Mamici si viitoare mamici de gemeni&tripleti (73)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amaliaro spune:

Adde2510 eu ma chinui de 12 ani sa am un copil si acum am reusit prin FIV si cu gemenasi eu zic sa te focusezi pe minunile din burtica ta asta este sigur un semn de la Dumnezeu si atunci sigur el te va calauzi pe tot parcursul sarcini trebuie doar sa crezi ca Dumnezeu face minuni ,in ce ii priveste pe bunici ai sa vezi ca le trece mai ales cand vor vedea minunile de nepoti
Iti doresc sa gasesti puterea sa lupti pt ce ti a dat Dumnezeu
eu am 5 s 2z suntem apropiate ca vaesta a sarcini

amalia tsakoniati
5+

FactotII in stare heterozigota Pai1 4g/4g homozigot glicoproteina IA C807T in stare heterozigota

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diancic2002 spune:

Tonia, parca ai 29 s, nu? Nu e prematur sa vorbim de dexa? Ti-a recomandat doctorul sau de ce intrebi? Personal inca nu m-am gandit, vedem cum va fi morfo de t3 si vom face cum va decide doctorul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teli spune:

Dianaradoi , eu sufar de balonari inca de la debutul sarcinii , acuma e mai rau un pic pentru ca au crescut si bebeii , am acuma 29 saptamani implinite.Daca nu-ti merge bine cu carbunii incearca espumisan la plic , prafuri, sunt ok in sarcina.O sa vezi ca in trim 3 incep si arsurile , eu de aceea evit sa mananc seara dupa ora 6 pt ca incepe sucul gastric sa o ia in sus
Asta e , dar oricatas suferi imi doresc enorm sa ajung cu sarcina cat mai aproape de termen.
Adde , feliciari pt sarcina , ai grija de tine si evita supararile .
Va sarut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianaradoi spune:

eu am avut un ulcer duodenal cu hemoragie in martie, anul acesta. si mi-e tare frica sa nu fi recidivat. tratament nu pot sa iau, deci deocamdata incerc cu maalox si ceai de galbenele.

adde, eu am 20 s si 4 zile. indemnizatia e urmatoarea:

- daca optezi pt 1 an: minim 600 RON, maxim 85% din venituri dar nu mai mult de 3400 RON;
- daca optezi pt 2 ani: minim 600 RON, maxim 1200 RON.

pt al doilea copil (numai cand ma gandesc ma enervez) se dau doar 600 RON in plus. alocatiile se dau pt fiecare - 200 RON pana la 2 ani.

eu zic sa nu te stresezi nici cu munca atat de tare. daca ai probleme poti intra in concediu medical (75 sau 85% din salariu, depinde de diagnostic sau 100% cand ai urgente) si dup-aia, ultimele aproape 3 luni ai concediu pre-natal. nu are voie nimeni sa te dea afara in aceasta perioada, deci stai linistita si ai rabdare si cu cei apropiati. isi revin ei din soc si dup-aia sa vezi bucurie pe capul lor. o sa te ajute sigur, nu-ti face probleme. sangele apa nu se face.

20 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Brigit spune:

Hello gemeniste dragi!

Nu reusesc sa tin pasul cu voi, insa vreau sa felicit noile gravidute, Teli si Adde. Adde esti binecuvantata cu acesti copilasi, nu pune la suflet ce spun ai tai. E dificil sa cresti un copil in zilele noastre, dar stii tu vorba aia din batrani ca unde mananca unu, mananca si doi ;), in plus vei vedea ca in orice comunitate de mamici vei gasi ajutor si sprijin. Sarcina usoara sa avetinsi bebei sanatosi!

Alex, imi pare rau sa aud ca bebe mic a avut ceva pb, insa nu te ingrijora, se mai intampla pana se porneste sistemul digestiv. Lui bebe i se asigura tot ce trebuie prin perfuzie, apoi incetul cu incetul va ajunge si el sa pape bine. Cum mai stai cu productia de lapte, a mai crescut? eu am nascut la 28s5zile, am stat in spital 7saptamani, acum cand ma gandesc in urma a fost intr-adevar f greu dar pe zi ce trece ii vedeam cum se transforma si deja nu mai conta nimic altceva. Toate gandurile bune.

