Felicitari Mami_de2, Macarie, Iparpala! #44

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bioana spune:

ONUTZ o scumpete de baietel aveti voi acolo...

BUBU .mersi ca imi porti de grija. ma imbrac bine sa nu racesc.are un soare asa de frumos,dar cu dinti...am profitat de sfarsitul de saptamana ca de maine sotul ajunge dupa 9 seara acasa, si nu imi scot nasul....am dormit 2 ore!!!!!de la 5-7.super. ma simt mai bine. sa vedem la noapte...

MENA sanatate!!bine ca esti in spital. stai cuminte si sa treaca totul cu bine. sa mai stea bebele acolo la caldura, sa mai creasca.

VALICUTZA habar nu am cum e cu ir-urile. ca aici nu ne dau atatea detalii....nici nu am auzit de ele pana sa zica odata mami de ele...

embarazada de 36+

o minune de fetita...Irina Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cellena spune:

Valicutza, si eu am avut ceva probleme cu IR-urile, dar la mine s-au reglat prin schimbarea stilului de viata si alimentatiei. Din cate am citit eu si mi-au zis si doctorii, IR-urile mari sunt periculoase tare in trimestrul al III-lea pentru ca duc la preemclampsie in cazul mamei si/sau retard de crestere sau chiar oprirea totala din evolutie a fatului, care duce la decesul acestuia daca nu se iau masuri (pentru ca nu se alimenteaza suficient de la mami). Nu stiu sa-ti spun daca valorile tale au dus la asta, dar cred ca dr. tau ar fi trebuit sa-ti atraga atentia si sa te tina sub monitorizare si tratament. Aveai tensiunea mare?

Ema de 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mena1906 spune:

Citat:
citat din mesajul lui aschiutza

Mena, asta e pericolul la enterocolite si diaree, ca miscarile intestinului sa fie asa de intense incit sa conduca la contractii. Ti-au dat ceva de stomac? Mie imi foloseste mult ceaiul de musetel si de fenicul. Plus regim cu sticsuri cu sare, piine prajita, supa si banane, tinut vreo doua zile.

Still looking for pieces of heaven...

Mi-a dat sa iau smecta si o sa beau ceai de menta si tin regim cateva zile (desi nu am mancat diferit si cica ar fi din cauza hormonilor dereglarile de tranzit ) .

UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 31+ cu Gabriel

In love with my little kid :X

Mergi la inceput

Onutz si ALMY CE MINUNI AVETI VOI ACOLOOOO!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irilac31 spune:

Valicuta, iubita si eu sunt stresata cu IR urile astea, mai ales ca nu stapanesc f bine ce e cu ele si dr sunt f zgarciti in a-mi explica......sau nu stiu nici ei. Eu iti spun cum decurge treaba la mine. De prin sapt 22 dr nu-mi mai masoara IR urile uterine pe motiv ca nu se mai vad, copilul a crescut si nu poate prinde la eco, dar la fiecare eco imi masoara IR cerebral si cel ombilical. Intr adevar....valoarea ta de 12 mi se pare f mare, trebuia sa puna un semn de intrebare dr si sa ia masuri imediat. Pana si eu care nu ma pricep imi dau seama ca la valoarea asta ceva scartaie...Eu cred ca ar fi bine cu valorile astea sa mergi la un hematolog sa te lumineze. Cumva sa spui ca vrei sa stii ce sa urmaresti pe viitor...Eu o perioada m-am calmat cu IR urile astea pt ca nu intelegeam mai nimic, erau opinii total diferite, se contraziceau dr intre ei, si am considerat ca atata timp cand bebele se dezvolta si nu ramane in urma tratamentul e ok. Mie dr mi-a mai zis ca pe langa IR urile astea mai trebuie sa ia in calcul si evolutia bebelui si din toate adunate sa traga o concluzie.
Nu stiu daca ti-a fost de folos raspunsul meu...dar asta e din experienta mea...

