Piersicute de iulie august (10)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

iuli, ce mai reactii a facut si bb-le tau la vaccinul de 2 luni!. ma tem sa le mai fac infanrix la 6 luni si 1 an. eric azi a avut 3 scaune (pana la ora asta, dar mai are 2 mese de luat azi asa ca cine stie), ieri doar 1, zilele anterioare 4-5...
sotul mi-a zis aseara ca eu decid ce vom face in continuare cu vaccinele lor. imi place si nu prea sa decid doar eu in privinta asta...
aruba, in general > 2 testicule la o persoana nu creaza probleme. mie mi-a venit sa rad cand ne-a zis dr ca are un testicul in plus .
zizou, am auzit si de persoane care au trecut pe lapte antireflux si la un moment dat, bb-ii au inceput sa regurgiteze mai rau ca inainte. si eu am cochetat cu ideea de a-l trece pe eric pe lapte antireflux, insa am renuntat. am vrut sa ii schimb si laptele, dar tot asa, am renuntat. ai mei mananca aptamil de la milupa. fetita ta ce lapte mananca?
muraturica, ce descrii tu acolo este, din pacate, reflux gastro-esofagian. mi-e mi-a dat dr 2 "solutii": metoclopramid sau debridat. nu am agreeat-o pe niciuna, asa ca nu ii dau nimic. doar ma asigur ca ia in greutate si ca are o stare ok.
ada, ti-a explicat profa de ce se incepe la prematuri cu cereale sau doar ti-a comunicat? (as fi curioasa sa aflu si eu explicatia).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

laura, se tin toate scai de tine: cand bebe e bolnavior, cand tu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ZIZOU spune:

Balanta, Emma manca milumil de la milupa. Acum am inceput trecerea la Humana 1 cu prebiotic.
Din pacate crec ca il mosteneste pe tata-sau care are mici probleme cu colonul asa ca o sa incerc si cu asta. Iar in ultima vreme am observat ca incepuse sa nu ii mai placa laptele.

Laptele antireflux e mai gros decat cel normal in ideea ca fiind mai gros ( cremos ) e mai greu si sta in stomac. Acum ce sa zic, eu nu l-am incercat. Dar prietena mea este multumita.

Pentru reflux se mai poate folosi Gaviscon Infant, din pacate nu se gaseste la noi. E produs in Anglia si numai acolo se gaseste. Este special facut pentru bebelusi cu boala de reflux.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_80 spune:

Ciudate reactii pot avea copiii la vaccin. Al meu nu a avut niciuna. Un pic mai marait, dar atat.

Zizou eu stiu milumil si aptamil constipa. Eu l-am trecut de la nan la humana si nu mai face verde si urat mirositor. Zicea si pediatra ca au schimbat formula la nan si mai multi copii pe care i-a vazut faceau kk verde. In plus, cred ca il irita si pe intestin ca avea niste crize de plans uneori cand facea chiar si cu supozitor de transpira saracul...

Am vazut cresa insa nu pot sa ma pronunt ca nu am termen de comparatie. Pare ok. vreau sa mai vad si roxybaby.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana3110 spune:

Carmen, tu ai inceput sa mergi la serviciu?

Ada, vezi ca Borsec nu e buna pt BB. Doar Bucovina sau Devin sunt potrivite caci restul au o incarcatura minerala prea mare care nu e ok la BBi asa mici.
Tare Tudor al tau! Smecherila!

Lore, Ana mea nu mai regurciteaza decat daca o scutur mult. In rest e ok.

Iuli, si Ana a avut reactiile lui Mihaita, exact la fel, dupa fiecare vaccin. Dormea de nu o mai sculam...

Azi am facut si noi pentaximul ca infarix-ul l-am sarit. O sa il recuperam la 1 an jumate.

Aruba, eu as mai face unul daca nu mi-ar fi zis doctora sa stau calma...

Pup fetele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clayhanger spune:

Buna seara...

Gata, sper c-am terminat si noi cu febra de dupa vaccin. La 2 luni a facut a doua zi, acum a facut in prima zi, seara, si a tinut 24h (i-am pus de doua ori supozitor).

