Articole expirate... se mai pot folosi?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui denisa220972

Teremenele se impart in doua categorii:

1. A se consuma de preferinta inainte de data de:(ex. 01.01.2012)-
produsul trebuie consumat pana la data respectiva( produsele perisabile- unt, lapte.....sa.)

2. termen de valabilitate pana la data de 01.01.12- produsul respectiv nu inseamna ca incepand cu data de 02.01.12 nu mai este bun, mai este bun inca 6 luni( depinde si de modul de pastrare),isi mai pierd din proprietati, dar conform normelor, producatori sunt obligati sa treca termenul de vabilitate.

La medicamente nu ma risc cu termenul de valibilitate

Na ca ma gasit si ora de merceologie.

eu stiam ca-i exact invers, da' recunosc ca n-am facut nicio ora de merceologie la viata mea adica "de preferinta" nu-i totuna cu "obligatoriu".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Medicamentele NU trebuie consumate dupa data expirarii, isi pierd proprietatile, ba mai mult devin toxice pentru ficat.

Pentru copii, nici vorba, oricat de gol ar fi buzunarul musai tre sa gasim bani pentru un sirop "proaspat", in loc sa-l dam pe cel care a trecut peste vara cu temperaturi de peste 40 grade.

Antibiotice nu trebuiesc cumparate ca "or trebui" vreodata la nevoie, pentru asta exista urgente pediatrice.

Nu spun eu, am lucrat in healthcare si asta ne informau: devin toxice dupa expirarea termenul de valabilitate si in primul rand, nu dam copiilor sub nici o forma

Articole alimentare, in afara de ulei, pe care nu-l refolosesc la a a doua prajire nu cumpar cu baxul,deci nu as putea sa spun.

uneori gandesc prea mult....

Mergi la inceput