nu-i place la gradinita

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Subscriu si eu la ce-au spus fetele: conteaza si cine o duce la gradi
Noi suntem la grupa mijlocie, daca o duce tati dimineata, ii da pupicul de la revedere si se duce frumos in bancuta ei. Daca o duc, in 90% din cazuri avem show . Nu plange, dar se agata de piciorul meu, si nu e chip sa se dezlipeasca de acolo pana nu vine educatoarea sa o ia in brate (mai mult cu forta). Am urmarit-o de curiozitate, imediat ce am disparut din cadrul usii, se duce frumos la locul ei, rade, vorbeste, povesteste. Doar ca are ea o placere deosebita sa stea atarnata de mine, si oricat incerc sa o dezvat, nu-mi iese.

putin off-topic, in vacanta asta scurta ne-au anuntat ca gradinita e deschisa pana la pranz. Initial am zis ca o duc, pentru ca am o "bona" noua, e abia a doua saptamana de cand vine (si in general ea face teme cu cele mari, si sta doar 1-2 ore la sfarsit de program cu toate 3), si mi-a fost un pic teama ca nu rezista o zi intreaga cu toate. Luni cand am dus-o au fost doar 5 copii in toata gradinita. Marti dimineata cand am intrebat-o daca vrea sa mearga la gradi imi zice ceva de genul: ce sa fac, daca voi vreti sa ma duceti, eu merg. Da pe un ton si cu o seriozitate de ti se rupea inima. Asa ca am renuntat si lasat-o cu fetele mari acasa.

Mada, la voi problema cred ca e de mediu. Acasa e centrul atentiei, la gradinita oricat de frumos s-ar purta cei de acolo cu ea, mai sunt inca 10 copii cel putin care primesc acelasi tratament. Ea a fost obisnuita sa primeasca intreaga voastra afectiune, nu doar bucatele asa cum ii ofera doamna educatoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Mickyyy s-ar putea.Ea e extrem de lipicioasa,vrea tot timpul alintata,mangaiata,iubita,sa fie in centrul atentiei,....e mare ca si inaltime ,dar e doar inalta si de 18 kie,de fapt e bebe.

Educatoarele ar intepeni daca ar ridica-o in brate cat vrea ea.Ma ia si groaza ce va plange acum dupa vacanta.....

S-a dezobisnuit si offfff.....de tratata bine e tratata.Nu ma tem de asta,desi am avut dubii si am facut cercetari.

Cel mai mult o iubeste pe Lacramioara,o ingrijitoare,am mai scris eu de ea.....nu stiu cum izbuteste femeia aia sa-i iubeasca pe toti sa-i dragaleasca pe toti..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alyx spune:

Daca plange doar cand o lasi la grdinita dimineata si eu inclin sa cred ca doar incearca sa te manipuleze (e varsta specificapentru asa ceva). Repet, daca plange doar cand o lasi dimineata. Ca in timpul zilei,dupa gradinita spune ca nu-i place, iarasi cred ca testeaza terenul, incearca..... poate merge si nu o mai duci.

Si baiatul meu a avut perioade cand a plans dimineata cand il lasam la gradinita (de obicei, dupaperioade de vacanta in care eventual statea mai mult cu mine) dar imediat ce plecam inceta si plansul (sunam la vreo 5 minute dupa ce plecam sa aflu daca maiplange si imi spuneau educatoarele ca nu). Educatoarele chiar ne spuneau, cand mai discutam problema ca cel mai bine este sa scurtam pe cat posibil momentul despartirii, dar intotdeauna sa ii asiguram ca ii iubim si cane intoarcem la ora x sa-i luam.

Rabdare, eu cred ca se va obisnui cu gradinita si in timp nu va mai plange.

Referitor la ce spuneai tu ca e foarte obisnuita sa i se acorde atentie multa, sa fie alintata,aici voi trebuie sa lucrati, sa o obisnuiti incetul cu incetul sau mai exact sa o mai dezobisnuiti de a fi in permanenta in centrul atentiei.

