igg pozitiv aviditate scazuta
buna ziua ,
-am si eu rugamintea sa ma ajute cineva urgent cu interpretarea unor analize ca nu mai stiu ce sa fac
1 -la 13 saptamani de sarcina mai precis pe 17.09 am facut testul de rubella ac igg si igm si au venit urmatoare rezultate:
-rubella ac igg(m.r./v.b.)-rubella igg(electrochemiluminescenta)-21.5 ul/ml
indici de referinta laborator (<5.00-non reactiv
5.0-10.0 indeterminat
>10.0-reactiv)
- rubella ac igm(m.r./v.b.) - rubella ac igm(chemiluminiscenta) - 0.98 ul/ml
indici de referinta laborator (>1.1 reactiv
0.9-1.1 indeterminat
<0.9 non reactiv)
2 -apoi pe data de 10.10 la indicatia medicului am facut un test de rubbella igg avidity - tin sa precizez ca aviditatea am facuto la alt centru medical si automat din alta analiza de sange rezultat:
rubella igg avidity 21.14% - indici de referinta laborator
-0-30% aviditate scazuta
-30-40 aviditate medie
- 40 aviditate crescuta
3 -apoi pe data de 5.11 am fost trimisa sa repet testul de rubella ( perioada aceasta mare intre analize se datoreaza faptului ca medicul meu ginecolog a spus ca ar fi mai bine sa fac o amniocenteza si automat a trebuit sa astept pana la 16 saptamani , dar cand am ajuns la programare, doctorul mi-a spus ca nu ma poate ajuta cu nimic sa pot afla daca am avut sau nu rubeola in primul trimestru si ce e mai important daca a afectat in vreun fel bebelusul ,asa ca m-a trimis la cantacuzino sa repet primele analize)
ac igg rubeola - elisa - 1.01
(interval biologic de referinta kit euroimmun:negativ <0.8;echivoc 0.8-1.1;pozitiv >1.1)
ac igm rubeola-elisa -siemens - 0.64u negativ
(negativ:delta do x<0.100
echivoc:0.1<
<pozitiv>0.2
aviditate rubeola :25,37%
(<40% aviditate scazuta
40-60 aviditate echivos
>60% aviditate crescuta
Raspunsuri
arianna05 spune:
Eu cred ca tu ar trebui sa stii cel mai bine daca ai avut sau nu rubeola in timpul sarcinii,eu am avut si crede-ma nu poate trece neobservata(nu in sarcina,ci in afara ei).Te umpli de bubite mici rosii care mananca de numa si iti apar pe tot corpul,faci febra,te simti obosita,deci sunt semne foarte clare plus ca trebuie sa faci si tratament pentru ea,deoarece pot aparea si complicatii.
Tu ai avut vreunul din simptomele astea de cand ai ramas gravida?Daca da,atunci se poate sa fi avut rubeola,iar principala ta preocupare acum ar trebui sa fie bebele,daca a fost sau nu afectat.In majoritatea cazurilor,afectarea copilului este destul de severa si teoretic,ar putea fi observata la un ecograf performant.
Parerea mea este ca dr ar fi trebuit sa sa implice mai mult si sa nu astepte atat pentru alte teste.Amniocenteza nu reflecta malformatiile congenitale,ci anumite tipuri de sindroame(down,trisomia 13,18 etc).Eu am avut o sarcina in care bebele a avut o malformatie incompatibila cu viata,descoperita la 24 de saptamani,dar care nu s-a ivazut la amniocenteza.
Sper ca te-am ajutat putin.
Sfatul meu este sa cauti un dr foarte bun in ecografie la care sa mergi sa repeti consultul,poate te lamureste mai bine.
17+ cu Adelina Ioana
Blue_sea spune:
Mie mi-a iesit ca am anticorpi de rubella, dar nu-mi amintesc sa fi facut si nici parintii nu-si amintesc. Dr mi-a spus ca e posibil sa fi facut o forma usoara care probabil s-a manifestat ca o gripa.
Oricum, analizele cel mai bine le interpreteaza dr.
30+