concursuri, portofolii, chestii
Raspunsuri - Pagina 7
BESTUTZA spune:
Foarte amuzanta modalitatea de completare a grilei! Nu am auzit de vreun conscurs serios in care sa se foloseasca creionul! As interzice la orice fel de concurs si pixul Frixon!
E un calculator mai deosebit, o fi avand "afinitati"!
BESTUTZA spune:
E ciudat ca nimeni nu a sesizat faptul asta pana acum!Cum sa completezi cu creionul la un concurs...
Yagmur, cum adica nu s-a luat o decizie ?
Daca acele lucrari sunt evaluate exclusiv electronic, ele nu vor fi recunoscute si gata! Zic si eu :poate doar sa faca modificari programului (putin probabil spre imposibil).
Pe urma,pentru indreptarea erorilor,nu cred ca e asa de complicat,doar sa se vrea : cele "gresite" trebuie verificate de cineva,uman ca sa zicem asa,care cred ca nu va fi suspectat de favorizare,tocmai pentru ca lucrarile SUNT scrise CU PIXUL!!!
Doamne,ce inginerii mai suntem in stare sa inventam numai sa iasa cine stie cine pe locul I, numai sa falfie medaliile pe unele nepretuite odoare si faima in CV-uri!
Lala_D spune:
Citat: |
citat din mesajul lui BESTUTZA Foarte amuzanta modalitatea de completare a grilei! Nu am auzit de vreun conscurs serios in care sa se foloseasca creionul! |
Off topic:
- toate concursurile/examenele serioase se pot da cu creionul.
SAT/ ACT si SAT2 din USA se dau tot cu creion.
Candidatii din Ro ce au dat aceeste examene au folosit creion HB nr 2 conform indicatiilor examinatorilor, la fel ca si candidatii din toata lumea.
Si astea sunt examinari ce conteaza pentru admiterea la universitati de stat sau private din USA.
Doar ca nu se gandeste nimeni ca e ok sa le fraudezi.
Chestie de mentalitate.
loryi1974 spune:
Da, Lala, dar la acele concursuri sunt supravegheati video, ori la ale noastre in anumite centre fiecare face ce vrea.
Nu-i corect sa fie eliminate lucrarile scrise cu pixul daca in sala copiilor nu le-a spus nimeni altceva.
Am intrebat-o pe fiica-mea ce le-a spus supraveghetorul la prezentarea regulamentului. Ea zice ca le-a spus ca pot scrie si cu creionul desi regulamentul era clar si spunea doar de creion. Noroc ca mereu, inainte de a o trimite la un concurs, ma interesez ce e cu acel concurs, ma uit pe regulament etc.
Lala_D spune:
Lory in cazul instrumentului de scris, fie pix/stilou/creion , supravegherea video nu are nicio importanta
Deoarece nici la examenele de care aminteam eu supravegherea video NU continua dupa ce candidatii au parasit sala ori doar din acel moment se pune problema fraudarii pe baza instrumentului de scris.
Din acest motiv vorbeam de mentalitate. Mentalitatea corectorilor care nici nu ar visa la a modifica ce a scris candidatul pe foaia de concurs.
Pentru un corector onest cred ca este egal daca candidatul scrie cu pix, creion sau....sos de rosii...
Pana sa ajungem si "noi" ( corectori, organizatori) la acest grad de corectitudine vazut la examenele serioase...mai avem ...muuuult.
Oana_B spune:
citat din mesajul lui Lala_D creion HB nr 2 conform indicatiilor examinatorilor |
Am descoperit ca un creion mecanic 0.7 e la fel de bun, urasc sa stau sa ascut creioane
Chiar profii ne spun sa avem grija cat de tare apasam cand umplem bulinuta pe grila ca daca am gresit si nu o stergem ca lumea, masinaria de citit s-ar putea sa o vada si sa interpreteze rezultatul gresit.
BESTUTZA spune:
citat din mesajul lui Lala_D Pentru un corector onest cred ca este egal daca candidatul scrie cu pix, creion sau....sos de rosii... Pana sa ajungem si "noi" ( corectori, organizatori) la acest grad de corectitudine vazut la examenele serioase...mai avem ...muuuult. |
Tocmai pentru ca mai avem muuuuult pana la schimbarea mentalitatii, care nu stim cat va dura,poate zeci,sute de ani, e bine sa se elimine cat mai multe surse de suspiciune,nu? Aici examenele trebuie date la nivel minim de mentalitate, acolo la nivel maxim!
