sarcina???
buna fetelor
desi nu am mai scris de ani buni, v-am urmarit mai mereu.
ar fi cazul sa schimb si semnatura, pentru ca acum "figurez" cu un baietel de 8 anisori si o fetita de 3 anisori si jumatate.
am o problema: pe data de 7 octombrie 2012 mi-a venit menstruatia. in a 14 a zi de ciclu, am avut timp de 2 zile o usoara scurgere rozalie. urmata de dureri de spate si burtica, sani sensibili. la cateva zile dupa aceea au icneput si greturi. acum, ca or fi fost de la raceala, ca am si racit...ori ..nu stiu. incepand cu a 19 a zi de ciclu, mi-am luat temperatura bazala, caci mi-am zis sa urmaresc putin evoluatia ei, sa vedem ...ce si cum, astfel:
- ziua 19 - 36.6
- ziua 20 -35.5
- ziua 21 - 36.7
- ziua 22 - 36.9
- ziua 23 - 37.0
- ziua 24 - 37.1
- ziua 25 - 37.1
- ziua 26 - 37.0
- ziua 27 - 36.9
- ziua 28 - 37.0
- ziua 29 - 37.0
- ziua 30 - 37.1
- idee este si urmatoarea: in ziua 28 mi-a venit mensturatia.
- cu vreo 3 zile inainte am tot avut dureri de burta, ce nu am avut de mult timp.
- cel mai important: AM STERILET de vreo 3 ani
- colul este ridicat, si inainte de ciclu am verificat, si si acum, in timpul lui, ca abea reusesc sa ating cu varful degetului firele steriletului ( in mod normail, inainte de ciclu le atingeam f usor)
- am facut 3 teste de sarcina: doua pan in ziua 27 si altul chiar in ziua 27 cand mi-a venit ciclul.
STIU ca va trebui sa merg la doctor, dar ideea este: POT FI GRAVIDA IN CONDITIILE ACESTEA? noi ne dorim al treilea copil, dar nu era acum cazul. daca ar fi, m-as bucura. dar totusi....
CAND SCADE TEMPERATURA BAZALA? sunt deja 3 zile de ciclu menstural....?
Raspunsuri
CorinaDani spune:
buna,
cunosc o persoana care a ramas insarcinata in timp ce avea sterilet.
nu ai precizat cand a avut loc contactul si daca ai CM regulat (28 zile).
nu ai mentionat care au fost rezultatele testelor de sarcina.
temperatura poate fi usor crescuta si din cauza racelii sau a altor probleme (ex infectie urinara, pietre la rinichi, colica biliara).
daca ai luat medicamente pentru raceala, acestea pot influenta uneori CM si/sau simptomele pre-menstruale. eu, de ex, daca racesc si folosesc fervex, stiu cu precizie ca imi intarzie ciclul fix o saptamana.
atentie mare, sa nu fie vorba despre o extrauterina !
anne-marry spune:
multumesc pentru raspuns...stau cu ochii ca pe butelie, dupa un raspuns.
testele au iesit toate trei negative. absolut negative. dar ma mai gandesc la ceva. dupa cum arata temperatura bazala, ovulatia pare sa fi avut loc in ziua 20-21..atunci testul ar trebui facut peste vreo 3 zile (din momentul de astazi). zic eu...dar daca este asa..cum de mi-a venit menstruatia cand trebuia? adica in ziua 28?
am ciclul regulat. vine de obicei in ziua 28 rareori in ziua 26-27.
temeratura in timpul racelii nu am avut; iar raceala a trecut de vreo saptamana; medicamente am luat doar 2 pastile de paracetamol, una intr-o dimineata si alta seara, pentru ca pur si simplu simteam ca lesin de dureri de cap. in rest, nu am luat nimic. nu am probleme medicale de nici un fel, nici cu rinichii..etc.etc.etc
mi-as dori sa fie bebe. dar sa fie ok. dar totusi...menstruatie? cum se poate sa fie temperatura asa mare?
am cautat pe net si am citit...se poate sa ramai gravida cu sterilet, si daca nu este extrauterina, sunt sanse mari sa si duci sarcina la capat. depinde de cum se fixeaza...fata de sterilet.
anne-marry mamica lui teodor-alexandru si evelina-maria
burtica si alte pozici pozele mele
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA
anne-marry spune:
iar de contact....nu mai stiu. a tot fost...ca sa zic asa
anne-marry mamica lui teodor-alexandru si evelina-maria
burtica si alte pozici pozele mele
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA
lavi02 spune:
AnaMaria, eu nu cd ca esti insarcinata. Eu cred ca ovulatia a avut loc in ziua 13 si a venit menstruatia la 14 zile dupa. La marea majoritate a persoanelor menstra vine la 14 zile dupa ovulatie, intervalul asta se cam considera fix.
Eu cred ca ai o infectie, inflamatie, problema pe undeva si de aici temperatura usor ridicata si unele simptome. Nu as exclude nici o extrauterina. Ca sa fii sigura poti sa faci o analiza betaHCG. Ca sa excluzi total sarcina. Sau sa mai astepti cateva zile si sa mai faci un test de sarcina ( eu nu ma grabesc la analize de sange pt ca mi-e oroare de luat sange). Eu as merge la ginecolog pentru ca sangerare la mijlocul ciclului nu e ceva normal.