Mena...ai grija de tine iubita, sper ca esti mai bine
Angelique, si tie, poate reusesti sa tii sub control contractiile astea

Si eu aseara m-am simtit putin cam rau, bebele a fost f agitat si ma durea burta destul de tare cand se misca, dar i-am prins slabiciunea si l-am calmat intr-o ora si am reusit sa dorm si eu putin.
Va las ca am niste musafiri, revin maine

MTHFR A1298C genotip heterozigot; Factor XIII genotip heterozigot; PAI-1 genotip homozigot
34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andie_n spune:

Valicutza, īn caz de trombofilie IR-urile sunt marite, mai ales fara tratament si unul din riscuri este retardul de crestere, inclusiv pana la oprirea in evolutiei a sarcinii. Valoarea 1 la 34 de saptamāni mi se pare si mie foarte mare ( RI e valoarea IR-ului, nu stiu ce īnseamna pi, dar oricum valoarea 12 e foarte mare, la mine erau in general in jur de 1 si ceva - 2). In principiu, rezistente mari pe o anumit#259; artera īnseamna ca sāngele nu mai circula cum trebuie prin artera respectiva. Mie nu īmi e clar insa pe ce artere sunt valorile alea masurate la tine, ca pot fi fie uterine, fie ombilicala, fie cerebrala medie. Oricum, valorile respective par foarte mari si doctorul ar fi trebuit sa le observe. Ar fi o idee sa ī#539;i faci analizele de trombofilie (mutatiile) ca sa stii pentru o sarcina viitoare. Dar tu pentru ce ai luat aspenter pana la 28 de saptamāni (in principiu, īn caz de trombofilie, se īntrerupe aspenterul pe la 28 saptamāni, dar se īncepe anticoagulant daca; nu se facea pana atunci).
Noi azi nu am mai fost asa bine, bb a fost foarte somnoroasa, nu s-a sculat nici sa manānce decāt foarte pu#539;in de la mine, a trebuit sa stea si la masa radianta ca i se raceau minutele si piciorusele, i-a luat si analize, care au iesit bine, eu m-am stresat ca m-am dus la pompa si am stat 40 de minute si n-am reusit decāt sa manjesc sticluta, cred ca 1-2 ml am scos si mi-am facut si rani la sāni , deci ieri mi-am facut iluzii ca a māncat de la mine . Asta e, sper macar sa īmi vina in curānd laptele, colostru sigur nu am destul pentru ea.
O seara pl#259;cut#259; si o noapte buna sa ave#539;i!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubulina42 spune:

Hai ca m-am linistit, acum ca o stiu pe Mena supravegheata..Mena, cred ca ar trebui sa scrii un jurnal, sa il citeasca Gabriel cand creste, sa stie cate sacrificii de mamica minunata ai facut pentru el, din dragoste!! Mama..Ce cuvant minunat si plin de dragoste..

Angelique, sper sa fii ok si tu, la fel si Bioana..

Poate ii raspunde cineva in tema Valicutzei, aici niciodata nu se masoara asa ceva...nimeni nu e interesat de asta, asa ca pentru noi asta a insemnat si niste griji in minus..

Aschiuta,-ce bine te inteleg, si eu spun mereu ca am noroc cu cabina de dus, ca macar stiu ca acolo nu am cum sa cad sau sa alunec, ca la cat e burta de mare, -chiar daca cabina e maricica am senzatia ca abia ma invart in ea -si are si o bara de care ma pot tine, ca sa fiu eu sigura ca pot sa ma spal ca lumea si sa ma sterg fara sa am surprize..Nici eu nu as avea curaj sa intru in cada, cel putin nu fara iubi acasa!

Fetelor, mai e un pic si se termina duminica si la mine..Nu imi vine sa cred ca incepe in curand saptamana care are sa fie cea mai speciala si mai fericita din viata noastra, saptamana in care vom deveni parinti!!!!!!

