Burtici de mai-iunie 2013 (10)
Raspunsuri - Pagina 17
mcoca spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Kabecka Si eu sun fan branzeturile alea...Sarcina trecuta am fost la pritena mea la Paris, dar nu m-am atins de ele. Imi era teama, dar acum ma gandesc ca femeile de acolo cred ca mananca fara probleme. |
Sunt tipuri de branza care se pot manca : cele cu lapte pasteurizat, fara mucegai, iar la cele cu crusta nu se mananca crusta. Si aici este o intreaga isterie cu listeria.
In Ro nu se da atata importanta din cauza obiceiurilor culinare, care sunt altele decat aici.
In fiecare an, de Craciun, vezi anunturi ca retrag nu stiu ce lot de foie gras ca e contaminat cu listeria.
Vicky si Printzesone
Madd11ee spune:
Nu stiu..mie mi-a zis dr ca e ok sa manancsi branza cu mucegai..probabil pentru ca riscurile sunt mici..dar ca sa fiu sincera, nu risc pe pielea mea, asa ca evit carnea cruda(de ex. pastrama doar afumata sau mezeluri nefierte etc), somonul crud..am un triunghi de branza cu mucegai in frigider..de care inca nu m-am atins:)
8+
mcoca spune:
Madd, mezelurile trebuie sa fie vidate, nu luate de la raionul traiteur, unde ti le portioneaza ei. La rayonul ala colcaie listeria :)). Din pacate e peste tot unde e mancare, dar la omul normal si negravid trece neobservata :).
Vicky si Printzesone
Madd11ee spune:
Numai din cele vidate am luat, nu cred ca am mai cumparat de unde feliaza ei de multi ani:))
Oricum, mezeluri mananc foarte putine, dar nu ma pot abtine de la branzeturi..:)
8+
ankylya spune:
buna fetelor
bun venit noilor burtici sarcina usoara
felicitari Moni, Mycya pentru trimestrul II
Felicitari Vicky pentru rezultat
Eu azi am reusit sa imi iau dosarul de la spital sunt foarte dezamagita deoarece ecografiile sunt xeroxate si nu se intelege absolut nimic din ele groaznic macar am rezultatul de la analize si nu mai trebuie sa fac altele ca sa le platesc.
va pup
Cea mai mare bogatie din aceasta lume sunt copiii, mai mult decat toti banii din lume si toata puterea de pe pamant. 9+
mcoca spune:
Ankylya, nu te necaji. Nu sunt imp ecografiile alea de la inc. Numai 3 eco sunt imp in sarcina, sa le ai etc : cele morfo.
Vicky si Printzesone
Mycya spune:
ce faceti burtici?
nu e gata munca pe ziua de azi?
va poftesc la un bors acru de cartofi, o piftie si placinte cu mere proaspat scoase din cuptor
si 14+
piticutz spune:
...da' ce viteza aveti la scris aici!
Din pacate eu nu locuiesc in Romania ci in America, dar am ales grupul vostru pentru ca peste tot burticile sunt, cresc si arata la fel.Nu m-am dus la "diaspora" pentru ca acolo nu toate sunt "burtici".
Am mai fost activa aici pe forum acum cativa ani, cand incepeam sa fiu tot mai sigura ca nu o sa am copii niciodata, dar "gashka" de la subiectul respectiv s-a imprastiat si incet, incet, nimeni nu a mai scris nimic...
Acuma, eu cel putin, am ce sa scriu
Am prima programare la ginecolog azi.
Abia astept.
mcoca spune:
Pitik, bafta la doc. Sa vii cu vesti bune.
Maya adusa o prietena acasa, asa ca acum se joaca amandoua in camera Mayei, si eu frec mentosanu :).
Vicky si Printzesone
piticutz spune:
Vesti am mai avut despre baby deja pentru ca e facut in vitro, asa am pana in momentul de fata poze de la trei ultrasound-uri cu el , i-am auzit bataile inimii si saptamana trecuta
Stiu ca e bine pana acum, slava domnului.Am trecut printr-o sperietura saptamana trecuta de numa', am sangerat o gramada si am fost aproape sigura ca nu mai am nici un baby, cica a fost ceva cheag de sange care trebuia sa se elimine, in rest totul e bine acolo inauntru