Felicitari Vreausaninga, Bubulina, Lorelay! #45

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns epopeasca spune:

Neataaaa!

Felicitari AQUA!

Nu sunt eu experta in cele bisericesti, dar stiu ca se face o sluja la 6 saptamani si pt bebe si pt mamica, asta daca nu se face botezul inainte. Si in rest cand vi acasa sa ai apa sfintita. Se poate sa varieze obiceiul si in functie de regiune, dar la noi in Banat asa e.

Mie burta mi-a coborat cred ca de pe la 35 de saptamani si am nascut prin cezariana la 39. Deci nu e semn clar ca in x zile poti intra in travaliu.

si fug la Sofi

Gina - mami de bebe Sofia Maria si de Andreea Luana 2 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A.C spune:

FELICITARI,AQUA !!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irilac31 spune:

Buna fetelor

Aqua, felicitari

Eu m-am apucat de spalat hainitele si de facut cat de cat bagajul de spital.....Doamneeee cate s-au mai adunat, nu-mi vine sa cred. Astept sa se usuce si poate de luni sa le calc si sa le pun in valiza. Am o maaareee dilema...cu ce imbrac copilul cand se naste, cat de gros? Eu i-as da doar o salopetica si o caciulita...nu e oare prea subtire? Sa mai am oare la mine si un prosopel din finet cu care sa-l infese?
Aaaaa si inca ceva.....vreau sa mi fac si eu tampoane din alea din vata cu tifon, cam cate trebuie sa-mi fac, 10 ajung? La farmacie ce fel de tifon sa cer...fasa sterila?
Sa nu radeti de mine da eu chiar nu stiu la ce sa ma astept , sunt total pe dinafara si ma apuca si frica asta de necunoscut

Wk placut sa aveti

MTHFR A1298C genotip heterozigot; Factor XIII genotip heterozigot; PAI-1 genotip homozigot
35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mami_de2 spune:

fetelor unde e capitolul nou..vreau sa intru sa va scriu si povestea mea dar nu stiu daca e ok aici;)) ca vad ca-s 22 de pagini:))

In primul rand as dori sa multumesc tuturor fetelor pt sustinere si sa urez si eu bun venit noilor mamici!!!!!
Multa sanatate voua si pruncilor si mult laptic, fara colicei!

sa va povestesc prin ce am trecut mai pe larg ca am 5 minute de
. Dupa cum stiti am nascut pe 11.11.2012.ora 20:35; bebe la nastere avea 3260 de gr si 50 de cm...SCOR APGAR 7/8 pt ca a fost nevoie de cezariana de urgenta ca bebe se pregatea sa intre in suferinta dupa un travaliu de chin lung de 11 ore in care am incercat sa nasc natural dar avand colul grosut, m-am dilatat greu, contractiile erau scurte dar ff intense si f dese afurisitele :)).. am incercat epidurala pe la 6 cm si surpriza: nu a prins, desi s-a incercat de vreo 4 ori...deci "Da-i Cristina si naste ca pe vreme mamei":)))cu toate astea am ajuns la dilatatie 10 cm dupa vreo 4 ore de chin si am incercat sa imping..aici alta problema: bebe nu mai vroia sa iasa: asa ca s-a ajuns la cezariana de urgenta..in 5 minute, deci nu exagerez, s-a scos bebele prin operatie. Avea manuta infasata in cordon de 2 ori si de aici chinul ca nu putea iesi ca il tragea cordonul inapoi...desi la eco nu se vedea decat esarfa pe un umar,dar se pare ca s-a incolotocit mai tare:))la nastere respira singurel dar un pic superficial si cam sacadat de oboseala;)) L-au tinut o ora sub supraveghere cu antibiotic preventiv, au vazut ca totul e in regula si l-au trimis la bebei nascuti perfect! Eu am ajuns la terpaie intensiva pana dimineata, cu o mare punga de gheata pe uter sa se retracteze, calmante asa ca nu am simtit nik dupa operatie, nu m-a durut capul nu nik...sper sa nici nu inceapa sa ma doara. A 2a zi la ora 9:00 eram in picioare la bebe cu el in brate... durerile sunt suportabile si doare sub burtica cand te ridici si cand te asezi in pat, atat.. nu cand dormi nu nik...eu le-am suportat cu stoicism si mi s-au parut de 10 ori mai suportabile decat travaliul nasterii naturale..de care nu am trecut desi mi-am dorit nespus sa nasc natural!
am trecut cu bine peste toata multumesc lui Dumnezeu!