Eu zic ca in timp o sa fie bine,dar iti trebuie multa rabdare si tarie de caracter (stiu ca nu e usor cand plange puisorul)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Daca spui ca se intelege bine cu Lacramioara, nu poti si tu sa te apropii de ea si s-o intrebi cum se comporta Eva in clasa, cu educatoarele si ceilalti copii? Ea, ca ingrijitoare, probabil ca vede multe. Sau daca deja ai intrebat-o, ce ti-a spus? Daca e totul OK, adica toata lumea se poarta frumos, tind sa am aceeasi parere ca Mickyyy, copilului tau ii este greu la gradinita pentru ca nu mai e centrul universului. Stiu cum e, ca rasfatata am fost si eu, si am plins de numa la gradinita. La mine a mers santajul emotional, ca bunicii au cedat cind eram in grupa mica si mijlocie si am fost la gradinita doar in grupa mare, cind n-am mai avut de ales.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Of, Mada. Te inteleg cat de greu iti e. Victoria a inceput gradi in septembrie. Abia astepta sa mearga, imi era groaza de week-end, ca ea vroia sa mearga la gradi. Apoi am plecat 2 saptamani in concediu, am revenit in 28 Oct. In 29 s-a dus la gradi, si cand am ajuns acasa m-a anuntat foarte ferm ca ea nu mai merge la gradi. Marti am rugat-o pe educatoare sa ma lase in clasa, m-a lasat si i-am spus Victoriei ca am voie sa stau 10 minute (desi educatoarea nu a impus o limita de timp, dar nici nu vroiam sa o obisnuiesc cu mine acolo). Am stat jumate de ora (la insistentele ei, am mai tot stat cate '2 minute') si cand sa plec s-a pus pe un urlaaaaaaaaat... asa ca am luat-o acasa. Miercuri a fost Holloween, ne-am dus imbracate si ea si toti ceilalti copii. Acasa a fost ok, a zis ca merge, nici o problema, mai ales ca i-am zis ca am voie sa intru sa fac poze cand ei fac 'parada prin scoala' imbracati in costume. Toate ok, pana am lasat-o cu educatoarea... a plaaaans vreo 15-20 de minute. Joi a fost sotul meu liber, am dus-o amandoi la scoala. A promis ca nu mai plange, ca a zis educatoarea ca daca plange Victoria, o sa planga si ea(edu). Da' de unde! Cand a deschis educatpoarea usa, s-a pus pe un urlaaaaaaaaaat. Si stiu cu siguranta ca nu e nici umilita, nici lovita, nici jignita in vreun fel. Vineri a dus-o taica-su singur. Nu a mai plans si deocamdata saptamana asta e ok. Am spus toate astea ca sa arat ca si noi am avut o saptamana grea... si ea imi spunea ca nu vrea la scoala ptr. ca vrea sa petreaca timp cu mine. Imi spune ca ei educatoarea ii e tare draga, dar ea vrea sa petreaca timp cu mine. Sincer, imi pare tare rau ca nu te pot ajuta, vreau doar sa-ti spun ca va inteleg pe amandoua, tare greu e sa ii lasi plangand... si mai ales, lor tare greu trebuie sa le fie sa fie lasati acolo plangand... saracutele de ele, ce o fi in sufletelele lor, urland, plangand si suspinand dupa mami si noi plecam... in ideea ca o sa se obisnuiasca. La noi a durat 3 zile si imi era sufletul praf, nici nu imi imaginez cum ti-o fi tie de o luna jumate... Victoria s-a (re)obisnuit, a mai zis ca nu si-a mai cunoscut copiii saptamana trecuta, dar acum e ok, dar saracuta Eva. Cati ani are? E posibil sa o mai tii acasa inca un an? Probabil ca asociaza gradinita cu accidentul? Of, scuze, m-am intins cat o placinta si nu am zis nimic sa te ajute. Dar sunt foarte depasita...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui ali
...

Anut trecut am avut un moment de inspiratie, geniala zic eu, venit din disperarea de a-l ajuta sa se obisnuiasca la gradi. I-am desenat pe mana o inimioara si i-am spus bateria cu pupici.Acolo ii puneam pupici in fiecare dimineata si i-am spus ca atunci cand ii e dor de mine sa-si puna manuta la obraz si sa ia pupici de la mine. A avut efect si nu mai era nici o problema.

ali
Mama fericita de Andrei (20.06.2008)

