mancarimi si dureri de ombilic in sarcina

mancarimi si dureri de ombilic in sarcina | Autor: ~Anca93~

Link direct la acest mesaj

sunt insarcinata in 11 saptamani si a inceput sa am dureri si mancarimi la ombilic este normal ? va rog sa imi raspundeti cineva car a mai trecut prin asta . Va multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Anca, nu stiu daca fix in saptamina 11 le-am avut, dar la ambele sarcini m-a durut zona aceea, de mincarimi nu imi mai aduc aminte. Pielea se intinde si zona aceea este una dintre cele mai sensibile. de acum iti va creste burtica si pielea se va tot intinde.

Daca durerea e prea intensa, intreaba-ti insa doctorul! Si mai ales daca mincarimile se extind la tot corpul sa iti controlezi valorile ficatului si ale fierii. Exista o boala de sarcina (pe care eu am avut-o in prima sarcina) care se numeste colestaza de sarcina si simtomul cel mai des remarcat sunt acele mincarimi (dar de obicei insa apar in trimestrul 3 si mincarimile sunt f rele mai ales noaptea).

Eu am folosit o crema hidratanta cind am simtit durerei de piele, ca sa le zic asa , si mi-i s-a parut ca ajuta. Ai grija sa nu porti haine prea strimte, elastice, curele peste burtica. Uneori nu iti dai seama cit de deranjata e burtica de strimtoare si te vei mira doar ca te doare, mai ales seara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ~Anca93~ spune:

mersi pentru sfaturi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xtraordinary spune:

Buna anca,
e f adevarat, acum incepe sa se intinda pielea si mai ales daca e prima sarcina, vei avea nevoie de hidratare mai intensa chiar din lunile mici de sarcina.
dupa mine mancarimile sunt normale, ai putea incerca crema de vergeturi o data sau de mai multe ori pe zi, te poti da dupa dus cu ulei de masline. vei fi surprinsa de cat se va intinde pielea pana in luna a 9a, chiar fara sa iei mult in greutate.

ai putea sa intrebi pe cei apropiati daca ai avut hernie ombilicala cand te-ai nascut, eu am avut si se vedea si in poze. Buricul era iesit in afara, din cauza unei mici gauri in muschii abdomenului care se repara singura. Cele care au avut nu au probleme toata viata, dar in timpul sarcinii este normal sa nu stea buricul unde i-e locul

Totusi si daca ai avut, nu inseamna ca vei avea probleme, eu am acum aproape 30 de saptamani si e ok.

Sarcina usoara si frumoasa iti doresc!

Mergi la inceput