Am urmarit in timpul zilei ce s-a mai scris, dar nu mai redeschid acum paginile ca sa raspund punctual.

Parca s-a mai zis asta, dar repet si eu ca pt o mama la primul copil, tentatia de a "grabi" lucrurile e mare, vrei sa il vezi facand cat mai multe, cat mai repede. Eu, de exemplu, il asezam pe o perna inclinata, si din pozitia aia (cred ca era la 30-40 de grade) dadea si mai tare sa stea in fund, dar dupa ce am fost la doctor, nu l-am mai pus. Cred ca de fapt nici nu stiu ce inseamna "intre perne", e pus copilul chiar in fundulet, si cu perna in spate, lateral (sau, cum ar veni, cu o perna de alaptat in jur)?
Balansoar nu avem.

Cu diversificarea insa nu vreau sa ma grabesc deloc. Mi-a placut ca doctorita ne-a zis ca vom vorbi la 5 luni despre asta, sa vada ce parere avem si noi.

Calciul, fara analize, da, as fi ezitat ca principiu, dar fiind vorba doar de o luna, iar cum eu nu consum lactate, am zis sa ii dam totusi.

Fleur, felicitari pt dintisor. Aproape ca i-ar fi iesit fara sa observati, la cat de cuminte e Eric din ce povestesti tu.

Laura, exact asa voiam si eu sa zic, ca se tin scai problemele de voi, dar le treci tu pe toate.

Aruba, te invidiez cu mersul la cinema. Eu m-am bucurat cand am vazut ca un film care astept sa apara, va fi in ianuarie abia, si-mi fac sperante ca macar atunci vom putea merge. Acum, ma intreb daca vom reusi sa mergem la cele doua petreceri de Craciun cu serviciul.

Ma retrag ca e mofturos bebitul (de obicei dormea la ora asta).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle1981 spune:

Seara buna

Eu azi am umblat toata ziua, apoi am fost dupa pitica la gradi, facut rapid cina, joaca.. din astea

safe feeder - eu am avut la Bianca de la Primii Pasi, am luat din Carref., aprox 10 lei. Intr-adevar saculetul se face urat, dar ii luam altul cand se deteriora.
Clara nu a servit nimic altceva in afara de lapte

vigsntol - ii dau direct in gurita 2-3 picaturi

leagan/ balansoar - o pun de la o luna jumate si ii place tare. Mai nou insa incepe sa maraie si o pun culcata cu o bara de activitati sa zdrangane din jucarii

pernuta/ plan inclinat - o pun f rar, chiar acum e culcata pe o pernuta sa o ajute la respiratie ca avea nasul infundat si nu respira bine. Dar i-o scot imediat

diversificare - daca ar fi dupa mine as incepe la 8 luni
Bianca pana la 8 luni manca 2 lg, deci era mai mult de forma. Insa la 1 an a prins gustul si manca la pranz 2 feluri de mancare. Sa vezi maraton in bucatarie dupa aia, cu 3 feluri de mancare pe zi, plus mic dejun si 2 gustari, dintre care unele erau budincute la cuptor

bb2 - eu ma bucur ca am facut bb2 mai repede, si imi place mult mai mult viata in 4 decat viata in 3
Bianca o iubeste mult pe Clara, si momentele de dragalit sunt unice.
Cand pleaca dimineata la gradi spune ca vrea sa ii dea pup inainte sa plece. Si o pupa peste tot, pe obraji, maini, picioare.
Si cand intra in casa se duce repede si o cauta "unde e cala mea fumoasa?"
Iar eu nu mai zic ca sunt topita dupa ele

Fleur - felicitari pt dintoc.
Nu am inteles chiar tot de acolo, ce inseamna Game la carnuri, Haddock, Plaice, Rainbow la peste.
Si din cate vad nu recomanda sucurile de fructe decat dupa ce s-au acomodat cu piureurile. Iar legumele gatite toate.
Eu banana i-am introdus-o la 9 luni, imediat dupa ce i-am dat si cereale cu gluten.