acum am terminat cu bine zilele de spitalizare si suntem acasa. Spitalul este exceptional(Am nascut la Giulesti); totul de cea mai buna calitate de la servicii pana la mancarea de zi cu zi si personalul incredibil de amabil! nu mi-a venit sa cred!!!!

In spital primele 2 zile nu am avut lapte deloc..apoi usor usor a inceput sa ma stoarca o asistenta si sa curga colostru si mi-a zis sa insistr ca am canalele infundate.. m-am pus la pompa acolo la spital si in a 3a zi am scos 10 ml de colostru si eram ff incantata!. Apoi ajunsa acasa mi-am luat ompma si am inceput sa insist si scoteam cate 30 de ml de lapte=colostru..azi am ajuns la 150 de ml la fiecare 3 ore de muls. De ieri alaptez la san exclusiv,desi il mufez destul de greu si e cam deranjat ca nu ii pica para malaiata ca in primele 4-5 zile cand ma mulgeam si ii dadeam biberon...laptele a venit la 4 zile..deci 3 zile am avut colostru putin.. in spital ii dadeam colostru fff putin si glucoza la greu ca asa se da pe acolo.,
sperrr sa nu faca colici. eu beau 2 litri minim de ceai de schinduff amestecat cu anason si chimion pe zi...dieta tin dar asa doar fara citrice, fasole,etc in rest mananc gratar cu salata zilnic placinta cu mere, compot, fructe coapte la cuptor, supe, iaurturi, lapte batut, migdale, prune uscate, pste, spanac,...cate un mar cand am pofta asa mi s-a zis...etc..
deocamdata suntem acasa si azi pt prima data dupa ce i-am schimbat scutecul...l-am dus la baie sa il spal la curulet ca era cacacios tot si in chiuveta da-i si fa pishu pe mine direct ca deh: asa e la baieti : )))))))))
a fost tare haios!:))
ieri a venit si pediatra acasa..totul e in regula... are o usoara talus valgus si mi-a zis sa ii masez laba piciorului sa isi dea drumul..sper sa nu fie nevoie de kinetoterapie sau etc..oricum ii voi face si eco de sold ca sa fiu sigura saptamana viitoare sau cealalta probabil..afara vom iesi abia peste 5,6 zile ni s-a zis. Buricul inca nu a cazut. Face caca dupa fiecare masa...nu stiam asa ceva..ccia e normal..sugite dupa fiecare masa..d-astea normale..

eu am alta problema care ma ingrijoreaza maxim de imi vine sa plang: in zona axilara langa san o umflatura cat oul de prepelita sau gaina mica!!! a aparut prin luna a 5 a de sarcina cat un bob de mazare, cred ca e vreun ganglion , nodu ceva.. si pana in luna a 9 a s-a facut cam, cat fasolea, toata lumea: ca e hormonal..apoi imediat dupa ce am nascut la 2 zile era cat oul de prepelita si asa se pastreaza si azi. n doare decat daca apas mai tare usor..in rest e nederanjant .. oare o fi mastita ceva?? febra nu am facut.... toata lumea imi spune ca e homronal dar nimeni nu se sinichisesea sa de si uite la snul meu..si sa mai astepty..asa ca eu de luni ma duc sa ma caut..ma duc la un endocrinolog si la une cograf ceva sa fiu sigura ca totu e in regula..ca-s speriata rau..azi e sambata si daca si sotul meu e la fel de speriat ca mine cred ca ma urc in masina si ma duc la urgenta sa ma vada careva de pe acolo daca e in regula sau nu.

va pup fetelor si o sa intru cand pot cate putin!

