielag spune:
Visa am pe contul curent (Mastercard am pe contul de credit). Pentru contul curent (deci si pentru cardul atasat) nu platesc nici un fel de comision. Am scris mai sus. Platesc doar pentru cardul de credit (20 lei / an).
A_Iulia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui andacos
Intzeleg si e si normal fiind card de debit. Deci VISA sau Mastercardul tzin loc cardurilor de cont curent. Danielag,sper sa nu te deranjeze intrebarea,ce suma platetsi anual pentru cardul de tip VISA? Eu la banca mea,platesc anual 35 de euro pentru Mastercard,indiferent daca il folosesc sau nu.Odata ce l-am solicitat(si sincer eu l-am solicitat doar pentru Romania in special sau ma rog alte tzari in afara de Germania)platesc aceasta suma anual,indiferent de cit si cum il folosesc. Aceasta suma se adauga la sumele pe care le platesc trimestrial bancii pentru folosirea serviciilor lor. Sunt banci insa care ofera gratuit acest tip d ecard...nu a fost cazul bancii mele . Dana |
Si la noi e diferit, in functie de banca si de card. Poate fi si 70 euro anual...sau poate fi gratuit (depinde ce fel de card alegi). Indiferent daca il folosesti sau nu. De ex eu am ales sa am taxa anuala mai mare, dar si dobanda mai mare pentru ce am pe cardul respectiv.
Cel putin pe site-ul brd poti sa-ti descarci lista tarifelor si comisioanelor lor pentru persoane fizice, si gasesti acolo orice informatie doresti.
Selene_Bunny spune:
andacos, orice filiala BRD din Romania imi elibereaza, gratuit, un extras de cont pentru luna in curs. Daca doresc extras de cont si pentru orice luna anterioara, filiala unde solicit extrasul, daca nu este filiala emitenta a cardului, trebuie sa faca cerere catre filiala emitenta a cardului si sa astepte aprobarea acesteia. Orice extras suplimentar, in afara de cel pentru luna in curs, se taxeaza cu 3 RON.