Bani lipsa pe card!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui A_Iulia

totusi o explicatie exista de ce refuza carduri de "credit" si accepta doar de "debit"? (care evident ca nu au legatura cu visa sau mastercard, care pot fi si de debit, si de credit...si ma mir ca tocmai in Germania sunt doar de credit)

Pai a explicat daniela mai sus,magazinele trebuie sa plateasca si ele la rindul lor taxe pentru folosirea cardurilor de acest tip.Taxe ,indiferent de valoare cumparata,ca e 2 euro sau 200 de euro.

La casa fiecarui magazin se specifica clar tipul d ecard acceptat.

Mai urit este cind se specifica ca este acceptat un anumit tip de card...insa realitatea este cu totul alta.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielag spune:

Iulia, se pare ca pentru tranzactiile facute cu un card de debit taxele sunt mai mici decat cele facute cu un card de credit (n-am stiut amanuntul asta). Detalii aici, de exemplu.

On topic: inbox, pe extrasul de cont nu scrie si de sumele blocate, in curs de decontare? Poate de acolo apare diferenta. (Cand platesti cu cardul suma e blocata pana la decontarea efectiva, adica pana banca ta trimite banii bancii magazinului). La bancomat apare soldul contabil minus sumele blocate, ca sa nu poti scoate mai multi bani decat ai in cont (sau decat e limita de creditare).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Citat:
citat din mesajul lui danielag

Iulia, se pare ca pentru tranzactiile facute cu un card de debit taxele sunt mai mici decat cele facute cu un card de credit (n-am stiut amanuntul asta). Detalii aici, de exemplu.

On topic: inbox, pe extrasul de cont nu scrie si de sumele blocate, in curs de decontare? Poate de acolo apare diferenta. (Cand platesti cu cardul suma e blocata pana la decontarea efectiva, adica pana banca ta trimite banii bancii magazinului). La bancomat apare soldul contabil minus sumele blocate, ca sa nu poti scoate mai multi bani decat ai in cont (sau decat e limita de creditare).

Depinde de banca, la mine pe un extras apare, pe cel de la alta banca nu.
Diferentele pot aparea datorita unui bancomat defectuos: am patit-o, mie mi-a spus (bancomatul) ca nu sunt bani in cont si nu mi-a eliberat bani, dar tranzactia on-line a efectuat-o. Chestia e ca eu m-am dus imediat la banca cu chitantele si mi i-au returnat. Trebuie sa fii pe faza.

Cu PIN sau fara, depinde de POS, am doar 2card-uri si platesc mult cu cardul, cateodata imi cere PIN-ul, alteori nu.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

inbox, iti amintesti mesajul afisat de bancomat ?
pentru ca daca ti-a afisat ceva de genul "tranzactia nu poate fi efectuata", inseamna ca in bancomat nu mai erau bani. sau nu mai erau bancnotele (cupiura) necesara pentru a-ti elibera tie suma respectiva. de ex, la raiff bancomatele sunt incarcate in general cu bancnote de 10, 50 si 100 lei. daca bancnotele de 10 si/sau 50 s-au terminat, iar tu ceri o suma de genul 230 sau 250, tranzactia va fi refuzata, deoarece bancomatul nu-ti poate elibera suma, nemaiexistand acele bancnote de 10/50 in el.
o alta situatie in care tranzactia la bancomat poate fi refuzata este urmatoarea : sa zicem ca au ramas in bancomat numai bancnote de 10 lei, iar tu vrei sa scoti 250 lei, tranzactia va fi refuzata deoarece prin fanta bancomatului poate iesi un teanc de maxim 20 de bancnote din cele existente in acel moment in ATM.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Si noi am patit la fel, in Austria, ne-a fost refuzat cardul VISA la plata, daca nu ma insel la MediaMarkt. Stiu ca luasem ceva de valoare mai mare si a trebuit sa alergam prin magazin, pana la un bancomat sa scoatem numerar.

Acelasi card a fost acceptat bine-merci la benzinariile OMV si la alte magazine.

Eu cred ca e ceva ce tine de politica magazinului, probabil ca nu accepta anumite tipuri de carduri sau au comisioane pe care nu vor sa le plateasca.

