Copil agresiv. Mama recalcitranta. Ce e de facut ?
Raspunsuri - Pagina 2
Alizee spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Morgano Zina, pt un copil nu se muta jumate clasa ..... Eu as apela la psihologul scolii, pentru ca reclamatia sa aiba si o astfel de baza, pe langa celalte Mereu vor fi parinti care just in case de declaratiivor fugi ca potarnichile... vezi cazul Berendea |
Psihologul scolii nu este psiholog, ci consilier. Drept consecinta a lipsei de experienta, a constatat, in scris, ca acest baiat este inteligent si are nevoie de intelegerea celor din jur. Asta in conditiile in care copilul aproape ca nu stie sa citeasca si, nici atat, sa socoteasca. Bate si scuipa copiii fara a fi provocat, iese din clasa in timpul orei sau face galagie.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
Alizee spune:
citat din mesajul lui mihaela77O allinta,acest copil face asa din lipsa de educatie sau are probleme de comportament,chiar avand un diagnostic in acest sens? dar chiar si asa,indiferent de ce face asa,trebuie sa gasiti o solutie...poate copilul este bolnav,ca sa ma exprim in termeni medical si mama nu vrea sa vada acest lucru,in cazul asta copilul are nevoie de tratament terapeutic,dar cred ca si integrare in invatamant special,pt ca in general copii diagnosticati cu tulburari de comportament,au nevoie de ingrijiri speciale...se pot intampla tragedii daca este lasat asa... Bine,asta cu siguranta nu-i problema ta,dar poate sugerati directorului scolii,inspectoratului scolar,protectiei copilului... |
Pt orice adult este clar ca acest copil ar putea avea probleme psihice sau neurologice. Numai mama lui pretinde ca este sanatos si ca lumea are ceva cu el.
In privinta directorului, il voi lasa inca o luna, timp in care noi vom face reclamatii la el. Daca nu ia nicio masura pt a ne proteja copiii, il voi reclama la Inspectoratul Scolar. Este inadmisibil ca un asemenea copil sa ramana intr-o scoala de copii normali, numai pt ca mama tipa, agreseaza si ameninta pe toata lumea.
Este o situatie de-a dreptul aberanta, care sfideaza orice logica a bunului simt.
Asta este scoala noastra romaneasca.
allinta
Alizee spune:
Copilul meu este in clasa a II a.
allinta
Selene_Bunny spune:
Asta este scoala noastra romaneasca. |
Democratie exploatata in favoarea unora si altora. La cat au f...recat de-amiaza sistemul de invatamant, nu ma mir ca se intampla de-astea.
Directorul ala e de mamaliga. Are vreo apartenenta politica?
Zina spune:
Morgano, sunt parinti care din diverse motive, si-au mutat copilul in alta clasa, si a fost bine.
Allinta, daca vezi ca, copilul tau este influentat de comportamentul acelui coleg, in orice sens, si nu gasesti alta solutie, eu l-as muta, mai ales ca mai are inca 2 ani, asta daca nu va continua in aceeasi formula si din clasa a 5-a (aceiasi colegi). Atunci va fi mai greu.
Alizee spune:
citat din mesajul lui Zina Morgano, sunt parinti care din diverse motive, si-au mutat copilul in alta clasa, si a fost bine. Allinta, daca vezi ca, copilul tau este influentat de comportamentul acelui coleg, in orice sens, si nu gasesti alta solutie, eu l-as muta, mai ales ca mai are inca 2 ani, asta daca nu va continua in aceeasi formula si din clasa a 5-a (aceiasi colegi). Atunci va fi mai greu. |
Zina, copilul nu vrea sa o mut, iar invatatoarea este foarte buna. Ar fi nedrept sa renuntam la o asemenea invatatoare din cauza unui singur copil.
allinta
ralcat spune:
Asa e, extrem de incorect ca din cauza unui copil problema ceilalti sa piarda o invatatoare buna si un colectiv in care se simt bine in rest.
Daca respectivul copil are un astfel de comportament, poate ca o reclamatie la protectia copilului va fi startul unei anchete in familie ... totusi nu e normal ce se intampla.
Iar legat de filmarea in clasa ... eu una nu vad unde ar fi problema daca intai discutati cu invatatoarea, in final, un caz extrem poate cere solutii extreme ... iar filmarea ar fi folosita doar la politie ... nu o postati pe youtube.
Scoala este cea care trebuie sa protejeze copiii in timpul orelor, eu una nu as avea nici o problema in a reclama si directorul la politie (de fapt am si facut-o cand un coleg de gradinita cu probleme comportamentale mi-a trantit baiatul pe jos si p-orma l-a batut cu bocancul in cap ... ). Si daca v-ati alia mai multi parinti ... probabil ar fi mai eficient.
viperisme
Alizee spune:
Ralcat, suntem mai multi parinti care am facut si vom continua sa facem reclamatii. Dar pe mine ma intereseaza sa aiba rezultat.
Da, ma gandeam si eu la o reclamatie la Protectia copilului. Aceasta mama este de-a dreptul iresponsabila si nu va face nimic sa isi ajute copilul sa aiba un comportament normal, ci va sustine ca este normal si ne va agresa.
Politia nu se baga in problemele din incinta scolii; este obligatia directorului sa ia masuri. Politia intervine numai la cererea directorului.
Cateva filmulete cu manifestarile acestui copil ar fi edificatoare, dar nu stiu daca este permis. Ma voi interesa.
allinta
blackgirl0 spune:
Pot doar sa constat cu amaraciune ce diferenta de ton intre acest topic si celalalt (Copil cu ADHD la scoala. Cum va descurcati?)
Allinta, ai citit pe acolo? Poate unele sfaturi se pot aplica si la voi (atitudinea copilului tau fata de copilul "problema", atitudinea ta fata de el sau fata de mama respectiva).
Ar fi multe de discutat....
Rufus spune:
E greu sa privesti problema, din orice unghi.
Vreau doar sa-ti spun ca directorul are la indemana un intreg regulament, cu care poate sa actioneze (daca este cazul) pana la mutarea disciplinara din scoala.
Daca nu o face si (repet) exista motive suficiente, directorul trebuie reclamat la inspectorat, minister. Ei vor face propria ancheta si acolo se va decide ce trebuie facut.
Si inca ceva: o eventuala agresiune este de competenta Politiei, oriunde s-ar produce. Scoala nu este un spatiu privat, unde se intra cu mandat, ci un spatiu public unde Politia are competenta cu sau fara voia directorului. Ca nu-i scoala lui.
Rufus, Tora si iadele