Cati KW?
Raspunsuri - Pagina 3
Rufus spune:
Nu-i asa mult, Mada...daca trageti apa la WC de 3-4 ori/zi (macar!) fiecare, s-au dus 2-2,5 mc. Iar la dus...ce sa mai zic. 5 minute de fiecare si s-au dus 5 mc. Cu ce mai speli rufe si vase, gatesti, etc...
De-aia zic fetele ca-s putini 8mc.
Rufus, Tora si iadele
eumada spune:
Nici io nu inteleg misterul,ca sigur trag apa des......si facem baie si dus....or fi pus din burta astia si cand mi-or trage o citire pe bune...platesc pe bune,cert e ca atat mi-a venit factura luna asta.N-ar strica sa verific,stiu ca astia mai pun din burta citirile apoi regularizeaza odata....si s-ar putea...vara insa plateam cate 100 ron...nu stiu.
mianna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui catrinik Anul trecut cea mai mare factura a mea a fost de 6.700 lei, tot fo 23-24 grade in casa. |
sper c-ai gresit zero-urile si ca n-ai platit vreo factura de 67 milioane vechi
gabriela_tutuianu spune:
bun subiectul ca si mie mi se pare tot timpul ca platesc mult . credeam ca sunt doar eu .
avem 50 mp locuibili - 2 persoane .
apa consumam 8-9 mc / luna . spalat in fiecare seara , vase , rufe .
curent nicioadata sub 100 ron si am vecini care platesc si 40 ron . nu inteleg cum . s-au schimbat contuarele si vecinii de palier au cate 400-500 kw consumati , eu am deja 2000 . nu inteleg de ce .
gaze 200 ron / iarna . nu am termostat , dar este cald in casa . stau pe mijloc si tot timpul a fost cald . acum izolam si va spun cum este la iarna .
cred ca este ok daca ma uit ca si voi tot cam asa platiti .
anda141 spune:
Si eu tot in jur de 40 de lei platesc apa , 3 persoane ,care stau acasa de la 7 seara pana la 7 dimineata. Baie cu cada plina face numai copilul, noi facem dus seara si dimineata, masina de spalat de vreo 3 ori pe saptamana .Nu gatesc cu apa de la robinet.
La 90 mp de locuinta , iarna vine cam 400 de lei gazul, lumina 100 si ceva.
catrinik spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mianna
sper c-ai gresit zero-urile si ca n-ai platit vreo factura de 67 milioane vechi Asculta, priveste si taci!... Din brate fa-ti aripi de fier Si zboara cu ele spre cer!... |
da da ... asa e. Am pus un 0 in plus.
catrinik spune:
Citat: |
citat din mesajul lui eumada Nici io nu inteleg misterul,ca sigur trag apa des......si facem baie si dus....or fi pus din burta astia si cand mi-or trage o citire pe bune...platesc pe bune,cert e ca atat mi-a venit factura luna asta.N-ar strica sa verific,stiu ca astia mai pun din burta citirile apoi regularizeaza odata....si s-ar putea...vara insa plateam cate 100 ron...nu stiu. Madalina Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate." |
Mie tot mi se pare ceva ciudat.
In mod sigur ai dreptate si atita platesti. Insa ceva nu se lega.
Vecinii mei:
- cel de sus - barbat singur, nu are cada in baie, deci face numai dusuri, spala la masina( ca il aud destul de des ) si consuma lunar in medie 6m3/luna.
- cei de alaturi - 2 mosi la 80 ani, zgirciti evident - consum lunar mediu de 7m3.
Iar cifrele astea sint exacte la virgula, pt ca eu citesc apometrele si fac calculul.
A_Iulia spune:
Ar putea sa-mi spuna cineva cat consuma o maisna de spalat, la o tura de spalat (la 60 grade), clasa A, aproximativ?
Sau o masina de spalat vasele, la un program regular?
Sau un videoproiector, pe ora?
Eu nu stiu ce sa mai zic, in afara de facturile normale lunare de 292 KW cu consumul estimat (care sunt pana in 200 RON, in jur de vreo 170 RON) mi-a venit factura de regularizare pe 3 luni de 306 RON.
In conditiile in care centrala electrica nu am, AC nu am folosit, in afara de 2 TV, un videoproiector, un frigider (tot clasa A), masina de spalat rufe si vase si iluminarea in casa, altceva nu am. Vreo 100mp, 3 pers. Nici nu stiu daca nu e vreo problema, poate o fi ok? Sau sa incep sa urmaresc contorul electric?
A_Iulia spune:
Sa mai intreb ceva. Computerele daca raman deschise (si alimentate), cat consuma (sa spunem in 2h)?
Sau incarcatoarele de telefon?
Rufus spune:
Computer cu monitor LCD; cam 1 kw la 3 ore
Masina de spalat: 2kw pe durata incalzirii apei, cam 15 minute, cu motor, pompa...cam1 kw la fiecare spalare, daca nu folosesti incalzire pana la 90 grade
Hota ai? 1 kw la 4-5 ore
Masina de spalat vase: 1-1,5 kw/ciclu (tot functie de program)
Frigider: 1,5 kw/zi
Televizor (LCD): 1kw la 6 ore
Fier de calcat: cel putin 1 kw/calcatura
Se adauga iluminatul, cuptorul microunde, prajitor paine, cafetiera, etc
Peste toate astea: pana la 15 % din factura reprezinta consumul din: leduri aprinse pe la toate aparaturile, ecrane la radiouri, combine, incarcatoare lasate in priza (chiar daca nu incarca), intrerupatoare cu led, lampi de veghe, etc.