Bulgarasi de ianuarie, februarie2013, capitolul 27

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns greyeras spune:

Felicitari fetelor pentru eco asa bune!

Eu nu am somn, cam asa m-am obisnuit sa adorm dupa 23, nu cred ca e bine. Dimi ma trezesc pregatesc fata de gradi o preia mama si ma bag la loc in pat si dorm pana la 10.

Nu mai pomeniti de mancare ca as cam manca intr-una....

Balsam nu am folosit in primul an la fetita, oricum ii spalam separat de ale noastre, asa vom proceda si acum. Cred ca voi renunta si eu la balsam, oricum mi se pare cam apa de ploaie.

Ce bine de voi fetelor care mai mergeti inca la munca, la prima sarcina am fost si eu pana am intrat in prenatal. Acum mi se pare greu si sa fac mancare, nu mai zic de iesit. Mersul la cumparaturi e oroare, ma ia niste dureri de burta si mi se umfla picioarele. Cam depind de cei din jur, dar nush cred ca am devenit si putin comoda si rasfatata. Sa profit si eu acum cat pot.

Mamica de Ana–Adelina (24.09.2007) si 26 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greyeras spune:

La prima sarcina am avut si eu probleme dermato, le-am rezolvat cu gama trixera la recomandarea dr.

Mamica de Ana–Adelina (24.09.2007) si 26 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Blue_sea spune:

Neata!

Mys, Ralu, felicitari pt morfo! Eu merg maine si abia astept.

Ralu, si pe mine ma omoara durerile de bazin. Merg greu, ma intorc greu in pat. Uneori ma sageteaza de trebuie sa ma tin de ceva ca am senzatia ca o sa pic pe jos... Ma consolez cu gandul ca poate se largeste traseul si bebe o sa iasa liiiiiin

30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mena1906 spune:

Am ajuns la 8 luni! Yeeey!!!

UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 32+ cu Gabriel

Si am ajuns la 8 luni :x

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dankutza spune:

Remember me?

Scuze ca sunt cam inactiva pe forum, dar pur simplu nu mai am timp de nimic. LA servici am multe lucruri de facute. Parca nu se mai termina. Vin una dupa alta, plus ca am inceput usor usor tranzitia treburilor mele catre persoana care ma va inlocui. Ma uit la mine, ca nu mai recunosc. Imi pierd ideea in mijlocul frazei, calc de 10 ori in acelasi loc. Am mai avut un neuron pe care l-am consumat si pe ala demult. Asa ca mi se pare ca traiesc pe alta lume.

Dureri nu ma doare bazinul, dar probabil pt ca sunt lata in bazin oricum. Numai ca ma momente cand ma sufoc. Voua vi se intampla? Respir ca si cum as fi alergat. Nu pot sa trag in piept suficient oxigen ca sa ma sature. Asa ca atunci cand mi se intampla, stau in fund, respir pe gura si incerc s ama linistesc citin ceva sau uitandu-ma la tv. Asta daca sunt acasa. Altfel... vai de mine.
Ieri am stat acasa. Ma simteam groaznic de obosita, burta era ca un pietroi de nici nu ma puteam misca. Pur si simplu nu mai aveam "stamina".

Detergent Initial si eu m-am gandit sa-i cumpar fetii detergent special de copii, sau bio sau ceva sensitive. Sora-mea care e dr mi-a spus sa nu fac asta. Daca bebelusa nu ar fi tolerat detergentul pe care il folosesc - Ariel- atunci sa schimb in ce vreau eu, dar pana atunci sa nu fac asta pt ca o invat sensibila. Mi-a spus ca a vazut n cazuri de copii care au devenit sensibili/alergici din cauza parintiilor si uneori chiar alergici.
Pe forumul celalalt erau mamici care foloseau numai detergent de copii sau calcau lucrusoarele si pe dos si pe fata, sua puneau o linguar de dero si adaugam otet, sau ... sau.... Asta sunt exagerari, parerea mea, of course.
Eu am folosit balsam d ela inceput, apoi am virat pe detergent cu balsam inclus. Fetita mea nu a avut nici o problema de piele, niciodata.
Intotdeauna i-am spalat hainutele impreuna cu hainele noastre, inca de la nastere. Dar am avut grija sa nu aterizeze nici un chilot pe acolo. Practic ce intra in contact cu pielea noastra nu ajungea in masina cu hainutele fetii, adic anu chiloti, nu sosete, nu maieuri. Resut era ok. M-am gandit ca totusi ar trebui sa se obisnuiasca si cu microbii mamei si ai tatalui, ca doar la un moment dat, am trecut-o in cada noastra, pe acre o spalama inainte de baita, dar nu o dezinfectam.
Intreba cineva de nucile de sapun. Parerea mea, dupa ce le-am incercat - sunt o porcarie.

Cand s-a intors bebe Nu mai stiu cand s-a intors fi-mea, dar stiu exact can s-a intors baietelul. Cred ca eram in 18-19 saptamani. S-a intors noaptea. Desi aveam doar vreo 300g, l-am simtit si m-a durut. M-a trezit din somn. Simti ca o "lupta" in burta. S-a intarit burat rau, nu am mai putut respira si m-a durut de numa. I-a fost greu sa se mai intoarca in momentul in care a ajuns transversal. Atunci a durut rau. Apoi s-a mai luptat nitel si a ajuns cu capul in jos si eu am putut respira. Cred ca a durat vreao 2-3 minute, dar a duut rau.

