Stiti un bijutier?

Stiti un bijutier? | Autor: A_Iulia

Link direct la acest mesaj

Mi-a sarit un diamant de la un inel (modelul e cu multe diamante, micute)
Mi-e cam frica sa merg la orice bijuterie cu el, totusi am nevoie ca diamantul respectiv sa fie inlocuit (pe cel original evident ca nu l-am mai gasit). Inelul a fost cumparat de la Anvers cu mai multi ani in urma.

Aveti idee cum as putea proceda? Nu as vrea sa sfarsesc prin a-mi fi "schimbate" mai multe diamante de la el...chiar nu cred ca mi-as da seama, daca as nimeri peste cineva rau intentionat.

Poate cunoasteti cum se procedeaza, as avea nevoie de o garantie ca diamantul schimbat are aceeasi calitate cu cele care au ramas...de fapt as vrea o garantie la toata lucrarea, as vrea sa fie lipit bine ca sa nu se dezlipeasca rapid (nu prea aveam obiceiul sa mi-l dau jos de pe deget, nici cand spalam vase, nici la dus).

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Iulia, e un proverb care spune ceva de genul ´´a cumpara diamante e o chestiune de incredere´´
Nu poti sa stii exact ce cumperi daca nu esti expert.Asta e adevarul. La o adica se poate intampla sa cumperi ceva mult inferior calitativ, chiar si in anvers, in ciuda vreunui certificat.

Acum cu schimbatul, eu as merge la acelasi bijutier de unde am cumparat bijiteria.
Din pacate nu am pe cine sa iti recomand in tara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

http://www.facebook.com/dbq.ro?fref=ts

DB diamond Boutique, calea victoriei 26. Nu-i stiu personal, dar cred ca sunt seriosi. Au singura fabrica de bijuterie din romania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

In Bucuresti, sau unde?
Eu am o doamna bijuter priceputa si de incredere, dar in Galati. Ea imi verifica multe pietre pretioase, inclusiv diamante.

Dar oricum, oriunde ai merge, cere certificat pt diamant cu marime, claritate, culoare, eventual taietura. Si apoi mergi la un centru separat si il verifici. In GL e 5 - 10 lei verificarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Eu in Bucuresti as avea nevoie.

Nici nu mai stiu exact magazinul din Anvers de unde a fost cumparat. Documentele nu le mai am...deci exclus sa ma mai bazez pe sursa.

Asa cum ai tu Rall doamna in Galati, poate imi recomanda cineva un bijutier din Bucuresti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

A_Iulia, cred ca cel mai ok asa e: mergi la un centru si ceri sa iti faca verificarea pietrelor. Ei iti vor spune cate carate, culoarea, claritatea etc. Apoi mergi la un alt centru unde vei monta piatra, dupa care revii la centrul initial pt. reverificare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

Buna,

Ne poti spune zona unde ai pierdut diamantul ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

In...Bucuresti

Sa nu credeti ca nu l-am cautat, desi e chiar cat o gamalie de ac. S-au mobilizat mai multi prieteni si mi l-au cautat prin casa...dar s-au descurajat rapid afland ca eu spalam vasele cu inelul, faceam dus...nu-l dadeam jos niciodata.

Oricum, nu e diamantul coroanei, la cat era de mic nu valora mare lucru. Ca sa intelegeti cat era de mic, inelul are 54 de diamante. Deci pierderea in sine nu e imensa si nici castigul celui care l-ar fi putut gasi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Oooo, a aparut joxy pe firmament! Welcome back!
Adina, poti sa incerci si la monetaria statului undeva.

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

eu citisem/auzisem/vazusem pe undeva ca o fosta componenta dintr-o trupa de la noi si-a deschis un magazin care comercializeaza bijuterii cu diamante (importate din alta tara), in magazinul cocor. tipa se numeste diana bisinicu, mai are o afacere cu perdele si decoratiuni interioare.

uite ca am gasit pe net mai multe info:
http://www.cocor.ro/magazine/charleroi-by-diana-bisinicu-268

incearca sa gasesti acest magazin, daca mai exista, si poate poti comanda/cumpara de la ei diamantul, este posibil sa ti-l poata si monta pe inel. sau macar iti pot recomanda un bijutier de incredere, cu care colaboreaza ei...

Mergi la inceput