concursuri, portofolii, chestii
Raspunsuri - Pagina 12
BESTUTZA spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Superinvatatoarea geniilor matematice nedescoperite inca si adunate gramada la scoala 120: JOITOIU MARIANA. Un search pe google va va arata ca ... este pe lista gradatiilor de merit. |
Acordate sau in curs de acordare ?(asta ca tot ai facut sondarea..)
alinkav spune:
Fii-miu azi a avut Evaluare in educatie la engleza, si acum in momentul de fata are Arhimede.
Sunt curioasa ce va face la Arhimede. Se duce ca ii place, si-a ales singur optionalul. A fost si anul trecut, de 2 ori, a luat 20 din 40 pct ambele dati. Anul asta in schimb l-am vazut mai entuziazmat de concursurile astea.
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui psichoMom Din mare pacate pentru noi, asta este lumea in care traim, in care copiii nostri cresc si nu putem noi rezolva asta pe un forum, certandu-ne intre noi. Putem doar sa ii ajutam pe ei sa se caleasca si sa lupte in continuare pentru ei, nu pentru a fi mai buni decat unul care triseaza! Eu, personal, prefer sa il trimit in continuare la concursuri ca sa vad ce stie el si atat. Nu ma intereseaza ce au facut altii! |
Nu pot sa fiu de acord cu promovarea capului ingropat in nisip. Intelege-ma ca nu am nimic cu tine si cu atitudinea ta personala. Este dreptul tau si ti-l respect. Dar respecta-le la randu-ti dreptul celorlalti de a critica ceea ce tie ti se pare indiferent. Caci numai criticand se poate urni ceva din loc, altfel ne meritam soarta.
Mai mult decat atat, renunta la ideea ca oricine critica ceea ce tie nu ti se pare de criticat, are ce-are cu tine. Nu este prima data cand te simti atacata personal, desi interlocutorii nu au nimic cu tine si nu se refera la tine. Parafrazand o zicere din vremurile apuse, tu ne reprosezi ca dam in fabrici si uzine, deci dam in tine.
PS: da, intr-adevar, la clasa a 4-a s-su obtinut la Euclid mai multe scoruri maxime ca la a3-a. Vorbim de ani de studiu diferiti. |
Ce-are Euclidul cu Lumina Mathul, si ce-are a 3-a cu a 4-a?
loryi1974 a comparat rezultatele unor copii de-a 4-a la Lumina Math cu rezultatele celorlalti copii tot de-a 4-a si tot de la Lumina Math. Curba lui Gauss s-a potrivit perfect distributiei datelor atunci cand numarul acestora este mare indiferent de domeniul in care se aplica, cu conditia ca datele sa fie corecte. Oriunde distributia datelor e pe langa curba inseamna ca s-a trisat. Asa cum s-a intamplat in cazul clasei a 4-a de la scoala 120.
PS. Noroc cu Funeriu ca a avut curajul sa arate lumii intregi ca bacalaureatul, si implicit tot invatamantul, este un circ cu sute de mii de clovni de mana a treia.
BESTUTZA spune:
Am zis ca o sa scriu odata despre suficienta unora.Initial nu i-am judecat,dimpotriva,i-am apreciat pentru miscarile benefice din punct de vedere profesional.
Concurenta pentru un post de profesor in Bucuresti era acerba...Sa prinzi un post era o aventura si este inca pentru ca nu se scot posturi.Au cautat ei niste satuce,catunele unde se scoteau posturi titularizabile,se dusera si bineinteles,dupa un timp de...3 luni,erau titulari in Bucuresti la scoala cu pretentii.Nimic rau,chiar laudabil din punctul meu de vedere.
Acum,copilul.Antrenat pentru scoala de acasa,dar nefiind la scoala, era peste copiii neantrenati.Logic,nu? M-am mirat cand am vazut ca nu l-au dat la scoala la 6,6 ani,ci cu un an mai tarziu- era peste media varstei cu mult.Pe urma am vazut ca el facea in clasa I,acasa,ordinea operatiilor cu inmultiri "ca sa fie cel mai cel in clasa a III ".
El participa la concursuri unde subiectele se dau peste varsta clasei.Si ca el,ceilalti.Probabil cu subiecte create chiar de parinti...Sufar de scenarita,asa-i?
Am scris asta gandindu-ma la copilul meu si atat. Alti parinti,alta mentalitate, alta atitudine,alt nivel de abordare,alte rezultate, alte,alte...O sa revin...
capcaunul spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui BESTUTZA
Acordate sau in curs de acordare ?(asta ca tot ai facut sondarea..) |
Acordate in www.ismb.edu.ro/Subpagini/Personal/Gradatii_2008_rezultate_finale.xls" target="_blank">2008. Acum se zbate din rasputeri pentru a prinde locul la noua runda de gradatii, de unde si rezultatele geniale la matematica.
PS. Curios, in lista gradatilor nu apare starul starurilor lunii noiembrie ... supermegainvatatoarea Veronica, cea care are pica pe copiii de intelectuali.