Nume se pare ca in sfarist am ajuns si noi la un numitor comun si am gasit un nume pt printisor. Acum 2 seri l-am intrebat pe sot daca ii place Eric si a zis ca da. E primul nume la care nu am auzit comentarii. Mircea? nu, ca ii spune Mirciulica si Mircica. Eduard? Nu, ca ii spune Edi. Catalin? Nu, ca ii spune Cata. Horai? Nu, ca ii spune Horica. Remus? Nu, nu-mi place Romulus si Remus. Asa ca se pare ca-l va chema Eric Alexandru, asta daca nu ne mai sucim intre timp.

Felicitari pt eco la toate care ati facut. Eu o sa fac una saptamana viitoare. Nu cred ca e morfo de trim 3. Eu fac cate o morfofetala cam o data pe luna. Asa mi s-a recomndat. Sper sa fie bebelusul bine.

Si acum, la treaba....

cu 27+ .... si am intrat in luna a 7-a si in trimestrul III

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mena1906

Am ajuns la 8 luni! Yeeey!!!

UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 32+ cu Gabriel

Si am ajuns la 8 luni :x

Eu de abia am intrat in luna a saptea dar sunt la fel de fericita ca tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katy82 spune:

Buna fetele! Am venit si eu la cafeluta.
Papatot ai depistat cauza petelor?
Blue ti-ar fi util un umidificator de camera. Si noi tot ne tinem sa ne luam unul.
Mys si bebele meu e tare activ. Face tumbe prin burtica in special seara cand vine tacsu.
Mena de ce ai fost la urgente? Ceva probleme?
Legat de maini umflate, vad ca am inceput si eu sa am problem asta. Deja mi-am scos inelul de logodna ca ma cam strangea.
Eu hainele bebelusului le voi spala cu detergent lichid si o sa dau la clatire intensiva. Nu vreau sa iau special sa nu-l invat prea sensibil.

24+ cu Tudor
http://lmtf.lilypie.com/3ap2p3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen_76 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mys

Buna fetele

Azi am fost si noi la Morfo de trim.3 , care a durat foarte mult, cu 2 pauze pen'ca donsoara dormea bine merci si avea o pozitie foarte neconvenabila pt masuratori, dna dr. a zis din start ca vom avea o zi luunga si asa a fost (1 ora jumate cu pauze cu tot ). Sa va explic: fata mamii e pozitionata pelvian dar nu clasic ci putin oblic, capul in stanga spre coaste, corpul spre dreapta cu funduletul spre col dar mult deasupra lui, picioarele in continuare si ajungea cu talpile deasupra capsorului (era un covrig mai mult decat complet ), inca e posibil sa se angajeze normal dar sanse destul de mici... nu e bai ca facem cezariana oricum
Are cca 1500 grame, varsta eco 29 sapt si 4 zile, dpn 25 ianuarie, IR-uri ok (stg=0.49, dr=0.50, ombilicala=0.71), inimioara cu 126b/min, col inchis de 3.7cm, lichid amnio in cantit normala si are PAR!! Ce haios de vedeau firele de par parca avea tepisori :))) Am vazut-o si in 3D - pupaza are nasucul drept, ca al meu, statea cu mana la falca Deci suntem bine

lui Matei (15.12.2010) si 30+ cu Amelia

http://matei-sansalaviata.blogspot.com

Felicitari pentru morfo si pentru bebelina jucausa

29s cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katy82 spune:

Mys, Ralu felicitari pt morfo.
Blue bafta si tie maine la morfo!
Fetele voi la ce produse de curatare bebe v-ati gandit? Eu am auzit ca produsele de la Topfer sunt f. bune si m-am gandit sa iau ulei de corp si sampon pt par si corp. Mai am nevoie de altceva, gen pudra sau crema?
Pup fetele!

24+ cu Tudor
http://lmtf.lilypie.com/3ap2p3.png

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Katy82

Fetele voi la ce produse de curatare bebe v-ati gandit? Eu am auzit ca produsele de la Topfer sunt f. bune si m-am gandit sa iau ulei de corp si sampon pt par si corp. Mai am nevoie de altceva, gen pudra sau crema?

Eu am folosit: Weleda, Topfer, Bubchen, Babylove, Klorane... in principiu produse fara balauri in ele. Nu toate produsele de la o firma sunt fara balauri. Plus ca unele s-ar putea sa nu va placa. De ex mie nu-mi place crema de curulet de la Topfer desi e fara balauri. Mie mi-a placut Bepanthene si Sudocrem. F rar am folosit si Bubchen (cand am avut mostre).
Ai nevoie de ulei de corp si de un gel de dus gen 2 in 1 pt corp si par. La inceput e greu sa manevrezi pe bebe si sa pui si crema in mana. La Sc de mame ne-a spus fara ulei pana la 3 luni, dar eu am dat-o cu ulei de la inceput. AM facut bine, am facut rau, nu stiu.
De crema nu mai ai nevoie, daca ai deja ulei, e suficient.
De pudra chiar ca nu ai nevoie, dupa ce-l dai cu ulei, nu-l poti da cu pudra, ca nu-l punem la prajit.
Deci, ulei de corp, crema de curulet, gel de tip 2 in 1. Si cam astea sunt cosmeticele.
Sa stii ca fain e si sapunul de la Klorane. E sapun solid. Costa vreo 17-18 lei si e fffff fain. Si miroase bine - a bebelus, si lasa pilea fina si nu are balauri in compozitie.

Mergi la inceput