cereale - Eu i-am dat multa vreme Biancai www.bioteca.ro/mancare-bio-sanatoasa/cereale-nutritive/patru-cereale-integrale-bio-fara-gluten-organix" target="_blank">cereale integrale fara gluten Organix

Azi am facut piept de curcan cu cus-cus, sos de smantana si ou (ca la carbonara), cu amaranth si caju

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxypuy spune:

yellow cam tarziu, stiu, dar abia acum mi-am facut timp.
ne-am trezit amandoua la 12 azi ne-a ajutat mult si vremea asta mohorata am reusit si eu sa fac o baie cu lumanari, spuma etc k pe vremuri cat a dormit pitik la pranz mi-era dor...mi-am facut si manichiura in rest ne-am jucat prin casa k afara a fost nashpa. treaba e k de 2 zile nu a facut kk e prima data cd se intampla...cu vreo 2 zile inainte am observat ca s-a redus nr scaunelor de la 3 la 1 si am banuit k poate de la suplimentul mai mare de LP pe care a trebuit sa i-l dau, insa ieri si azi...ioc kk! si azi a papat doar LM k a mai crescut productia pana la urma am recurs la termometru in seara asta, insa nici asa nu a facut parturi trage la greu, nu se screme, nu o doare burtik, dar nu face kk...o sa sun maine pediatra sa vdm ce zice...mama zicea sa incerc maine un supozitor cu glicerina dar mi-e groaza pana la urma asta e, incerc si asta...voi in afara de supozitor si termometru ce remedii ati mai folosit? suc de morcov nu am cu ce sa-i fac momentan k robotul meu are doar storcator de citrice. zilele astea se duce sotzulache sa-mi ia si storcator din celalaltk avem o mega oferta la metro cu 40% reducere la electrocasnice
danett - nu ii dau LP seara, doar f rar cd nu se satura cu tzitzi
in balansoar eu am pus-o de pe la o luna si i-a placut maxim din prima. pe perna o mai pun asa inclinata la 30-40 grade mai ales dp ce papa ca sa nu mai regurgiteze si sa poata admira imprejurimile dar o pun pe o perna mare cam cu tot corpul, nu doar cu capul.
m-am uitat in gurita azi k tot rontzaie doua degetele de vreo 3 zile si se vad 2 urme albe in dreptul incisivilor. nimik inflamat, nimik in relief deocamdata. asteptam sa vina buni specialista k sa ne spuna dk se apropie dintzocii sper k nu k e mult prea devreme. chiar imi spunea k pe vremea cd lucra ea la stoma pediatrica cel mai precoce a fost un BB cu primul incisiv la 4 luni jumate.
a mai sondat mama terenul azi pe la fostii colegi din policlinica unde a lucrat+o pediatra care ii este pacienta la cabinet si cica 80-90% dintre parinti aleg sa nu faca rotarixul...asa k nu cred k il vom face nici noi. o sa-i spun pediatrei ce decizie am luat.
azi si-a mai revenit productia mea de lapte, am bagat ceai la greu, galafor, apa, lapte, 3 mese pe zi, somn...maine astept sa-mi vina si more milk plus sa vedem ce e de capul lui.

laura - sanatate multa
porumbita - sper ca e mai bine dl emil, ma rog in fiecare seara sa treaca peste momentele critice
fleur - felicitari pt dintzoc!
iuli - mie mi-a specificat pediatra clar k protectisul nu se administreaza niciodata in lapte k isi pierde proprietatile!

aaaa, sa nu uit: voi ai incercat careva servetelele wickies? cica ar fi super bune...eu acum sunt la huggies si mi se par f fine si mai ok decat ce am incercat pana acum. i-am zis mamei sa-mi ia si mie cd merge la kaufland sa vad ce tot lauda mamicile astea...

de azi m-am apucat de bicicleta am facut greseala sa ma urc pe cantar ieri dezastru!!! ma termina dulciurile clar! sunt dependenta!!!! mai ceva decat inainte de sarcina trebuie sa-mi iau doza zilnica...dar incerc sa le inlocuiesc cu fructe, iaurturi cu fructe...vai de mine

hai k ma bag la nani va pupik si n bunutza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adarev spune:

Seara buna. De fapt, este nopte.Acum am ajuns acasa.A venit fratele meu si cumnata, ca pleaca o tura pana la Viena.
BALANTA, cum o sa-mi spuna o sa povestesc.Maine mergem la vaccin, dar profa este plecata la o conferinta.LAURA, of imi pare rau ca esti bolnavioara. Sa sti ca nu am adormit, ca venira niste clienti si m-au bagat intr-o priza pana la ora 18.
IOANA, bine ca mi-ai spus, nu stiam. De maine, schimb apa. Sper sa nu-i fi facut rau. Am fiert-o si ma gandesc ca prin fierbere s-or mai fi dus din proprietati. Gata, de maine luam cealalta apa.
NECTAREL, bea Humana 1.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fleurdelise spune:

Salve gagici, noctambule sau nu!
Eu am o durere atroce de spate, de-abia ma misc.bb a adormit la 7.

Balanta, Camilia sunt fiole homeopate cu diverse plante, calmante pt dureri la eruptia dintilor si iritabilitate. Produse de Boiron.
Apropo de Boiron, am vrut sa-i dau azi Oscilococcinum ca era fornait si mucos si am imbatranit pana se dizolva bobitele alea. bineinteles ca intre timp a inceput sa suga si nu i-am mai dat. Ineficient mod de administrare.

Tot la capitolul dinti, l-am dat pe gingiuta cu gel Orajel, are benzocaina, sper ca e ok (pe cutie scria sub 2 ani doar la sfatul medicului sau farm., mie mi l-a rec. farmacistul). Oricum maximul durerii trecuse "neobservata" aproape ca si dintisorul, vb Anei.

Eric a fost mai bine dispus azi si a tras un somn la pranz de vreo 3 ore.

De papat "noutati' azi a papat piure de mar, dar f putin ca i l-am amestecat cu cereale de orz, care nu sunt preferatele lui. Si marul e substantial mai acrisor ca banana.

Michelle, game =vanat, haddock=egrefin (aiglefin in fr.), un peste oceanic cu carnea alba, rainbow (trout)=pastrav, paice= ?
Eu aplic schema asa mai adaptat, respect principiile dar nu i-as da ca prima carne de ex., cea de miel, si nici vanat nu i-as da, in general nimic din ce noi nu mancam sau ff rar (soia, tofu s.a). Insa ideea lor de baza mi se pare buna: sa i se dea copilului sa incerce o varietate cat mai mare de alimente, sa se obisnuiasca cu gusturi noi, sa fie adaptabil, sa se testeze la ce e alergic ca sa se stie si evita din timp. Ce ma fac daca la cresa ii da mai mult cuscus, tofu, etc, sta flamand?; sau papa ceva la care habar n-aveam ca e alergic.

Ana, ai dreptate, la primul copil am dori ca toate sa se intample repede... Eu mor de nerabdare sa-l vad stand singur in fundulet, acum 2 luni eram geloasa pe bebeii de 4-5 luni care tineau in maini jucariile.

Apropo, achizitie noua: isi trece obiecte dintr-o mana in alta (jucarii, lingurita). Pt ca le trece din dreapta in stanga si face multe gesturi cu stanga am presupus ca e stangaci, dar nu e prea stiintifica metoda.

In balansoar l-am pus la 2 luni si ceva, dupa botez cand l-a primit. A fost un succes instantaneu si o metoda de adormire cand nimic altceva nu functioneaza.
Intre perne pe la 3 luni si ceva, cateva minute pe zi.

In alta ordine de idei, azi a nascut o prietena de-a mea de aici,un baietel frumos si sanatos, ma bucur enorm pt ei ca l-au asteptat mult si au trecut prin multe. Si ma bucur ca e, in sfarsit, un bebe mai mic decat Eric printre cunoscuti, avem si noi cui sa "predam stafeta". ma duc maine sa-i vad.

Vera, intri pe picasa.com, te loghezi pe web albums cu datele de pe prima pagina si vizionezi albumele fetelor si, daca vrei, faci album cu numele tau, in care incarci poze.

Va pup, ma duc sa mai zac pe canapea.

Mergi la inceput