37+ cu bebe Ivan
Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea!
Daily pills: Clexane; FembionII, Magne B6, Acid folic, Cetebe; No Spa;Tardiferon Fol,
*posesoare a 3 mutatii heterozigote: MTHFR C677T, A1298C si PAI 14G

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubulina42 spune:

Dragelor!
Mi-ati lipsit enorm! Nici urma de semnal in spital la noi:(..nici voie cu mobil:(Mi-a fost dor si am simtit ca am nevoie de voi!
(Almy, MULTUMESC!!)

Nicholas la nostru va asteapta pentru vizualizare pe Picassa

Scurt,pt modificari:
Nicholas a avut 3.612 gr, 51 cm, Apgar 10 (tipa ca din gura de sarpe-v-am zis eu!), nascut la 8.19, reflexe super.Un frumos!suntem innebuniti dupa el!

scurt,poveste mica:
Suntem deci in formatie completa, suntem complet epuizati, eu am vreo 3 zile/nopti albe la activ si nu din cauza de bebe care e foarte cuminte, dar am facut o reactie alergica la morfina aia nenorocita si am fost desfigurata, inca sunt cu picioarele, trunchiul ca o obeza,merg f greu,cumplit de dureros, fata s-a dezumflat si decolorat ieri seara...Groaznic, nu am mai intrat in pantalonii cu care m-am dus:(..

NU am lapte, am doar f putin colostru, sunt amarata rau.Cu tot cu pilulele de fenugreek si vreo 2 l de ceai de lactatie..Doura,Almy,fetelor, ce fac??nu vreau sa disper,vreau sa cred ca va veni..

Mai revin, ma duc la pui.
Va imbratisez si sper sa citesc soon tot tot!
Oh, Doamne,sunt si eu mamica!FELICITARI Aqua, Vreausninga! ce experienta, Dumnezeule!!

PS revin si schimb semnatura si poza,later

38 + cu Nicholas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ipraty spune:

Bubu, felicitari!!

Pune-l pe Nicholas la san cat mai des si inainte sa il pui tine un prosop cald pe sani sau un jet de apa calda ca face bine.
Poate gasesti pastilele More Milk Plus, am citit ca sunt bune.
Si relax pe cat posibil, odihna si multe lichide dar nu exagerat.

Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IPopica spune:

Asaaaa, sa continuam

Din nou incepem cu felicitari, orchestre si uraturi de bine pentru:

Looana si bebe strumf
Macarie si Ilincuta (super cadou de ziua ta! Si La Multi Ani!)
Iparpala si Bogdan
Mami si Ivan Turbinca
Lorelay si Giulia
Geani si Sara
Vreausaninga si Ianis
Aqua si Sara

Un ieeeeeeei special pentru Bubu si Nicholas (hai fie, si pentru Alin)! Mamica noastra, plina de leacuri si sfaturi si veselie pentru orice, acum gata, tre’ sa te impartim cu buflei mic! Smotoceli zdravene, sa fiti sanatosi si veseli si fericiti!
Bubule la tine regret cel mai mult ca n-am fost pe faza cu motatelele; ce mai galerie ti-as fi facut eu.
Si nu dispera cu laptele. Dureaza cateva zile pana sa vina binisor. La unele dureaza cateva saptamani din ce-am citit. Curaj si zen!

Uof, Onutz! Dar agata-l de tzitzi cat poti de mult, ca o sa vina si la tine. La Medlife le dadea completarea cu seringa, sa le fie mai greu sa traga si sa nu se leneveasca la tzitzi. Persevereaza iubita!
Si indraznesc sa recomand pt completare si formula de la ei: TOPFER LACTANA PRE.