De atunci intrebam mereu inainte de a cumpara ceva care ne depaseste numerarul din portmoneu daca accepta cardul nostru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lali

Si noi am patit la fel, in Austria, ne-a fost refuzat cardul VISA la plata, daca nu ma insel la MediaMarkt. Stiu ca luasem ceva de valoare mai mare si a trebuit sa alergam prin magazin, pana la un bancomat sa scoatem numerar.

Acelasi card a fost acceptat bine-merci la benzinariile OMV si la alte magazine.

Eu cred ca e ceva ce tine de politica magazinului, probabil ca nu accepta anumite tipuri de carduri sau au comisioane pe care nu vor sa le plateasca.

De atunci intrebam mereu inainte de a cumpara ceva care ne depaseste numerarul din portmoneu daca accepta cardul nostru.

Mda, cam ciudat totusi ca la astfel de magazine achizitiile nu sunt numai de 2-3-5 EURO, ca sa conteze atat de mult comisionul platit. M-as fi asteptat treaba asta sa se intample la chioscuri sau cafenele. Si la mine tot de un obiect de cateva sute de euro era vorba.

dar in fine, e bine de stiut. De ex in Romania nu am emotii, in ultimii ani niciun magazin nu mi-a refuzat cardul cand am avut de achizitionat un obiect de o valoare mai mare de 20 EURO (sau in orice caz, niciun magazin de talia Conrad/Mediamarkt etc)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sylverstar spune:

Buna,

Din intamplare lucrez in banca . O sa incerc sa postez si un mesaj pentru toate cele care se confrunta cu astfel de situatii.
Povestea asta se intampla la plata cu cardul la POS (este posibila si in cazul retragerii la ATM) si se datoreaza unor erori de transmisie pe circuitele de date. Din punct de vedere tehnic, fie suma este debitata de 2 ori (in cazul platii la POS), fie, daca este vorba despre o retragere la ATM, suma apare pe debit desi ATM-ul nu iti da fizic banii.
Situatia se rezolva usor in felul urmator: se apeleaza banca emitenta a cardului (NUMAI banca emitenta a cardului, nu magazinul, nici banca acceptatoare - adica cea careia ii apartine POS-ul sau ATM-ul) si se cere verificarea tranzactiilor. Daca lista operatiunilor nu corespunde cu ceea ce stii ca s-a intamplat, se merge intr-o agentie a bancii emitente si se face un refuz de plata. Atentie, in legatura cu perioada in care refuzul de plata se rezolva, aceasta merge pana la 45 de zile (conform manualelor VISA si MasterCard). Rezolvarea refuzurilor de plata nu este lasata la latitudinea bancilor si este reglementata de organizatiile internationale de carduri. Deci, Alexandra, BRD te-a rezolvat super repede, putea sa dureze pana la 45 de zile. Este o situatie care se intalneste destul de frecvent peste tot, insa in Romania se nasc fel de fel de legende despre furturi din cont, rautatea bancilor etc. Asta e tot. Salutari si sanatate, Raluca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Sa mai intrebam si la ce banca!?...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Am fost la banca, erau doua plati in asteptare. Noua nu ne apareau pe extras, s-au platit intre timp si acum apar. De aici diferenta de bani. La bancomat nu puteam sa-i retrag, in extras apareau banii insa nu apareau tranzactiile in asteptare. Ne-am lamurit!

Multumesc pentru raspunsuri si informatii, cu ocazia asta am mai invatat cate ceva .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alecs_andra spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sylverstar

Deci, Alexandra, BRD te-a rezolvat super repede, putea sa dureze pana la 45 de zile. Este o situatie care se intalneste destul de frecvent peste tot, insa in Romania se nasc fel de fel de legende despre furturi din cont, rautatea bancilor etc. Asta e tot.

nu zau!!! ce vina am eu ca s-au defectat circuitele in capul altcuiva. a muncit altcineva pentru banii din salariul meu? cum si-au permis sa ne lase fara bani (munciti de mine si sot o luna intreaga), sa ne uitam la copii si sa dam din umeri. acela a fost furt in toata regula, nu o legenda. trebuia sa le duc copiii in fata bancii sa le dea sa manance. daca nu aveam un card de credit sa pot scoate bani si sa platesc si dobanda ce faceam?
foarte tare!!! ar trebui sa le multumesc, nu-i asa? ca mi-au dat banii repede inapoi .

Mergi la inceput