Eu i-am lipit pe interior in gentuta de gustare (sta doar 2 ore jumate, deci e o gustariaca doar) 3 lucruri: o poza cu mami si Daddy, un pupic (m-am rujat, am pupat o hartie, am decupat pupicul si l-am lipit cu scoci) si am desenat un ceas pe o hartie, ceas care indica ora 15:10, adica ora la care se termina scoala. Ei au ceas pe perete, i-am spus sa se uite cand ceasul de pe perete arata ca cel din gentuta, vine mami dupa ea. Astfel, in fiecare zi, pe la ora 14 (o duc la 12 jumate) ea isi primeste pupicul plus ca ne vede. Ceasul nu il cunoaste, dar cred ca ii da o anumita sigruanta faptul ca le poate compara, cele 2 ceasuri (perete si gentuta).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Nadia,are 3 ani si trei luni.Lacramioara imi spune tot,acolo face activitatile,plange numai dimineata si la masa.Apoi e cooperanta dar nu e vesela....si cateodata are momente in care racneste disperata...vine mamiiiiiiiii sau tata e la scari,ma asteapta si ma iubesteeeeeeeeeee...cu o jale de ti se rupe inima.....noi primim sa[tamanal selectii,filmari din diverse perioade ale zilei.Eu,paranoica cum sunt,l-am rugat pe nenea care filmeaza si face dvd-uri pentru parinti sa-mi arate filmarile originale,contra cost.Si Eva cateodata urla de bocesc langa filmare,de cele mai multe ori se hlizeste cu Vladut,prietenul ei.Da` ce o sa fie de luni......ca reincepe.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Eu tb sa recunosc ca nu am vrut sa fac "greseala" asta: sa stau exclusiv cu copilul. El saracul, a si fost plimbat si ingrijit de diverse persoane, care cum s-a nimerit liber sa stea cu el si a fost cel mai bine. Nici macar in prima zi de gradinita la program lung (adica sta 7-8 ore acolo) nu a plans. Si dc a mai spus el ca ar cam sta acasa nu i-am permis. Chiar si-acum in vacanta il duc la gradinita, chit ca mama-i pensionara si mi l-a cerut saptamana asta. Nu. Pt ce? Sa faca circ de luni dimineata? In rest este un copil normal, alintat in limite, spun eu. Dar, fiind printre piticii grupei, recupereaza la alintat in gradinita. Toate educatoarele mi-l tin in brate, este mereu protejat. Ieri am identificat si-o ingrijitoare care s-a ocupat de el la masa. Sunt putini copii in gradinita acum, dar asta-i viata. Mama ma ducea la camin de la 6.15 dimineata si eram lasata acolo pana seara la 18, nu am murit. Si am amintiri frumoase din perioada de prescolar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Recunosc ca am pasat si eu copilul cui am putut cat de des s-a putut tocmai pentru a-l pregati pentru intrarea in colectivitate. S-a plimbat din brate in brate, a stat si cu bunica o luna, a stat cu o prietena cateva ore cand trebuia sa ajung urgent la o sedinta, etc. Am profitat de fiecare ocazie d a socializa si am incercat sa fac socializarea cat mai placuta pentru el. Mai precis, l-am lasat sa se joace cu oameni faini si l-am pazit strict de oameni care l-ar fi putut brusca sau speria: batranele care pisca de orajori, diversi vecini care VORBESC TARE FRATE, TARE, IN CAZ CA ESI SURD SA-L AUZI!, si in general oricine nu-mi placea mie :))
La cresa nu ma supar ci dimpotriva apreciez ca mi-l ia toata lumea la imbratisat, la pupat etc. Inclusiv mecanicul si portarul.
Rezultatul e ca am un copil lipicios si sociabil. Insa 70% cred ca e propriul sau temperament, evident.

De cate ori deschid fereastra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Black, eu l-as fi lasat cu bunica saptamana asta. LA gradi nu e ca acasa, au un program acolo, nu pot sa faca ce-i taie capul. Fetita mea, grupa mijlocie, era ff obo inainte de inceperea vacantei. VAcanta i-a priit. O vad in forma. Aici este de 2 saptamani, luni incep si ei. Exista si aici niste "scoli de vacanta", dar eu refuz sa o duc. Ea a mers la bona, unde este ca acasa : face ce vrea, doarme cand vrea, are si ea program de vacanta.

Bine, ca si ea inceput sa-mi zica acum vre-o cateva zile ca nu mai vrea la scoala. Ei, intamplarea a facut sa citim Pinocchio, si acum vrea sa invete sa nu se transforme in magarus :))).

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput