Fraul de sub limba
Raspunsuri - Pagina 2
dana vio spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Selene_Bunny Nu avea amigdalele inflamate atunci, andacos. Acum le are, si se tot repeta chestia, aceleasi simptome, manifestari, debut brusc, cu jena la inghitit, febra mare (39 cu 1 aseara), nas infundat, in decurs de 8-12 ore, sa zic (de noaptea pana dimineata, de data asta), apar acele excrescente albe. Duminica doar ce am incheiat 7 zile de antibiotic pentru infectia urinara. Din putin se face mult - ajutor umanitar! Lucrusoare de vanzare... In atentia celor carora le face placere sa depaseasca limitele celor scrise de mine: in cazul in care considerati ca aveti dovezi de necontestat cum ca am facut 99 de oua, pe care le ascund in camara, cu intentia de a le vinde la suprapret, va invit sa deschideti un subiect special pe aceasta tema. Multumesc pentru intelegere. |
Ai facut o antibiograma? Poate are un streptococ/stafilococ ce nu este sensibil la antibioticul pe care il dai. Ai grija. poate face reumatism articular de la amigdalitele netratate.
Eu am patit-o, am ajuns in spital cu febra 40.5 (la Spitalul Recuperare in Cluj) si dr mi-a spus ca nu m-am tratat cum trebuie. Am facut penicilina (in perfuzie) si Moldamin dupa externare di de-atunci n-am mai avut probleme.
Alexandra Maria
14.12.2007
CorinaDani spune:
exact asta voiam si eu sa scriu, mai ales ca selene a tot povestit despre daria, ca se plange destul de des de dureri la picioare si ca nu-i place sa mearga mult pe jos, cere sa fie luata in brate pentru ca o dor piciorusele.
daca se confirma existenta unui crocobaur in gatul dariei, parerea mea este ca ar trebui sa-si faca exudat (nazal si faringian) si parintii+bunicii. pot fi purtatori sanatosi, dar tot ii transmit copilului infectia. hai, parintii si soacra se rezolva, sa-si faca aceasta analiza, insa cu socrul...nu cred ca aveti sanse de izbanda...
Selene_Bunny spune:
SoriLea, mie mi se pare ca nici n-are varf, ca e circulara marginea limbii...
anca81, exact, "piscat" cu ceva instrument medical. Hm, nici Dariei nu ii iese pronuntia tuturor literelor, dar eu am considerat ca e normal, nu m-am stresat. Ea vorbeste oricum f. corect si f. mult. :D
Selene_Bunny spune:
Este stafilococ, dar in nasuc iesea, la exudatul nazal. Am facut tratamente peste tratamente, si tot apare.
Si acum, la 4 zile de la Zinnat, sa intervin cu alt antibiotic? A luat EUBiotic in paralel, dar chiar si asa, nu e prea repede pentru alt antibiotic?
Asa ne-au spus si de E.coli, ca nu reusim sa sterilizam urina, ca rezista la antibiotic. Sper sa "obtin" macar o saptamana fara niciun fel de medicament si apoi sa refac analizele - urocultura si exudatele.
Si a luat, in timp, si Augmentin, si Amoxiklav, si Lekoclar, si Zinnat si cred ca inca vreo doua.
SoriLea, limba nu are varf, marginea ei circulara este intrerupta in mijloc si are tendinta de a se lipi de barbie, fara ca varful sa se poata ridica in sus, nu-i reuseste miscarea asta.
Si mai am o intrebare: nu se lipeste la loc fraul ala, odata "piscat"?
maria_alexia spune:
Selene, sunt 2 chestiuni absolut diferite, fara nici o legatura. 3 chiar:
1. crocozaurul din gat. exudat, tratament, limba albicioasa poate fi candida - mai ales daca ati luat antib recent. asta rezolvati cu pediatrul/ORL-istul.
2. frenul. nu e treaba medicului de urgenta sa aprecieze, si in nici un caz dupa cum scoate limba. este o pielicica de sub limba, nu are nici o legatura cu varful limbii.
din cate povestea logopeda noastra, daca incomodeaza pot aparea pronuntii incorecte, lateralizare etc. Evaluarea o face in prima faza ORL-istul.
daca aveti si alte probleme de pronuntie, evaluarea o face logopedul. exista cate unul gratuit asociat fiecarei gradinite.
(3. asta cu varful limbii si albeata - am scris mai sus.)
mamitzica spune:
Copilul meu are frenul scurt.Aici nu se mai recomanda taierea decit daca bebelasul nu poate suge.Ca atare nimeni nu i-a taiat nimic si e bine mersi,fara probleme de pronuntie.
Selene_Bunny spune:
maria, eu nu am pomenit nimic de limba albicioasa. NU are nimic pe limba, are pe amidgale niste excrescente albe.
(A iesit un amalgam aiurea, eu vorbeam de fraul limbii si amigdalele cu "bube" albe, acum e limba alba si nu mai stiu ce... )
tiusca spune:
R.a avut frenul scurt,si desi putea sa suga i-am facut interventia la vreo 6 luni.A fost scurta,fara dureri.Mie mi-a atras atentia atat in maternitate cat si medicul de familie.Eu ti-as recomanda sa o vada un orl-ist.
Lo_li_Ta spune:
Cand aveam vreo 4 ani s-a pus problema sa-mi faca si mie asa ceva. M-au anuntat ca ma taie sub limba. N-am dormit o luna de frica. Cica nu deschideam gura sa vorbesc clar, eram raraita, nu stiu ce-au avut de fapt cu mine. Au renuntat la idee, la scoala nu mai aveam deja nici o problema cu pronuntia.
msl1 spune:
Selene bunny,
eu as lua in considerare operatie de amigdale in cazul repetarii amigdalitelor asa de des, nu "taierea limbii"!m-am operat de amigdale la 25 de ani cind nu am mai suportat sa mai fac injectii cu antibiotic tot la 2 luni eram isterica deja!( am suferit de mic copil cu ele si tin minte ca aveam vreo 10 ani si mergeam din proprie initiativa la Dr singura ca nu avea cine ma duce, si mergeam cu reteta la farmacie imi luam efitardul sau penicilina si ceream si xilina si din proprie initiativa mergeam la injectii...asta pt ca ii era "mila" la mama sa ma duca la operatie...)asa imi erau si amigdalele mele inflamate cu "chestii"albe pe ele, si aveam dureri de oase si ma simteam f rau tot timpul...asa ca eu zic sa discuti despre posibilitatea operatiei de amigdale cu Dr.