BESTUTZA spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui BESTUTZA
Acordate sau in curs de acordare ?(asta ca tot ai facut sondarea..) |
M-am uitat...Lista e din 2008,iar gradatia se acorda pentru 4 ani
BESTUTZA spune:
Acordate in www.ismb.edu.ro/Subpagini/Personal/Gradatii_2008_rezultate_finale.xls" target="_blank">2008. Acum se zbate din rasputeri pentru a prinde locul la noua runda de gradatii, de unde si rezultatele geniale la matematica. PS. Curios, in lista gradatilor nu apare starul starurilor lunii noiembrie ... supermegainvatatoarea Veronica, cea care are pica pe copiii de intelectuali. |
Macar intelegem care e mecanismul "concursurilor", ne "Luminam" ...
"Ce-i mana pe ei in lupta?"Da..copiii si sufletele lor minunate...
psichoMom spune:
Nu pot sa fiu de acord cu promovarea capului ingropat in nisip. Intelege-ma ca nu am nimic cu tine si cu atitudinea ta personala. Este dreptul tau si ti-l respect. Dar respecta-le la randu-ti dreptul celorlalti de a critica ceea ce tie ti se pare indiferent. Caci numai criticand se poate urni ceva din loc, altfel ne meritam soarta. Mai mult decat atat, renunta la ideea ca oricine critica ceea ce tie nu ti se pare de criticat, are ce-are cu tine. Nu este prima data cand te simti atacata personal, desi interlocutorii nu au nimic cu tine si nu se refera la tine. Parafrazand o zicere din vremurile apuse, tu ne reprosezi ca dam in fabrici si uzine, deci dam in tine.
Ce-are Euclidul cu Lumina Mathul, si ce-are a 3-a cu a 4-a? loryi1974 a comparat rezultatele unor copii de-a 4-a la Lumina Math cu rezultatele celorlalti copii tot de-a 4-a si tot de la Lumina Math. Curba lui Gauss s-a potrivit perfect distributiei datelor atunci cand numarul acestora este mare indiferent de domeniul in care se aplica, cu conditia ca datele sa fie corecte. Oriunde distributia datelor e pe langa curba inseamna ca s-a trisat. Asa cum s-a intamplat in cazul clasei a 4-a de la scoala 120. PS. Noroc cu Funeriu ca a avut curajul sa arate lumii intregi ca bacalaureatul, si implicit tot invatamantul, este un circ cu sute de mii de clovni de mana a treia. |
1. Nu mi se pare indiferent si nici nu combat tot ce vine ca si contraargument la spusele mele (noi am mai discutat in timp si stii bine ca nu mereu am fost in dezacord). Singura chestie care ma supara este exagerarea... atat! Sa afirmi ca daca la un concurs s-a completat cu creionul, este clar ca ceva e necurat... mi se pare exagerare.
2. Cred ca te inseli: in postarea mea scrisesem despre o comparatie intre puctajele maxime la cele doua: Euclid si Evaluare. Eu spuneam ca la Euclid nu au mai fost asa multe punctaje maxime si ea mi-a dat acel exemplu. Insa vorbeam despre ani diferit de studiu. Lory, daca ma insel si tu scriai despre LuminaMath, te rog sa ma scuzi, inseamna ca nu ne-am inteles deloc!
3. Scuze tuturor pentru derivarea de la subiect. Ca sa nu mai continuam polemicile pe langa, prefer sa nu mai intervin :)
grati.ela spune:
copiatul, suflatul...problema majora in invatamantul nostru. La fiica mea in clasa copiii nu se mai tem de testul la geogra, la muzica...se copiaza cu telefonul. Cu siguranta asta e o chestiune intalnita in absolut toate clasele, incepand probabil cu clasa a cincea semestrul doi (in primul inca tatoneaza terenul). La liceu, facultate este dezmat. Subiectele trebuie gandite astfel incat si cu cartea pe banca sa gandesti ca sa le rezolvi.
ca tot vorbim de concursuri...cum vi s-au parut subiectele la Panaitopol )daca au fost copiii...).
loryi1974 spune:
citat din mesajul lui psichoMom Nu pot, insa sa fiu de acord cu tine atunci cand exagerezi. Da, ti se mai intampla! Ai o problema cu tot ceea ce tine de Lumina si nu ti-o ascunzi, ceea ce mi se pare firesc... Nu tuturor ne place orice. Firesc este, insa sa imi spun si eu punctul de vedere. Ce nu inteleg este de ce ti-ai trimis copilul la LuminaMath data fiind neincrederea ta in institutie in general... |
Trebuie doar sa mai adaug ceva:este tendentios sa spui ca am ceva cu tot ce tine de Lumina. Acest lucru nu este adevarat. Am ceva cu anumite aspecte din munca lor, si crede-ma ca m-am interesat din cauze personale, si am renuntat la aceasta idee.
In ceea ce priveste trimiterea copilului la acest concurs, speram ca, fiind un concurs organizat de o fundatie care zice ca urmareste performanta, regulamentul sa fie respectat intocmai. Ori nu s-a intamplat deloc asa.
Poate etapa finala va fi altfel. Eu sper asta. Listele cu copiii calificati se vor afisa pe 27.11 (sau cel putin asa scriu ei pe site).
Odata incheiat acest subiect despre Lumina, sa trecem la concursuri.
Ieri a avut loc Arhimede, etapa intai. La clasa a patra a fost dificil, cu muult peste nivelul clasei, in mod normal punctajele peste 35 ar trebui sa fie putine.
La clasa a treia, subiectele au fost un pic mai prietenoase, de aceea, cel putin la scoala noastra, punctajele peste 35 au fost mai multe.