nu-i place la gradinita

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Din pacate,Mcoca nu sunt decat eu disponibila dimineata,deoarece am programul extrem de flexibil.Tati e plecat la sapte deja,iar mama mea lucreaza de la 7.30 la cabinet....Avem masini,e foarte aproape de noi,la 1 km.....

Nu stiu de ce,da` nu renunta la proteste deloc asta mica.Si parca e tt mai rau....in loc sa se obisnuiasca parca e pe dos....si face niste chestii asa frumoase...acolo....
Allinta,daca as face chestia aia,as face-o doar cu aprobari,gandit ca la carte.Inregistrarea cu mobilul nu e interzisa...numai ca inclin sa cred ca am sf-uri in cap la varianta asta.

Si mai e un aspect...noaptea se trezeste si intreaba:"maine ce zi e?mergem la gradinita?cand e vineri?Se agita si doarme prost,iar seara refuza sa se culce ca"vine ziua si merg la gradinita"....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

mada al meu baiat a plans 11 luni zilnic...si nu a fost traumatizat la gradi cum a fost fetita ta. daca nu avea gradinita sistm video sa vad ca toata lumea se poarta frumos cred ca o luam razna. cand ne duceam sa-l luam nu mai accepta nici macar 5 min sa stam acolo. si acum dupa 1 an si ceva inca are zile in care nu vrea si maraie. s-a acomodat oar cu o educatoare pe care o place, restul de multe ori nici nu se incumeta sa il schimbe pt ca stiu ca incepe circul.
eu am chemat un psiholog. a venit cateva sedinte la gradi si l-a urmarit. in functie de felul lui de a fi le-a spus educatoarelor cum sa il abodeze, iar a doua schimbare facuta a fost sa nu il mai duc eu. pentru ca nici mie nu mi-a placut la gradinita, pt ca eu sunt mai stresata de fel probabil ca ma simtea tensionata si ii transmiteam si lui. asa ca psihologul mi-a recomandat sa-l duca altcineva. ma rog acum de bine de rau e ok, mai e cateodata botos dar nu mai plange si ii trece in cateva minutele. insa aici am avut si ajutorul educatoarelor care au fost de acord sa fie mai atente la el cel putin dimineata si sa aplice sfaturile recomandate de psiholog...

Mergi la inceput

Irina si eu le-am sugerat sa o implice,sa o faca sa se simta importanta,sa ajute..ea imparte bulinele si ajuta educatoarea sa pregateasca materialele...insa cum incepe o noua zi..reincepe circul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

piciului meu ii plac cartile cu abtibilduri si sa deseneze. asa ca zilnic la plecare lasam educatoarelor o carte noua pentru dimineata. cum intram pe poarta ele veneau cu cartea si ii aratau ce interesanta este etc. imporatnt era sa-l tina ocupat cca 5-10 min pentru ca apoi se lua la joaca cu copiii si oricum uita de suparare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tiusca spune:

