Noi, consumatorii

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

saskia, agresivitatea ta nu mi-a placut niciodata. Incerc sa iti raspund si ma retrag.

Citeste despre hartie la fel cum ai citit despre sticla. Ambele produse, la fel ca si plasticul, sunt produse ale industriei chimice.

Plasticul se recicleaza, si in Ro se aduna deja in containere speciale, chiar si in oraselele mai mici. Aici le ducem pe toate: plastic, hartie si sticla, alaturi de metale, baterii si absolut tot la statia de reciclare. Este cate o statie din asta la fiecare magazin. Si stau pe o insula, intr-un orasel...in Suedia e peste tot la fel.

In ceea ce priveste returnatul produselor din care lipsea ceva acasa, nu asa cred eu, asa mi s-a intamplat. Crezi ce vrei, e problema ta. Asta nu va schimba experienta mea.

pur si simplu...

Hobby

calator de profesie

Nici mie aroganta ta, dar nu vad relevanta in ceea ce priveste subiectul.

Sunt produse ale industriei chimice, dar cu ingrediente diferite si efecte diferite asupra sanatatii noastre si asupra mediului, cu grade de reciclare mai mari sau mai mici.

Daca spui ca reciclati atat nu vad de ce aveti atata sticla pe plaja.

In Romania discutia despre cum se aduna toate la un loc a mai fost. Plasticul a inceput sa fie reciclat de curand si chiar si acum pe noi, ne incurajeaza sa nu mai folosim plastic daca avemn alternative.

La supermarketuri nu mai poti lua gratis pungile acelea de plastic mici si transparente si mi se pare normal. Dar asta e alta discutie.

On-topic, nu mi-ai raspuns deloc. Hartia e reciclabila suta la suta si este facut din pasta de lemn, ce poate fi mai natural decat asta?!

despre hartie:
http://ro.wikipedia.org/wiki/H%C3%A2rtie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Noi mereu verificam daca nu sunt sparte ouale din cofrajele inchise si am observaz si pe altii ca fac la fel; de ce jena?, ca doar nu consum produsul, ci verific daca e totul in regula.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

mie aici mi s-a intimplat de cateva ori sa uit produsele la magazin. o data am dat telefon imediat cand am ajuns acasa si le-am spus...la care ei mi-au confirmat ca le-au gasit la casa si ma asteapta oricand sa ma duc sa le iau.
alta data mi-am dat seama dupa vreo 3 zile ca le-am uitat si cand m-am dus la magazin mi-au dat acel produs.
la fel m-am dus cu produse care am depistat acasa ca nu imi convine calitatea,gustul... sau ca au fost desfacute(nu avea sigiliu, sau nu faceau pop... cum se zice ...la borcane)
nu se pune problema daca te cred sau nu...
adica nu cred ca esti nebun sa maninci puiul si sa te duci a 2-a zi la magazin sa spui ca l-ai uitat...

ni s-a mai intimplat o data am luat 2 platouri de carne de miel, l-am facut friptura si apoi cand am mincat am vazut ca o parte din friptura avea gust aiurea(de fapt tocmai portia copilului era cea cu gust)....pt ca dadusem ceva mai multi bani, luind o carne superioara, si pt ca tocmai copilului ii dadusem si mi-era ca se imbolnaveste, m-am dus a 2-a zi cu friptura la magazin.
managerul a facut proces vb, ne-a intrebat daca e cineva bolnav...si-au cerut scuze, mi-au dat banii inapoi.

michelle

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

mie aici mi s-a intimplat de cateva ori sa uit produsele la magazin. o data am dat telefon imediat cand am ajuns acasa si le-am spus...la care ei mi-au confirmat ca le-au gasit la casa si ma asteapta oricand sa ma duc sa le iau.
alta data mi-am dat seama dupa vreo 3 zile ca le-am uitat si cand m-am dus la magazin mi-au dat acel produs.
la fel m-am dus cu produse care am depistat acasa ca nu imi convine calitatea,gustul... sau ca au fost desfacute(nu avea sigiliu, sau nu faceau pop... cum se zice ...la borcane)
adica nu cred ca esti nebun sa maninci puiul si sa te duci a 2-a zi la magazin sa spui ca l-ai uitat...

ni s-a mai intimplat o data am luat 2 platouri de carne de miel, l-am facut friptura si apoi cand am mincat am vazut ca o parte din friptura avea gust aiurea(de fapt tocmai portia copilului era cea cu gust)....pt ca dadusem ceva mai multi bani, luind o carne superioara, si pt ca tocmai copilului ii dadusem si mi-era ca se imbolnaveste, m-am dus a 2-a zi cu friptura la magazin.
managerul a facut proces vb, ne-a intrebat daca e cineva bolnav...si-au cerut scuze, mi-au dat banii inapoi.

michelle

Da, dar aveau ceva probe.

