cozonac la cuptor electric

cozonac la cuptor electric | Autor: miriama

Link direct la acest mesaj

Vine Craciunul!!! Am un cuptor electric cu care nu ma prea inteleg. Nu stiu cum sa coc cozonacul la asa incat sa fie perfect: sa nu ramana crud, sa nu se arda, sa nu se faca o coaja prea tare deasupra... intelegeti voi. Nu-mi spuneti sa citesc manualul cuptorului ca n-am, apartamentul fiind inchiriat. Cuptoul dispune de o gramada de marcaje la gradatii (vreo 6): cu ventilator, fara ventilator, cu caldura de jos, de sus etc. Pe care o folosesc? Grea treaba...
Va multumesc.




Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Eu folosesc caldura si de sus si de jos, deodata, cam indiferent ce mancare fac in cuptor. E marcajul cu doua linii. Cozonacul il coc la 175 de grade, mi-a iesit mereu.

La anumite ocazii (daca pun mai multe tavi suprapuse in cuptor, asta e avantajul cuptorului electric) folosesc ventilatorul. Atunci ajunge 150 de grade.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VIOIKA76 spune:

Eu tot asa folosesc la cozonac caldura si de sus si de jos.La inceput adica 15 min.il coc la foc mic adica 100 grade apoi pana la sfarsit foc mediu de 150-160 grade.Nu folosesc ventilatorul pentru cozonac.
Se coace foarte bine si nu se arde.

Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Cu ventilator(aer cald)la temperatura prescrisa!

Eu folosesc ventilator la tot,indiferent ce bag in coptor,ai grija ins aca sa incalzesti cuptorul in prealabil,sa ajunga la temperatura stabilita!(de obicei cind se stinge beculetzulcare arata temperatura,inseamna ca ai ajuns la temperatura dorita)

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Dana, eu la toate retetele ce le-am vazut, scrie ca in caz ca folosesti ventilatorul sa il folosesti la 25-30 de grade mai jos decat fara. Aerul cald e invartit in cuptor si e constant ca temperatura, spre deosebire de cuptorul fara ventilator. Eu am incercat acasa si mi s-au ars strudelele la 175 de grade cu ventilator, pe cand fara ventilator le coc la 200 de grade...

Nu te contrazic, e posibil sa fie cuptoare si cuptoare...e bine de stiut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Mihaela ai drpetate cu cuptorul electric cu ventilator,sunt mai puternice ,eu nu sunt specialista in cozonac deci tot ce-i posibil sa fie temepratura mai sczuta!

Uite ma duc sa editez sa nu cumva sa se ia cineva dupa temepretaura mea!

Insa eu ventilatorul il folsesc la maxim!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miriama spune:

Multumesc de raspunsuri. Sper sa avem Craciun cu cozonaci pufosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Serialbastre spune:

Eu la toate dulciurile folosesc programul cu ventilator, fara foc sus sau jos. La cozonac cam la 170-175 de grade. Am facut niste cozonaci minunati, desi nu am prea multa experienta la aluaturi dospite.
La briose, checuri, acelasi program, 180 grade.

Spor la "cozonacit"!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

Cuptoarele electrice cu ventilator au o temp.cu 20°mai mare decit cele fara ventilator.
Pt.coacerea prajiturilor e mai bine daca cuptorul are deschis ventilatorul pt. ca in acest fel temp.din cuptor e uniforma in intreg cuptorul ,pt.mincaruri ,carne ,cartofi e mai bine daca folosim coacerea fara ventilator ,mincarea o sa fie mai crocanta ,mai uscata ,gratinata .
Daca o dorim altfel e bine si cu ventilatie.
Daca folosesti de citeva ori cuptorul o sa-ti dai seama cum coace si cum e mai bine sa procedezi .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

caldura sus jos plus ventilator, ies foarte buni si pufosi

cam la 150 de grade pun, sa nu faca repede crusta, sa creasca cat se poate. dupa ce par ok opresc caldura si-i mai uit acolo vreo jumatate de ora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Littlelight spune:

Stie cineva daca aceleasi reguli se aplica si la cuptorul cu halogen si convectie?
Am achizitionat recent unul si l-am folosit mai mult ca rotisor si friteuza.


Mergi la inceput