Bebe 3 luni... refuza biberon

Bebe 3 luni... refuza biberon | Autor: bebe_tina

Link direct la acest mesaj

Buna ziua dragelor. Nu am fost un membru activ prin postari dar am citit foarte multe din acest forum. Am un baietel de 3 luni jumate ce a fost alaptat mixt inca de la inceput. Eu nu am avut suficient lapte. Ca si completare am folosit formula NAN, pe care il bea cu placere. Inca de la nastere a avut 3 mese de san si 3 de biberon intr-un interval de 24 de ore. Cam de trei saptamani nu mai accepta laptele formula. Nu imi dau seama daca are o problema cu tetina su cu laptele. I-am schimbat tetinele, fara rezultat, acum i-am schimbat si laptele praf (Humana) fara rezultat. San... aproape ca nu mai am deloc. Plange de foame dar cand ii bag biberonul in gurita urla de parca il ating cu fier rosu. Pediatra mi-a recomandat sa ii dau cu lingurita sau seringa. Fara rezultat. Cu lingurita scuipa laptele iar cu seringa plange. La san... dupa 5 minute plange ca nu mai curge nimic. A mai patit cineva asa ceva? Cum as putea sa rezolv problema?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

buna, in primul rand vreau sa te intreb daca te-ai uitat in gurita,poate il deranjeaza ceva ,de exemplu aftele sau altceva ...,mai incearca alt lapte .. milumilul sau aptamilul ,
desi te sfatuiesc sincer sa nu renunti la alaptat,incearca niste ceaiuri ceva pentru stimulatia lactatiei,multe lichide
sanatate bebelui

Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
http://s878.photobucket.com/albums/ab348/oanap85/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

e posibil sa aiba afte in gurita sau un inceput de otita.

sau, daca acum trei saptamani i-ai facut vaccinul (cel care se face in mod normal la varsta de 2 luni), ar putea fi acesta motivul pentru care nu papa cum trebuie.

incearca sa-i dai lapte praf milupa, poate il accepta.
tetina sa fie moale, din latex, cu supapa si forma ortodontica, adaptata varstei lui. verifica daca orificiul tetinelor este suficient de mare incat sa iasa laptele fara ca bb sa traga prea mult/tare din tetina. pentru ca daca laptele iese greu, el oboseste, se enerveaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe_tina spune:

Multumesc fetelor pentru raspunsurile voastre. Afte in gurita nu are, vaccinul l-am facut la 2 luni (refuzul a aparut dupa 3 saptamani), tetina are cu trei gaurele si destul de moale. Cand am vazut ca incepe sa refuze biberonul il lasam la san 2 - 3 minute, inchidea ochisorii si ii bagam biberonul. Acum nu mai merge nici asa. Nu vreau sa renunt la alaptatul la san... dar se pare ca nimic nu functioneaza. Lichide beau, ceaiuri de lactatie, galactogil. Cand incerc sa ii dau biberon incepe sa planga (cu urlete) dupa 10 minute de incercari accepta biberonul ca si cand nimic nu s-a intamplat si mananca chiar si 150 ml. Nu vreau ca la fiecare masa de biberon sa avem cate o repriza de plans.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_25 spune:

Asa am patit si eu cu fetita,ma chinuiam o ora sa-i dau laptele,nu mai accepta biberonul sub nici o forma,si am inceput sa-i dau laptele cu seringa (de la Nurofen). De la 7 luni i-am dat asa,cu seringa,si acum la 2 ani tot asa bea laptele,alt fel nu-l accepta. Bea cam 230 ml de lapte cu cereale de doua ori pe zi,dimineata si seara,asa...cu seringa

Ana si Maia Elena(24.09.2010)
Poze
Cum s-a nascut Maia -www.desprecopii.com/info.asp?id=2654" target="_blank">Articol
Bazar umanitar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

nici al meu nu a acceptat biberonul si nici suzeta.
am schimbat multe tetine, biberoane, lapte...fara succes.

il alaptam la san dar nu sugea mai mult de 1-2 minute si apoi ii dadeam suplimentul cu linguritza. a fost nevoie de multa, multa rabdare.
cam de la 6 luni...am inceput sa-i dau cu, canitza cu cioc (din silicone) si asta mi-a mai usurat situatia.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

de unde stii ca nu ai lapte suficient la san? eu zic sa insisti cu sanul, bebe asta vrea. cu cat il pui mai des la san si suge, chiar daca putin in prima faza, iti va creste productia de lapte. pune-l la ambii sani, dar dupa ce suge bine din primul, il poti pune la al doilea. nu te gandi ca daca plange neaparat e din cauza ca nu se satura. bebelusii plang din mai multe motive, nu doar din asta. daca ia in greutate, e bine. succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

totusi ti-a acceptat biberonul ,asta ma face sa cred ca altul e motivul..poate ca i-ai schimbat laptele brusc,de exemplu atunci cand nu mai vroia nanul trebuia sa insisti ca poate refuza ca il durea ceva,nu stiu ..avea colici,sau i-ai dat altceva sa manance..!?incearca milumil sau nan din nou
stiu ca poate pare o intrebare prosteasca dar i-ai dat vreodata laptele fierbinte poate?

Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
http://s878.photobucket.com/albums/ab348/oanap85/

Mergi la inceput

Stiu sigur ca nu am lapte suficient pentru ca am implanturi mamare.. si il pun la ambii sani. Lapte fierbinte nu i-am dat. Am insistat cu Nan 3 saptamani si l-am schimbat cu Humana la indicatiile pediatrei.. dar treptat. Am incercat sa pun si alta persoana sa ii dea.. tot nu vrea.

Mergi la inceput

Da.. e clar. De la tetina se trage. Am schimbat iar tetina si nici pe asta nu o vrea. Mi-am pus si un mamelon de silicon si a refuzat sanul. Am sa mai insist... sper sa nu devina traumatizant. Multumesc penstru sfaturile voastre.

Mergi la inceput