Asa si eu am cumparat carne tocata si era expirata de o zi, deci era vina lor, ea arata bine si nici nu m-am uitat la data, m-am dus cu ea, nedesfacuta, aia au vazut data, mi-au dat una noua si mi-au rambursat si pretul, normal, era vina lor.

In cazul asta nu are cum sa dovedeasca ca erau doar 4 si unul spart, decat daca atunci cand vedea, cat de curand, sa zicem ca dupa ce a platit si punea in plasa, sa fi aratat casieritei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Saskia, ai citit despre procedeul Kraft?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

si in afara de cartonul cu oua - pe care si eu il desfac de fiecare data sa vad daca nu-s sparte - am mai observat la un singur magazin ca la casa imi desface cutia de vopsea de par sa se uite daca inauntru e inventarul complet. inca nu m-am prins daca e de dragul meu, sa nu ma trezesc cu ceva lipsa, sau de dragul lor, sa nu cumva sa fi strecurat ceva in plus in cutie dar adevaru-i ca abia in momentul ala imi dau seama c-ar fi trebuit s-o verific eu (de data asta sigur de dragul meu, nu al lor )

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mianna

si in afara de cartonul cu oua - pe care si eu il desfac de fiecare data sa vad daca nu-s sparte - am mai observat la un singur magazin ca la casa imi desface cutia de vopsea de par sa se uite daca inauntru e inventarul complet. inca nu m-am prins daca e de dragul meu, sa nu ma trezesc cu ceva lipsa, sau de dragul lor, sa nu cumva sa fi strecurat ceva in plus in cutie dar adevaru-i ca abia in momentul ala imi dau seama c-ar fi trebuit s-o verific eu (de data asta sigur de dragul meu, nu al lor )

Asculta, priveste si taci!...
Din brate fa-ti aripi de fier
Si zboara cu ele spre cer!...

Si la noi la fel . Iti spun eu de ce, ca am intrebat. Cica unii iau dintr-un pachet oxidantul, din celalalt ce a mai ramas, si manusile de unica folosinta se fura din cutiile astea.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mianna

Asculta, priveste si taci!...
Din brate fa-ti aripi de fier
Si zboara cu ele spre cer!...

si eu am patit anul trecut in Ro...am ramas gura cascata cand am vazut vanzatoarea ca desfacea cutia. Deci nu e caz unic .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui saskia

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

michelle

Da, dar aveau ceva probe.

Asa si eu am cumparat carne tocata si era expirata de o zi, deci era vina lor, ea arata bine si nici nu m-am uitat la data, m-am dus cu ea, nedesfacuta, aia au vazut data, mi-au dat una noua si mi-au rambursat si pretul, normal, era vina lor.

In cazul asta nu are cum sa dovedeasca ca erau doar 4 si unul spart, decat daca atunci cand vedea, cat de curand, sa zicem ca dupa ce a platit si punea in plasa, sa fi aratat casieritei.

nu intotdeauna. puteau sa spuna ca eu am desfacut borcanele, sau de ex sapt trecuta am luat un ceai, am folosit un pliculetz, avea ust groaznic...asa ca ce sa mai fac cu celelalte 16?1 l-am dus fain frumos la magazin spunind ca nu mi-a placut gustul si mi-au dat banii inapoi.

in Rom m-am dus cu maioneza inapoi ca avea un gust oribil...s-au uitat ei ciudat la mine, au chemat managerul si pana la urma au acceptat...oricum parca nu merita energia sa ma cert cu ei.

michelle

Mergi la inceput

In schimb in Suedia nu am patit niciodata sa verifice vanzatoarea cutia de vopsea de par! (sic!)

Mergi la inceput