Lorelai, ca Maya ta e fi-mea acum. Numai ca eu nu rezist s-o urmaresc, si cand se trezeste si incepe sa mormaie pe acolo, abia trag de mine sa ma ridic din pat. Sper sa o tina tot asa, ca tare bine e. Si mai sper ca si Giulia sa semene cu sora ei.

Lucyana, important e ca sunteti bine acum. Laptele o sa vina el, si chiar daca nu vine, de-aia s-au inventat formulele. Sanatosi sa fim, ca de restul ne descurcam noi.

Popeasco, e bine cand se termina totul cu bine. O sa scape si de icter, o sa ti se vindece si taietura, si fata o sa creasca mare mare, ca-n povesti

Menics! Pupici si tie si printului! Io inca nu stiu cum e cu sterilizatul. Mama se preocupa de recipientele in care ma mai mulg eu. De fapt eu nu prea mai fac nimic in afara de fi-mea. Mama e de baza: spala, calca, gateste, pune masa si printre toate astea mai face si gimnastica cu fi-mea si-I face si baie/. Sunt o molusca, am decretat.

Mena, recapitulezi degeaba. Vei uita absolut tot; la mine asa s-a intamplat. Nu mai stiam nimic. Si oricum ce-am citit s-a sters; mai caut din cand in cand cate ceva specific. (vezi sughitul - m-a capiat, aproape dupa fiecare masa o apuca)

Irila, relaxeaza-te cu cezariana. Vei trece peste ea in zbor. O sa fie mai greu in prima saptamana cu ridicatul din pat si fataitul prin casa. Dar incet incet uiti, mai ales cand vezi gaza cum se atarna de tine.

Pfuai, Almy, prefer varianta mea in care tre sa beau io din apa; cate chestii tre sa faci tu cu apa aia sfintita…… Oricum, ca idee, mai uit de ea. Cand ma trezesc eu chiauna, cu asta mica plescaind de zor, fix de apa sfintita nu-mi aduc eu aminte …..

Iulia, felicitari pentru cifra 8. Si la mai mare (poate iesi la pensie de acolo)
E clar ca asta cu preotii e in functie de parohie si biserica …… Ma rog, eu oricum nu prea vizitez bisericile de felul meu si tagma preoteasca ma lasa minim rece; am facut-o de placerea neamurilor si aia e. Doamne Doamne stie el mai bine ce si cum
Legat de scutece, nr 1 cu decupaj, fie-mii ii vin pana la subsori; deci decupajul ala nu ma ajuta cu absolut nimic.

Bioana, da, o schimb inainte de alaptare pt ca asa m-au scolit alea de la neonatologie. Dar invariabil umple scutecul in timpul mesei (nu stiu cum reuseste performanta asta, e multitasking se pare, pe o parte intra pe alta iese), si sfarsesc prin a o schimba iarasi. Probabil ca ar trebui sa aman schimbatul pana dupa alaptare, dar problema apare cand o ia somnul si indiferent cat de incet si suav ma misc eu pana schimb scutecul s-au deschis si cepele.

Pya, bun venit si nastere usoara.

Angiuta, da, i-am facut vaccinul (se face by default in maternitati). Abia saptamana asta am vazut la stiri efectele adverse, habar nu aveam ca sunt probleme cu acel vaccin. Ta-su e mai speriat ca mine, io-s extrem de calma si serena.

Vazut si eu poze de bebici
Si iete ca-s si la zi cu forumul
Noutati nu mai am, si ieri si azi a fost mai maraita demoazela, dar din fericire pe la orele pranzului si nu noaptea.

Week-end frumos fetele!

gogoasa hormonizata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NovDec2012 spune:

CAPITOL NOU

(Onutz)

Mergi la inceput