concursuri, portofolii, chestii
Raspunsuri - Pagina 11
herra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui loryi1974 Psihomom, cred ca discutam aici despre cum se poate frauda un concurs. La Lumina Math e foarte simplu, se sterge colorarea cu creionul si se coloreaza raspunsul corect, daca invatatorii doresc asta. In cele mai multe scoli, nu se doreste asta, dar, din pacate, mai sunt cateva foarte permisive. |
dar intrebarea initiala era daca are vreo importanta portofoliul.
eu nu am timp sa urmaresc ce fac alti copii la concursuri.
vali63 spune:
Ce intrebare s-a anulat la clasa 3 la LUMINA MATH? Al meu a completat cu pixul si initial mi s-a raspuns ca va avea punctaj zero, apoi mi-au raspuns ca s-a pus problema in comisie si vor fi luate in considerare si aceste grile.
Pe 22 noi. trebuiau sa afiseze rezultatele dar nici acum nu merge situl, dar daca in continuare mai anuleaza intrebari trebuie sa reia cu corectarea grilelor.
psichoMom spune:
citat din mesajul lui loryi1974 Lumina Math: de ieri, de cand trebuiau sa posteze rezultatele, nu le merge site-ul. Practic de aproape 24 h. Ce incredere poti sa mai ai in corectitudinea organizarii acestui concurs? Practic, pe drumul spre scanare s-a putut intampla orice. Si la clasa a treia s-a anulat o intrebare din categoria "dificila" ca de altfel si la clasa a patra, denanturand clasamentele. |
1.Lory, calmeaza-te putin, te rog! Ieri nu a mers niciun site Lumina... Nu cred sa-si fi dat cu tot sistemul informatic de pamant ca sa fraudeze rezultatele copiilor vostri la Lumina Math... Serios! Din cate stiu eu au fost niste probleme cu sistemele de comunicare (cteva zile la noi la scoala nu au mers nici telefoanele si nici site-ul)
Apropos: si Euclid si Evaluare in Educatie afiseaza pe site fooooarte tarziu! Dar evident ca acolo nu se fraudeaza pentru ca se scrie cu stiloul... Oare de-aia o fi ajuns ministerul fix la concluzia contrara (ref la Evaluare) de le-a retras si acreditarea? La Euclid se pare ca totul a fost mult mai corect. Desi subiectele au fost de dificultate comparabila, la Evaluare s-au luat in unele centre extrem de multe punctaje de 100 (vorbesc de clasa a3-a). La Euclid, mult mai putine.
2. In alta ordine de idei, acum functioneaza site-ul bine merci iar fi-miu are fix acelasi punctaj "glorios" pe care il stiam deja... lafel si colegii lui! Deci relax, nu a pus nimeni nimic in plus pentru elevii Lumina!
capcaunul spune:
citat din mesajul lui psichoMom Ieri nu a mers niciun site Lumina... |
Si astia cica-s creme de la creme in materie de informatica ...
psichoMom spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Si astia cica-s creme de la creme in materie de informatica ... |
Din pacate nu detin si reteaua de net... si tot din pacate e necesara ca sa-ti mearga serverul pe care ai site-ul ( asta asa, ca un exemplu de situatie care nu depinde de tine...)
Nu bag mana in foc ca asta s-a intamplat. Nu am de unde sti! Cert este ca telefoanele nu merg nici acum la noi in scoala...
loryi1974 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui psichoMom
1.Lory, calmeaza-te putin, te rog! Ieri nu a mers niciun site Lumina... Nu cred sa-si fi dat cu tot sistemul informatic de pamant ca sa fraudeze rezultatele copiilor vostri la Lumina Math... Serios! Din cate stiu eu au fost niste probleme cu sistemele de comunicare (cteva zile la noi la scoala nu au mers nici telefoanele si nici site-ul) Apropos: si Euclid si Evaluare in Educatie afiseaza pe site fooooarte tarziu! Dar evident ca acolo nu se fraudeaza pentru ca se scrie cu stiloul... Oare de-aia o fi ajuns ministerul fix la concluzia contrara (ref la Evaluare) de le-a retras si acreditarea? La Euclid se pare ca totul a fost mult mai corect. Desi subiectele au fost de dificultate comparabila, la Evaluare s-au luat in unele centre extrem de multe punctaje de 100 (vorbesc de clasa a3-a). La Euclid, mult mai putine. 2. In alta ordine de idei, acum functioneaza site-ul bine merci iar fi-miu are fix acelasi punctaj "glorios" pe care il stiam deja... lafel si colegii lui! Deci relax, nu a pus nimeni nimic in plus pentru elevii Lumina! |
Daca ai o problema cu mine legata de subiectul Spectrum, cred ca ar trebui sa o lasi deoparte la alte subiecte.
Sa ne lamurim: eu scriu la acest subiect din respect pentru munca copilului meu, pentru munca colegilor lui extraordinari, pentru munca invatatoarei noastre. Si din respect pentru toti acei copii, dascali si parinti care, in Romania de azi, privesc un concurs cu fair-play. Ei ne arata ca mai exista o speranta. Pentru ca altfel, majoritatea acestor copii exceptionali vor lua drumul altor tari, tari care sanctioneaza minciuna, copiatul, plagiatul. Si ce sunt invatati la 7-8-9-10 ani asa vor face toata viata multi dintre ei.
La Euclid si Evaluare se afiseaza fix in ziua in care se spune, la Ichb dupa 24 h de cand anunti oficial ca pana la 14 afisezi.
La clasa a IV a : scoala 120 : toti participantii in numar de 14, in afara de 1, au obtinut 97 si 100 p, majoritatea 100, cat au luat toti ceilalti din Bucuresti cumulat. Din pacate, aici este vorba de calificare , stabilita ca procent din numarul participantilor-15% , de aceea aceasta "anomalie" influenteaza in mod direct calificarea.
capcaunul spune:
Ca sa le piara carcotaselor () cheful de statistica, ICHB a reorganizat de ieri pana azi site-ul astfel ca acum nu se poate afisa decat UN SINGUR rezultat, introducand codul elevului.
psichoMom spune:
Lory, nu am nicio problema cu tine pe niciun subiect... sincer! In plus, sunt de acord cu multe dintre ideile tale.
Nu pot, insa sa fiu de acord cu tine atunci cand exagerezi. Da, ti se mai intampla! Ai o problema cu tot ceea ce tine de Lumina si nu ti-o ascunzi, ceea ce mi se pare firesc... Nu tuturor ne place orice. Firesc este, insa sa imi spun si eu punctul de vedere.
Ce nu inteleg este de ce ti-ai trimis copilul la LuminaMath data fiind neincrederea ta in institutie in general...
Eu, ca sa fiu sincera, nu am incredere ca vreunul din aceste concursuri este 100% cinstit! Intr-un fel sau altul exista scoli / sali de examinare din anumite scoli unde se mai strecoara si necinstea! Din mare pacate pentru noi, asta este lumea in care traim, in care copiii nostri cresc si nu putem noi rezolva asta pe un forum, certandu-ne intre noi. Putem doar sa ii ajutam pe ei sa se caleasca si sa lupte in continuare pentru ei, nu pentru a fi mai buni decat unul care triseaza! Eu, personal, prefer sa il trimit in continuare la concursuri ca sa vad ce stie el si atat. Nu ma intereseaza ce au facut altii!
Altfel, pace, te rog! Nu imi place sa ma cert!
PS: da, intr-adevar, la clasa a 4-a s-su obtinut la Euclid mai multe scoruri maxime ca la a3-a. Vorbim de ani de studiu diferiti.
BESTUTZA spune:
citat din mesajul lui loryi1974 Sa ne lamurim: eu scriu la acest subiect din respect pentru munca copilului meu, pentru munca colegilor lui extraordinari, pentru munca invatatoarei noastre. Si din respect pentru toti acei copii, dascali si parinti care, in Romania de azi, privesc un concurs cu fair-play. La clasa a IV a : scoala 120 : toti participantii in numar de 14, in afara de 1, au obtinut 97 si 100 p, majoritatea 100, cat au luat toti ceilalti din Bucuresti cumulat. Din pacate, aici este vorba de calificare , stabilita ca procent din numarul participantilor-15% , de aceea aceasta "anomalie" influenteaza in mod direct calificarea. |
Cred ca onestitatea, corectitudinea, cinstea,decurg in mod firesc din bun-simt NATIV SAU EDUCAT.Asta influenteaza viata personala si profesionala.
Munca,sigur, un pic demonetizata de fluturii intelectuali ai unora, trebuie asezata acolo unde ii este locul firec.Si daca noi ca adulti, luati de valul problemelor zilnice, nu mai dam importanta,nu ne mai misca aroganta si suficienta, atunci cand vine vorba de COPIL revolta trebuie sa fie sa fie auzita.Poate ca unii vrem sa ni-i crestem stapani pe ei, pe dezvoltarea capacitatii de auonaliza a minusurilor si plusurilor personale.
Tocmai stiindu-se lucrurile astea, cei care organizeaza pot opta :seriozitate/neseriozitate,asta vazandu-se in organizare si evaluare.Parintii vor opta si ei la randul lor!Ulterior poate se vor cerne:exista concursuri pentru beizadele/plebe.
Sa explice organizatorii ciudateniile statistice! Sau statistica nu mai e o stiinta cand apar zone unde exploziile intelectuale ies din sfera analizei normale!
capcaunul spune:
citat din mesajul lui loryi1974 La clasa a IV a : scoala 120 : toti participantii in numar de 14, in afara de 1, au obtinut 97 si 100 p, majoritatea 100, cat au luat toti ceilalti din Bucuresti cumulat. |
Superinvatatoarea geniilor matematice nedescoperite inca si adunate gramada la scoala 120: JOITOIU MARIANA.
Un search pe google va va arata ca ... este pe lista gradatiilor de merit.