Copil agresiv. Mama recalcitranta. Ce e de facut ?
Raspunsuri - Pagina 5
buli spune:
mi se pare ca voi, ceilalti parinti, va bagati prea mult intr-o chestiune pe care tb s-o rezolve directiunea scolii, psihologul, invatatoarea si parintii copilului.
probabil si de aici atitudinea "recalcitranta" a mamei.
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buli mi se pare ca voi, ceilalti parinti, va bagati prea mult intr-o chestiune pe care tb s-o rezolve directiunea scolii, psihologul, invatatoarea si parintii copilului. probabil si de aici atitudinea "recalcitranta" a mamei. |
Da,si eu zic la fel!
Fara a minimaliza problema allintei,cred insa ca s eface mult prea mult tam-tam de catre restul parintzilor.
Nu-mi pot inchipui ca daca ar deranja ora,invatzatoarea chiar nu ar lua masuri.
Plus ca imi este peste masura sa intzeleg(dar asta vine poate doar din faptul ca n-am intilnit personal asemenea cazuri/probleme),ca un singur copil,poate teroriza retul de 20-30...habar n-am cit or fi intr-o clasa.
Pai la o adica,daca se pun restul...il ingramadesc intr-un clotz imediat.
Dana
Alizee spune:
S-a facut tot ce se putea face pt acest copil, pana la a-l suporta cu stoicism. Am intrat in clasa a II a cu probleme mult mai grave decat anul trecut. O boala nediagnosticata si netratata se agraveaza, nu se vindeca de la sine.
Este tare usor sa tii piatra filozofala in brate cand nu iti este copilul direct afectat.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
Alizee spune:
Andacos, chiar l-au inghesuit intr-un colt pe bietul copil, dar asta nu este o solutie. Nu faceau decat sa il innebuneasca si mai tare. Cu violenta nu se vindeca boala psihica sau neurologica, ci cu masuri legale, in beneficiul tuturor.
allinta
buli spune:
ba tocmai ca la fiu-miu in clasa au fost ceva situatii dificile, dar abordarea a fost total diferita, de aia m-am lansat asa la dat sfaturi
pentru ca am vazut ca o atitudine potrivita poate avea rezultate foarte bune.
mai ales la clase mici cat personalitatea inca nu e definita.
sper sa dea copilul ala si peste cineva care sa-i ofere un ajutor real si potrivit personalitatii lui, nu doar sa-l marginalizeze/excluda.
Alizee spune:
mai, inainte de a face tot felul de acuzatii, gandeste-te putin ca nu s-ar fi ajuns aici daca s-ar fi putut rezolva altfel. tu ai citit tot, dar tot ce am scris eu, sau doar, asa, pe sarite ?
allinta
andacos spune:
citat din mesajul lui allinta Andacos, chiar l-au inghesuit intr-un colt pe bietul copil, dar asta nu este o solutie. Nu faceau decat sa il innebuneasca si mai tare. Cu violenta nu se vindeca boala psihica sau neurologica, ci cu masuri legale, in beneficiul tuturor. allinta A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect. Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni. |
Bineintzeles ca nu se rezolva situatzai cu violentza...insa nu pot crede ca repetindu.-se actziunea,unul ar fi mai puternic decit restul!
Acum i-atzi pus si diagnostic,bolnav psihic sua neurologic.
Rezolvarea problemei incepe d ela invatzatoare,acolo trebuie presat!Invatzatoarea nu considera ca este un copil problema,ce a facut ea sa rezolve situatzia?
Dana
Alizee spune:
citat din mesajul lui buli allinta, superior nu e cel care il impinge cu piciorul la o parte pe ala rau/prost/slab ci cel care il trage in sus, fie si 1 cm. si cu "din rau, in mai rau" ma refer atat la copil, cat si la restul - clasa, invatatoarea etc. societatea? - prea mult, nu? |
si cand cel pe care vrei sa il tragi in sus refuza cu indarjire, ce faci ? te lasi tras in jos de el ?
buli, tu chiar nu ai citit tot ce am scris.
allinta
buli spune:
daca prin "mai" mi te-ai adresat mie, atunci te anunt ca am citit inca o data cap-coada si mi-a displacut profund felul in care vorbesti se te raportezi la alte persoane.
eu, personal, ma indoiesc serios ca invatatoarea nu gaseste parghii sa rezolve situatia.
in momentul asta plauzibile mi se par doua variante: nu are chef sa-si bata capul si se bazeaza pe avantul vostru pionieresc pentru a scoate copilul din scoala, sau incearca sa gaseasca o cale de dialog cu baiatul si parintii acestuia, omitand sa va tina la curent cu toate discutiile (pentru ca sunteti prea inflamati si, deci, neportibiti parteneri de dialog). sper sa fie varianta 2.