Anne, pt carticica sa imi dai mailul tau pe pm ca nu il am. Ioana, e o optiune de activare mesaje private in partea stanga a meniului forumului, abia dupa ce bifezi pe acolo ca activezi optiunea poti trimite/primi mesaje

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne`mary spune:

neatza. Ieri noapte m dormit as bine dr in seara asta ne-am intors la ritmul nostru. NIci nu ma mai plang.

Adde, mai scrie cteva mesaje pana la 10-15 ca sa le citim in timp real. Pana pe la 10 mesaje, comentariile tale apar mai tarziu pt ca sunt moderate . Iti las nr meu de tel si cand nasti da-mi un tzar. Daca esti din bucuresti e ok pt ca noi ajungem des in cpitala si iti putem lasa pachetele. Daca nu, ti le trimitem prin posta....ne descurcam noi. Pampersi? Sa stii ca nu e asa de speriat. eu ma chinui sa termin un bax care nu-mi place si parca nu se lasa terminat. Prima saptamana schimbi pampersi la fiecare masa pt ca fac kk, dar dupa fac mai rar. Cel mare al meu face kk o data pe zi si apoi ii mai schimb pampersul cand se mareste de la pipi deci nu ii schimb 15 mii de pampersi pe zi.
Intereseaza-te bine cum e cu salariul vs indemnizatia din concediu prenatal. Pe mine nu m-a interesat, dar fetele facusera calculul si reiesea ca in concediu prenatal iei mai multi bani ca salariul .... dar mai multe nu stiu ce sa-ti spun dar e bine sa te interesezi pt ca s-ar putea sa iesi mai bine la bani daca intri in concediu prenatal.
despre rude ce sa spun? F urat din partea lor. Ei nu se gandesc cat de mult rau iti fac? Am avut si eu surpize neplacute de la maica-mea care mi-a promis ca vine sa ma ajute si apoi s-a razgandit si nu m-a anuntat. Dar vorbe urate nu mi-a fost dat sa aud ca mama stie ca sunt suficient de nebuna ca sa o iau de par daca spunea ceva de sarcina sau de copii mei.
Nu te sfii sa ne spui ce te framanta. Aici suntem nu doar ca sa ne felicitam pt sarcini si pt evolutia ei. Suntem aici si cand situatia nu este roz si fiind multe mamici, gravidute ai mai multi ochi, mai multe pareri, mai multe experiente si nici nu iti imaginezi cat de bine este cand cineva iti da o solutie pt o prolema pe care tu o considerai de nerezolvat. Ca sa nu mai vorbesc cat de bine face pt spirit sa ai cu cine vorbesti...chiar si virtual.

Brigiton, iti trimit adresa de mail. Chiar sunt curioasa. Am incercat si eu metoda ta cu dat caldura mai mare in camera ca sa lungesc programul de somn....si la mine nu merge. Dorm dupa baie 4 ore pt ca ii pun in patura groasa iar apoi se trezesc iar din 2 in 3 ore.

Ioana, ai mei dorm cu noi pt ca plangeau din cauza colicilor de iti rupeau sufletul. Planul nostru este ca dupa ce se domolesc colicii, sa incepem sa-i lasam mai mult si mai mult in patut pt ca imi doresc sa doarma fiecare in patul lui. Acum avem 6 sapt. Pe la 2 luni scapam de colici? Se apropie the moment? Pot sa jubilez de fericire? Sau pana la 18 ani nu scap de ei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonia1 spune:

diancic,acuma am fix 3o s,la 29 s am fost la doctor si am discutat despre dexa pentru ca mi-sa scurtat colul la 3 cm ,a zis ca daca am ceva simptome diferite de pana acuma sa il sun pentru ca trebuie facute,dar a zis ca pot sa le fac si preventiv ca sa nu stau cu frica si daca mai e nevoie mai facem mai incolo,de asta am intrebat ca nu stiu ce sa fac.
Am vazut ca multe mamici de pe forum au facut dexa in doua ture,una la 29 si alta la 32-34 s.
Tu cat ai colul,contractiile le simti?Eu nu simt nimic desi cred ca am.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianaradoi spune:

anne, depinde si de bebei...nepotelul meu (care acum are 8 luni jumate) a scapat pe la 3 luni. saracutului nu-i trecea nici cu Infacol sau alte chestii de genul asta ci doar cu masaj pe burtica si infasurat bine in ceva cald. cateodata ii punea uscatorul de par pe burtica (pe treapta 10.