38 + cu Nicholas

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Bubulina42

Hai ca m-am linistit, acum ca o stiu pe Mena supravegheata..Mena, cred ca ar trebui sa scrii un jurnal, sa il citeasca Gabriel cand creste, sa stie cate sacrificii de mamica minunata ai facut pentru el, din dragoste!! Mama..Ce cuvant minunat si plin de dragoste..
38 + cu Nicholas

I-am scris deja incepand cu ziua in care am aflat despre el. Sper sa reusesc sa il si printez, sa il copertez si sa fie carticica despre el. Asa cum il percep acum. Apoi poate o sa reusesc sa ii fac un jurnal cu prima parte a copilariei lui, macar momentele esentiale: primul dintisor, primii pasi, diverse poze cu aniversari si asa mai departe. Sa fim sanatosi ca luptatori suntem .
Am discutat din nou cu el si l-am rugat sa mai stea macar 4 saptamani (acum am aproape 32) . Sper sa fi inteles. La monitorizare nu i-a placut si a lovit aparatul ala de nu putea sa inregistreze mai nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubulina42 spune:

Andie, te rog nu te panica, nu te stresa, stii ca mereu am vorbit ca bebeii simt starile mamei, ai grija, da?
Repet, noi am tot vorbit aici, pentru rani la sani unge-i usor cu laptic sau colostru,ca si cum ar fi un unguent -acasa lasa-i cat mai mult liberi, neacoperiti..

Daca e somnoroasa, probabil din cauza icterului, e bine ca e supervizata..Te rog linistetse-te, ia-le cum vin, are sa fie bine.

Nu stiu daca ai apucat sau nu sa iei seminte de schinduf, eu ma corespondez cu Almy si se pare ca e o adevarata binecuvantare ceaiul asta, vine lapticul de zor, din plin, asa ca trimite sotul sa ia de la Plafar, se lasa 25-30 min la infuzat in apa recel sa iti aduca o sticla de juma de litru la spital,sa bei..Eu mi-am luat deocamdata capsule.Sa intrebe daca exista si capsule cu praf de schiduf, ca daca exista aici, sigur si acolo sunt !!

Te pup si sa mearga toate mai usor! Fruntea sus!!

38 + cu Nicholas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns almy spune:

Citat:
citat din mesajul lui andie_n
Noi azi nu am mai fost asa bine, bb a fost foarte somnoroasa, nu s-a sculat nici sa manānce decāt foarte pu#539;in de la mine, a trebuit sa stea si la masa radianta ca i se raceau minutele si piciorusele, i-a luat si analize, care au iesit bine, eu m-am stresat ca m-am dus la pompa si am stat 40 de minute si n-am reusit decāt sa manjesc sticluta, cred ca 1-2 ml am scos si mi-am facut si rani la sāni , deci ieri mi-am facut iluzii ca a māncat de la mine . Asta e, sper macar sa īmi vina in curānd laptele, colostru sigur nu am destul pentru ea.
O seara pl#259;cut#259; si o noapte buna sa ave#539;i!

Andreea de Emilia (09.11.2012)

MTHFR C677T heterozigot, A1298C heterozigot, PAI-1 675 4G homozigot
Tratament: Clexane 0.6, Femibion2, Cetebe, MagneB6, Maltofer Fol, 2 Dopegyt

Andie, ceea ce scoti cu pompa NU are legatura cu ceea ce suge bebe, suptul lui declaseaza hormonii tai care ajuta lapicul sau colostrul sa curga usor. Pompa nu face asta. Nu te lua dupa ce vezi la pompa, e irelevant. Ai incredere in bebe, pune-o la san cat mai des, si uneori asta inseamna non-stop, frustrant, stiu, dar daca vrei sa maresti productia, e cea mai sigura solutie!

ONUTZ, un dulce Lucian, sa va traiasca! Tu cum mai esti?

Noi azi am avut 15 grade si drept urmare azi am iesit la prima plimbarica. In formatie completa, toti 5. Mandrei i-a placut afara, a dormit non-stop, iar strumfii mari s-au certat care sa impinga la carut. Pt mine cam lung traseul, acum ma cam doare la taietura si ma odihnesc facand lectii cu Eleni

Hai Mami!!!

Alma, mami de Eleni Maria (26.09.2005), Spiros Stefan (14.06.2008) si Rebecca Ioanna (2.11.2012)

Mergi la inceput