concursuri, portofolii, chestii
Raspunsuri - Pagina 6
iahim spune:
Citat: |
citat din mesajul lui BESTUTZA De atunci nu l-am mai trimis, in schimb am facut acasa subiectele concursurilor. Nu a ajuns maxim niciodata. Alergatura dupa medalii,trese,diplome,trompete,podiumuri e a unor parinti,multi f,f asemantori invatatoarei de care tocmai se face pomenire in scrierile de la alt subiect. Mami de viezurici:TUDOR-CONSTANTIN 9.02.2005, ILINCA-CRISTIANA 31.07.2006, DIMITRIE-DANIEL 21.04.2010 |
CORECT!
BESTUTZA spune:
Noi mai avem pana ajungem departe si sper sa se mai schimbe ceva, dar nu se va face nimic pana cand noi nu vom sesiza anomaliile si vom merge pe valul erorilor.
Eu nu vreau sa fiu paranoica sa sa ma gandesc ca parti,procente din incasarile concursurilor sponsorizeaza cate ceva,pe cate cineva, dar redevenind rationala, ma intreb de ce nu sunt reglementate altfel?
Sigur, daca nu ar mai conta pentru portofoliu, interesul ar scadea si incasarile asisderea,si iaca, nu-i bine!
Eu zic ca daca luam de la multi,cate putin,asa sa ne scoatem hartia,tonerul si am avea si de-o sponsorizare a "rezultatelor extraordinare",s-ar face si niste evaluari corecte pe intreaga populatie scolara, ar fi castigate toate partile!
loryi1974 spune:
Da, daca s-ar incerca o organizare corecta, cu pedepse pe bune gen eliminare din concurs a scolilor unde se triseaza, toata lumea ar avea de castigat, mai ales copiii si parintii. Pana la urma, despre copii si educatia lor este vorba, nu despre portofoliile doamnelor.
filofteia spune:
Chiar credeti ca aceste concursuri pe bani s-au inventat pentru binele copiilor?
O organizare corecta ar duce la scaderea cifrei de afacere.
Naty spune:
Ioana (clasa a II-a) nu prea merge la concursuri, desi scoala participa cam la toate.
Eu nu prea sunt de acord cu ele, din motivele expuse de voi mai sus, iar ea nu-i tare dornica.
Anul asta nu a fost la niciunul pana acum, dar va merge maine la Lumina Math (cred ca i-a palcut cum suna , ea a vrut sa mearga).
Asa ca, loryi , iti voi spune cum s-a desfasurat (este la 146).
loryi1974 spune:
Eu vorbesc la 146 doar despre clasa a patra. Poate la clasa a doua invatatoarea e altfel si nu permite, dar la a patra e jale. Sa speram ca cei de la Ichb au luat masuri de protectie mai eficiente ca la alte concursuri.
Pentru ca se mai poate frauda si altfel: intr-o sala dintr-o scoala sa se copieze si intr-alta nu, depinde de invatatoare si de ce vor ele, depinde cum sunt repartizati etc.
La Lumina Math, problema principala, ca si la Cangur, consta in cine coloreaza raspunsurile. Daca se poate numai cu creionul,cum am auzut, pe drumul dintre scoala si centrul de scanare, multe se pot petrece.
Vom vedea, cert este ca plangeri impotriva organizarii de concursuri la aceasta scoala au fost destule. De aceea, in vara nici nu a mai fost centru de faza finala.
vali63 spune:
http://www.replicaonline.ro/seful-isj-interzice-concursurile-din-scoli-care-prevad-taxe-84907/
maria_alexia spune:
sunt destule concursuri care nu prevad taxe, dar poti cumpara culegerea pentru pregatit concursul .
vali63 spune:
La concursul LUMINA MATH o clasa intreaga a completat grila de raspunsuri cu pixul. Copiii participau pentru prima data la acest concurs, fiind in clasa a- III-a si nu stiau ca trebuie completat cu creionul, supraveghetorul a uitat sa-i spuna.Organizatorii spun ca vor avea punctaj zero deoarece calculatorul nu recunoaste pixul, iar banii nu vor mai primi inapoi. Au dat 20 lei pe acest concurs plus trauma psihica cand se vor vedea cu zero puncte.
Yagmur spune:
Vali63,
In legatura cu situatia de la luminamath din cate stiu inca nu s-a luat o decizie definitiva cu privire la cazurile de acest gen pentru ca ar fi mai multi elevi de clasa a II-a sau a III-a care nu fost informati ca trebuie completate raspunsurile cu creionul. Yagmur si Luca