Cati oare din eventualii candidati adulti,romani, la un concurs cu miza, ar fi de acord sa dea examenul cu creionul?
In Romania se schimba si centrele universitare unde se face corectarea, tocmai pentru scaderea posibilitatilor de influentare a comisiilor de evaluare care nu corecteaza grile.Aceasta influentare exista,e sesizata si cine a vrut sa organizeze examene corecte a facut in asa fel incat sa elimine cat mai multi din acesti factori.
Sigur, daca evaluatorul electronic e in sala de examen,foaia se introduce direct dupa terminarea lucrarii,informatia se colecteaza si evalueaza aproape instantaneu,cred ca abia atunci nu mai are importanta daca se scrie chiar si cu sos de rosii. Nu cred ca e cazul nostru.
Tocmai ciudateniile rezultatelor ne-au facut sa fim atenti si sa "involuam" ca mentalitate.
OFF: Intruchiparea corectitudinii din fruntea statului,care stie de fraudele referendumului si caruia ii este rusinede observatorii OSCE, o fi observat cum s-au organizat "alegerile" pentru Parlamentul European cand a candidat odorul?
Alegerile au fost asa ca un concurs...Cu pixul sau cu creionul?Si cu mentalitatea cum o fi fost?
psichoMom spune:
Mai dar zau ca nu inteleg care ste problema voastra... (Ma rog in afara de situatiile unde nu s-a anuntat ca nu e voie sa se completeze grila cu pixul)
Copiii vostri nu au venit acasa cu brosura de examen corectata si cu punctajul pe ea? Nu aveti dovada rezultatului obtinut in mana? Cum sa se fraudeze ceva ce voi puteti contesta oricand cu proba cea mai necontestabila???
Sau la scolile unde copiii vostri au participat la concurs nu s-a procedat asa? Al meu a venit cu brosurica in mana... Acum nu bag mana in foc ca ce a completat el pe grila e corect, dar asta e raspunderea lui
capcaunul spune:
citat din mesajul lui psichoMom Mai dar zau ca nu inteleg care ste problema voastra... (Ma rog in afara de situatiile unde nu s-a anuntat ca nu e voie sa se completeze grila cu pixul) Copiii vostri nu au venit acasa cu brosura de examen corectata si cu punctajul pe ea? Nu aveti dovada rezultatului obtinut in mana? Cum sa se fraudeze ceva ce voi puteti contesta oricand cu proba cea mai necontestabila??? |
Si ce faci cu dovada ca al tau copil a obtinut 99 de puncte, exact cat e si afisat in dreptul lui, cand ceilalti care au facut mult mai putin sunt afisati ulterior cu 100?
Fraudarea nu consta in modificarea punctajului celor corecti ci in masluirea punctajului celor incorecti. Cum poti dovedi ca punctajul lor nu corespunde cu ce au facut ei in sala?
Lala_D spune:
La Euclid, la noi in scoala, au fost punctaje maxime la cl a patra unde am vazut si eu subiectul si baremul si mi s-au parut accesibile, mult mai in "programa" decat la Nastasescu, copii ce anul trecut au avut rezultate f bune si la Arhimede vad ca au facut tot, doar vreo 2 punctaje maxime la clasa a treia ,parca, si niciunul pe gimnaziu.
La a saptea, unde sunt direct interesata, au fost cateva subpuncte ce au depasit cu mult programa rezultatul fiind ca nici macar cei de la Ichb nu s-au apropiat de premiul I.
Al meu a intrat in zona premiilor, lui chiar ii place cum sunt structurate subiectele, per ansamblu urmarind concursurile si olimpiada de mate din ultimii 2 ani, in generatia lui sunt cam aceiasi copii ce puncteaza constant la acestea, majoritatea provin de la Ichb, restul sunt impartiti pe cateva scoli ce au clase de performanta pe mate.
Rar se "strecoara" nume noi in fruntea clasamentelor.