Felicitari Mami_de2, Macarie, Iparpala! #44
Raspunsuri - Pagina 15
angiuta spune:
Inca ceva: daca e nevoie sa dati la bebelusi formula cumparati Pre nu 1. Are consistenta cea mai apropiata de laptele matern si se da pana la 6 luni apoi se trece la 1. Multe mamici cred ca Pre e doar pentru prematuri, aici se recomanda intotdeauna sa se inceapa insa cu Pre chiar daca copilul e nascut la termen.
Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007) si 35+
epopeasca spune:
Buna dimineataaaaaaa
Doamne, ce dor mi-a fost de voi!!!
Dupa cum v-au anuntat si fetele, printesa noastra Sofia Maria s-a nascut pe 1 noiembrie la ora 7:55 dimineata, 2760 gr si 48 cm, cu parul lung de puteam sa-i fac codite , cu dubla circulara de cordon (cand a mai reusit-o si pe asta nu stim), insa roz si sanatoasa. Din pacate am stat pana vineri in spital, pentru ca a facut un icter mai sever ce a necesitat fototerapie si supraveghere mai atenta. Acum suntem acasa, suntem bine, mai luam Hepaid pentru icter, iar la 11 mergem la control. De papat acum papam bine, zic eu, numai de la subsemnata Milka . E mereu vesela, rar de tot se mai enerveaza si mai are cate o tentativa de plans care se termina in mai putin de 1 minut.
Recuperarea mea dupa cezariana a fost nasoala in primele zile, dar acum mi-e mult mai bine, cicatricea se vindeca bine, peste o saptamana am si eu primul control de la externare.
Nu am apucat sa citesc ce s-a mai intamplat. Abia am prins si eu laptopul. Sper zilele astea sa pot recupera.
Felicitari tuturor proapetelor mamici!
Va pup pe toate!
Gina 38 + Sofia Maria si mami de Andreea Luana
epopeasca spune:
Uitasem sa va spun ca am pus poze pe picassa.
Gina - mami de bebe Sofia Maria si de Andreea Luana 2 anisori
ToIo11 spune:
Buna dimineata
sa aveti o saptamana minunata si plina de minuni frumoase si sanatoase.
Azi noapte a fost cam alba, am stat o vreme cu ochii in tavan iar apoi mi-am luat listutele si listele cu ce trebuie pentru venirea lui bebe si am mers in bucatarie si le-am scris frumos pe 1 singura, organizat. Deci pot spune ca a fost o noapte productiva
lorelay_28 vreau sa stau in concediu 2 ani, de la job m-au asigurat ca se vor recunoaste zilele de co ramase. Am intrebat si eu la HR despre acea luna in care trebuie sa stea tati cu bebe, dar nu or stiut sa-mi zica prea multe, ca nu or avut inca nici o solicitare. Cel mai probabil mami merge mai repede la servici si se renunta la a cere indemnizatia pentru tati fiindca trebuie facut acelasi dosar ca la indemnizatia pt mami si banii ii primesti peste 2-3 luni. vom vedea ce va fi peste 2 ani, tot ce conteaza e bebe, sa fie el sanatos si restul se rezolva.
saptamana 34+
menics spune:
Felicitari mamicilor nou intrate in breasla!!
mie mi s-a spus sa nu las copilul sa doarma mai ult de 3 ore, nu uitati ca noi am ajuns in spital pt ca Alex se dezhidratase, asa ca andie, mai bine sa fie perfuzata daca este nevoie, stiu cum este cand vezi puiul cu branula in manuta, dar maibine asa dcat a patiti ca mine... va doresc putere, si laptic mult
noi am facut 3 saptamani acum mancam cate 100 ml,meselel sunt combinate 4 mese cu lapte muls... restul combinat titit cu Lpraf... important este sa se sature puiul... doarme mai bine, iar dupa masa stam la povesti, ne place la baita si ne place sa facem pisu cand ne chimba mami!
va pupicesc , fug la sterilizat biberoane!!! he, he veti vedea si voi cum este treaba asta!!!
37+
laurika1982 spune:
Neata fetele!!!
Felicitari MAmi!!!!BIne ai venit bebe Ivan!!!
ANdie,incearca sa fii putin elaxata,bebe te simte si osa reusesti sa ii dai laptic dela tine.cea mai importanta e odihna sihidrataea.si incearca sicu ceva stimulente.
EU am o lista de la fetele de la odiseea cu C, o pun si aici, poate oloseste cuiva:
Pt stimularea lactatiei:
- ceai semintre chimen, fenicul, anason
- Galactogil
- Galafor
- Nutrinatal
- More Milk Plus
- Spirulina (de la Hofigal)
- Ceai Fares
- Ceai Humana
- Ceai Teekanne
- Bere fara alcool :)
- URTICA URENS CH 5, 4-5 granule sublingual de 2-3 ori pe zi, efectele se vad in 2-3 zile
- ceai schinduf
GIna,bine ati venit acasa!!
