Buna!
Revin cu o noua problema daca sunteti buni sa ma lamuriti.
Voi naste in luna aprilie, si m-am gindit sa intru in prenatal in luna februarie. Practic voi avea pina in luna mai (inclusiv) postnatal, dupa care din luna mai intru in CIC. Durata CIC va fi de 1 an si 10 luni, deoarece se presupune ca atunci copilul va face 2 ani.
Este corect?
Doresc sa aflu urmatorul aspect: daca indemnizatia de crestere a copilului in pre si post natal este mai mica (stiu ca se calculeaza ca fiind 85% din media veniturilor brute pe ultimele 6 luni) decit cea de crestere a copilului (85% din salariul mediu brut pe tara), pot sa intrerup concediul postnatal si sa incep CIC?
Se cunoaste exact cit va fi salariul mediu brut pe anul 2004?
Va multumesc!
miky
1. Da. CIC dureaza sau poate fi cerut pina copilul implineste 2 ani.
2. Cred ca la momentul cind vei naste va fi obligatoriu un concediu postnatal de 42 de zile (lege valabila din februarie 2004) dupa care vei putea cere CIC.
3. In jur de 7.600.000 dar vezi mai exact primul subiect Sticky, cred ca a postat liviu's valoarea exacta.
S-auzim de bine!
Nela
Deoarece data nasterii va fi in aprilie, este necesar sa faci 42 de zile de concediu postnatal, potrivit prevederilor Ordonantei de urgenta nr.96/2003.
Salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului de stat pe anul 2004 este prevazut in art.21 din Legea bugetului asigurarilor sociale de stat, care a fost adoptata de Parlament, urmand a fi promulgata si publicata in Monitorul Oficial. Cuantumul sau este de 7.682.000 lei.