Eumada-parca il descrii pe baiatul meu.Plange cand ajunge acolo,e super cuminte la gradi;cand il iau de acolo se joaca,socializeaza.Cand ajungem acasa refuleaza tot ce strange peste zi.Probabil pana se obisnuieste cu regulile,cu programul,cu disciplina, asa o sa faca.Eu nu mi-am pus problema ca e "terorizat"pe acolo,ci cred ca trebuie sa se adapteze la reguli,la program.Nici nu ma gandesc sa-l retrag,desi in fiecare seara inainte de culcare imi spune ca nu vrea la gradi si dimi.primul lucru care mi-l zice este tot asta.Pe al meu il duce sotul,cred ca cu mine ar fi facut un "scandal"mai mare.Rabdare si sigur se va adapta.Cel mare a plans un an in continuu,dar stiam sigur ca e ok la gradi,pur si simplu s-a adaptat foarte greu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Adevarul e ca ei spun ce au pe suflet. Le e mult mai bine acasa. Sinou ne-ar fi. Ce, voi aveti chef in fiecare zi sa mergeti la serviciu? V-a facut placere sa mergeti in fiecare zi la scoala? Ati iubit toti profesorii si educatorii, ca sa nu mai zic de toti colegii sau sefii. Nu, dar ati acceptat ca asta e viata, ca aveti o indatorire.
Pana la urma asta e. Ii e greu sa accepte ca nu se poate altfel. Unii copii se adapteaza mai usor, altii mai greu. O luna nu e mult. Ai mei cam pana in iarna au bocit zilnic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Eumada, baietelul meu e foarte legat de mine.Imi spune si acum dimineata ,dupa un an de gradinita,"mami o sa-mi fie tare dor de tine".
Anut trecut am avut un moment de inspiratie, geniala zic eu, venit din disperarea de a-l ajuta sa se obisnuiasca la gradi. I-am desenat pe mana o inimioara si i-am spus bateria cu pupici.Acolo ii puneam pupici in fiecare dimineata si i-am spus ca atunci cand ii e dor de mine sa-si puna manuta la obraz si sa ia pupici de la mine. A avut efect si nu mai era nici o problema.
Anul asta e mai mare si nu mai desenam inimioare pe manuta.Punem pupicii direct pe manuta si tot asa ii foloseste.Probabil au momente in care se simt neajutorati si au nevoie de ceva de la mami.Mi-a zis acum de curand ca "mami m-am trezit din somn(la gradi) si imi venea sa plang si atunci am folosit pupicii tai".
Mult succes si voua...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanakiss spune:

Povestea ta imi este foarte foarte cunoscuta....numai ca la noi a durat 2 luni pana sa ma hotarasc sa iau masuri...luka venea foarte apatic de la gradi....plangea cand il duceam...aproape ca ma implora sa nu il duc...fara crize de isterie insa, imi spunea incetisor ca nu ii place , ca ii este frica de una dintre educatoare....credeam ca este un simplu moft de copil ....am vorbit cu directoarea,cu educatoarele...le-am spus ca fiului meu ii este frica de X persoana...la care ele au negat vehement..etc...copilul meu mergea trist si venea trist...fara un motiv anume si fara sa se intample nimic deosebit cu el....intr-o zi insa am facut un experiment...am venit la gradinita mult mai repede decat era planificat cu un anumit motiv pentru a-mi lua copilul acasa....si am auzit strigate...am vazut imbranceli..."instructie si dresaj" din partea educatoarei de care luka zicea ca ii e frica....si facea acest lucru cu toti copii, nu expres cu al meu....cand m-a vazut...si-a schimbat imediat tonul si comportamentul.....fara sa fac vreo scena...mi-am luat copilul si l-am mutat a doua zi la alta gradinita....si sa vedeti schimbare peste noapte: luka merge vesel la gradi, nu plange, imi povesteste ce a facut, oimbratiseaza pe educatoare sipe ingrijitoare, canta cand vine acasa, e relaxat, il gasesc razand cand merg dupa el....e alta viata....ASCULTA-TI COPILUL SI ASCULTA-TI INSTICTUL DE MAMA....NU DA NICIODATA GRES!! COPILUL MIC INCEARCA SA COMUNICE CU TINE SA ITI SPUNA CE NU II PLACE SI NU PREA STIE CUM....NU SE PUNE PROBLEMA DE RASFAT....NU ASCULTA DE BABE...GEN :E O GRADINITA BUNA...DE CE SA O SCHIMB??DE CE E O GRADINITA BUNA?PENTRU CA SI X isi duce copilul acolo??copilul meu nu e fericit acolo,deci nu e o gradinita buna pentru el!!!! multa bafta
ioana

Mergi la inceput

Ioana,nu stii multe,asa ca varianta ta nu e valabila.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Citat:
citat din mesajul lui ali
Anut trecut am avut un moment de inspiratie, geniala zic eu, venit din disperarea de a-l ajuta sa se obisnuiasca la gradi. I-am desenat pe mana o inimioara si i-am spus bateria cu pupici.Acolo ii puneam pupici in fiecare dimineata si i-am spus ca atunci cand ii e dor de mine sa-si puna manuta la obraz si sa i-a pupici de la mine. A avut efect si nu mai era nici o problema.

DE VANZARE, PENTRU COPII SI MAMICI. SUPER OFERTE!!!

Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.

Mergi la inceput