Laura de Cristian Alexandru 10.08.2010 si 37+ cu
angiuta spune:
Laurika nu inteleg de ce in lista apare ceai fenicul, chimen si anason apoi mai apar ceaiuri humena, fares sau teekanne. Contin acelasi lucru. Plus ca nu e demonstrat stiintific ca ceaiul asta stimuleaza lactatia ci doar previne colicile. Doar cel de schinduf stimuleaza lactatia, demonstrat stiintific.
Sau sub foma de capsule cum zicea Bubu. Cred ca in spital sunt mai practice capsulele.
Atentie fetelor si la furia laptelui! Sa veti varza in casa.
Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007) si 35+
Ina_3040 spune:
Felicitari noilor mamici, sa fie bebelusii sanatosi si norocosi si voi la fel sa ii vedeti mari!
Mena, chiar ma ingrijorasei, si eu am avut diaree vreo 2 zile inainte sa nasc dar la mine a fost semnal ca nasterea nu e departe. Sa mai stea puisorul macar cateva saptamani ca o data trec. Big hug!
Bubule si tu mai ai asa putin! De faci poza cu culcusul pune si pe picasa ca mor de curiozitate :)))) sanatate!
Andie nu iti fa griji cu dormitul un pic mai lung, in primele zile pot avea somn mai lung mai ales daca au si un mic icter. Aici la maternitat cand dormea Riana cate 4 ore mi-au zis ca in primele zile pot sa doarma si 5 ore legat si sa o trezesc daca depaseste 5-6 ore...
Valicuta din pacate nu ma pricep cu iR urile astea, nu potj cere opinia unui alt medic? Cum mai sunteti?
Legat de nasterea naturala, fetita a avut circumferinta capului 36 cm ( media e cam 35) si nu au fost probleme sa o imping afara. Am uitat sa zic a primit apgar
9 ca a avut circulara.
Noi suntem acasa de ieri, ziua doarme ca valiza in gara si noaptea mai deloc, azi noapte de ex de la 11 la 5 nu a dormit mai mult de juma de ora legAt, intr-una vrea la san, apoi nu ragaie si o supara gazele, apoi are parturi si uite asa o tinem de 3 nopti incoace. Sper sa fie doar o faza care sa treaca repede pt ca incep sa simt oboseala. Lapte am mult, imi pocnesc sanii daca doarme mai mult de 3 ore.
O sa pun si eu poze pe picasa, am si de la nastere si abia astept sa le vad si pe cele puse deja cu minunatii nostri.
Va tuc pe toate si sa auzim numai de bine.
Ina mamica fericita de nazdravan Robin Sebastian 15/03/2010
asteptand inca o minune 39 s
mena1906 spune:
Felicitari Mami!!! Sa fie bebe sanatos si voios si sa va bucurati de el!
Imi pare rau ca a fost nasterea grea. Ma bucur ca sunteti bine.
Ieri, pe drum spre urgente, recapitulam in gand ce stiu despre cresterea bebelusilor mai ceva decat daca m-as fi dus sa dau o teza. Aveam emotii si imi era groaznic de frica. In ultima ora contractiile erau la 5 minute, nu dureroase dar prea dese ca sa nu ma gandesc ca s-a intamplat ceva acolo. Si nu s-a intamplat(multumita tonelor de medicamente e care le iau, probabil) . La mine emotia e de doua feluri : verbalizata si neverbalizata. Aia neverbalizata e cea mai intensa si in masina am fost malc tot drumul. Ca rezultat la stres (am gastrita pe fond nervos) dimineata am vomitat. Numai asta imi trebuia... Dar asa se "elibereaza" organismul meu.
UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 31+ cu Gabriel
In love with my little kid :X
mami_papatot spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mena1906 Felicitari Mami!!! Sa fie bebe sanatos si voios si sa va bucurati de el! Imi pare rau ca a fost nasterea grea. Ma bucur ca sunteti bine. Ieri, pe drum spre urgente, recapitulam in gand ce stiu despre cresterea bebelusilor mai ceva decat daca m-as fi dus sa dau o teza. Aveam emotii si imi era groaznic de frica. In ultima ora contractiile erau la 5 minute, nu dureroase dar prea dese ca sa nu ma gandesc ca s-a intamplat ceva acolo. Si nu s-a intamplat(multumita tonelor de medicamente e care le iau, probabil) . La mine emotia e de doua feluri : verbalizata si neverbalizata. Aia neverbalizata e cea mai intensa si in masina am fost malc tot drumul. Ca rezultat la stres (am gastrita pe fond nervos) dimineata am vomitat. Numai asta imi trebuia... Dar asa se "elibereaza" organismul meu. UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 31+ cu Gabriel In love with my little kid :X |
Mena, lasa tu tezele si stai cumintica ... pai ce facem, sarim randul? si aici ne bagam in fata? Delfinasul tau mai are de stat si ar face bine sa fie ascultator!
Honey Bunny, TE IUBIM, SI CA TINE NU GASIM!!!
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=51be13e67dfb912b27f7f1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">POVESTE FARA SFARSIT
POZICI
Sunt cucoana-n casa mea!
Mami de Honey (17.04.2008) si 25+ cu Heidi Sofia