brigit, tu unde ai nascut? ma incurajezi cand vad ce devreme ai nascut si totul a fost in regula. cat au avut copiii la nastere? la sarcina mea mono-mono, riscul nasterii premature e f. mare.

pupici

p.s. pentru adde - concediul prenatal e 85% din salariul brut, de-asta e mai mult decat iei normal (netul e in jur de 70% din brut).

20 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmammarutza spune:

Hello la toata lumea!

Noi am revenit sambata de la munte, cu 1 zi mai repede, din cauza picilor... Noaptea de vineri nu au prea dormit, nici ei si nici eu, Carla s-a trezit de vreo 3 ori plangand, iar dimineata la 7, tot ea ne-a dat trezirea. Asa matinala nu cred ca a fost decat la 4-5 luni...Sambata, la 13.30, am mers sa-i culc, dar au adormit abia la 14.30 si doar ptr. 1 ora . La trezire, sa vedeti voi circ si scandal...ziceai ca-i torturam... Dupa o jumate de ora de urlete, obosita si nedormita fiind si eu, i-am zis sotului sa mergem spre casuta noastra, macar sa ne odihnim sambata seara ca lumea. Asa ca experienta noastra montana s-a sfarsit inainte de a ne bucura si noi un pic de schimbarea de aer...
Ii povesteam unei prietene azi dimineata despre toate astea si ea mi-a zis ca a patit la fel cu fetele ei si ca dupa varsta de 2 ani si ceva, totul va intra pe fagas normal in timpul calatoriilor...Deh, speranta moare ultima...

M-ati intrebat de activitati indoor...noi am folosit cu succes balansoarele/leaganele de pe la 2 luni pana pe la 7-8 luni. Tare le mai placea in ele. Unul era cu baterii, respectiv acesta http://www.bestkids.ro/p-2464-leagan-fisher-price-open-top-rainforest.aspx si unul care mergea la priza, respeciv acesta http://www.soffiplanet.ro/joaca-si-activitati/leagane-si-balansoare/babymoov-leagan-electric-bubble.html In rest, plimbatul pe afara cu caruciorul min. 2 ore, indiferent de vreme, inclusiv iarna, somnul si papatul, ne cam ocupau toata ziua.

Merg sa vad de friptura din cuptor.
Pup toate mamicile, burticile si bebelushii!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diancic2002 spune:

Tonia, felicitari pt schimbatul prefixului , e diferenta de 4 zile ca sacina intre noi, sa nu te apuce nasterea mai devreme, da :*? Asteptam pana facem 36 s., noi am fost joi la eco si colul era de 4,5 cm, speram sa se mentina, cred ca din cauza asta nu mi-a zis doctorul nimic de dexa, poate celelalte fete stiu mai multe pe acest subiect... sapt viit avem morfo, vedem atunci cum sunt plamanii si restul organelor, tu cand ai morfo? Am vazut ca ai intrebat de pompa de san, eu ma orientasem spre philips avent electrica, dar o comand dupa nastere doar in cazul in care constat ca intr-adevar voiavea nev de ea
Teli, ce faci? Sper ca esti bine, da?
Ralu, Monica, nu mai spuneti nimic? Sper ca n-ati nascut inca si sunteti in aceeasi formula
Adde, abia acum am vazut mesajul tau , sigur va fi bine, odata ce Doamne Doamne iti da un asemenea miracol, iti va da si putere si resurse sa-i cresti
Mmammarutza, imi pare rau ca ti-ai scurtat minivacanta, apropo, copiii dorm in acelasi pat cu voi in vacante sau aveti patuturi pliante?
Pup fetelor si bebeilor, o saptamana usoara sa aveti!!!

Mergi la inceput