Mamici si viitoare mamici de gemeni&tripleti (73)

Raspunsuri - Pagina 41

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tonia1 spune:

diancic felicitari sa ai o nastere usoara si recuperare rapida ,sa fiti sanatosi si sa ne scri cand poti.Poti sa te machezi nu are nimeni treaba ta si iati macheajul la tine ,un macheaj discret te va face sa te simti mai bine.
Adriana si la mine e diferenta de 400 gr intre bebei dar nu conteaza daca sunt bine si ia amandoi in greutate,ai mei au acuma 2500 si 2900 +, - 300 gr,daca unul nu ia deloc in greutate atunci e problema.
Cu cerclajul eram si eu stresata pana cand am vazut ca Brighit(o fata de pe forum ) a nascut prematur,la 29 saptamani si avea cerclaj preventiv si statea si foarte mult la pat,asa ca fiecare cu norocul ei,cum vrea DD.
va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaady spune:

Tonia stiu f bine povestea lui Brigit
Dianaradoi asta cu balonul sub presiune cred ca e noua, nu am mai auzit-o Eu stiu ca multi specialisti recomanda cerclajul, inclusiv in strainatate este o tehnica tot mai folosita reducand f mult numarul nasterilor premature, sau chiar a multor tragedii ....

Dragelor stiu atitea fete care nu au fost asa de " norocoase" din pacate fara cerclaj, dar nu e dreptul meu sa povestesc. Poate lupta asta cu infertilitatea atitia ani m-a facut sa fiu exagerat de precauta, nu m-am simtit niciodata norocoasa in acest domeniu; poate de aia am ales sa iau toate masurile ... In fine fiecare cu povestea si decizia ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianaradoi spune:

eu zic ca voi sunteti cele mai bune exemple ca ati ajuns departe cu sarcina cu cerclaj.

eu deja am ratat termenul, asa ca nu imi mai bat capul. la mine au mai cantarit si alte aspecte (ca ar fi prima sarcina, ca e mono-mono si ca oricum termenul maxim e de 34s etc.)

oricum ma bucur ca voi ati ales sa faceti asta si ca in final totul e bine.

pupici

28 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Brigit spune:

Eu fara cerclaj si stat la pat nu as fi avut astazi minunile mele de copii, si asa devreme cum am nascut am avut marele noroc de a fi facut si betametazona si ca ei sa fie sanatosi sa poata lupta.
Din pacate cat am fost internata am asistat la adevarate drame, gravidute care stateau de saptamani pe pat saltat pe caramizi, nu se ridicau nici macar pt pp si care din pacate nu au reusit sa isi duca sarcina la limita viabilitatii.
Teoretic nici eu nu as fi avut nevoie de cerclaj. Practic insa a fost o diferenta de cateva zile de la col de 4 la nastere iminenta.
Si eu zic ca nu exista lucruri universal valabile, fiecare stabileste impreuna cu dr sau ce e mai bine pt ea si copii.
Am zis ca daca tot sunt data de exemplu sa mai lamuresc nitel treburili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaady spune:

Brigit f bine ca ai lamurit treburile La fel si eu am simtit cazul tau , Doamne fereste cum ar fi fost daca nu aveai cerclaj

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Brigit spune:

Ady nici nu vreau sa ma gandesc, a fost f greu, nu pot nici acum sa ma adun sa rememorez clipele acelea, multumesc lui Dumnezeu ca ne-a avut in paza.

Ce faci, te-ai imprietenit cu patul? Aduna energie ca o vei consuma rapid in primele saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaady spune:

Brigit cred ca a fost greu, nici nu imi pot imagina; dar uite ca Dzeu v-a ajutat, piticii au fost f puternici si curajosi, tu ai luptat mult si nu v-ati dat batuti. De aia mereu imi amintesc cu mult drag si mandrie de voi, ma bucura mult cand vad ce repede si frumos cresteti acum.
Cu patul sunt prietena de prin august, de vreo luna insa suntem de nedespartit ; ne descurcam mai greu cu durerile si cu absenta somnului dar mai avem putintel asa ca induram orice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lidia_88 spune:

La multi ani! si un an nou plin de bucurii
Diancic bafta maine la cezariana si sa iti revii repede.
Bucurativa de momentele astea ca apoi o sa va fie dor sa aveti burtica, eu deja dupa 2 sapt mie dor de burtica mea.
Am 2 fete cuminti care papa tzatza si fac nani toata ziua, mai avem si cateva crize de colici da pe burtica la mamai si la tati uita de ele.Miam dat seama ca poti sa le dai de toate pt colici ele tot isi fac de cap.
Mamici cate grade tineti in camera la copii? eu am un 22-23 si le mai pun si caciulita dar sper sa nu le fie prea cald.
mamici si burtici


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne`mary spune:

brigit, eu ma gandeam deseori la tine si eram/sunt convinsa ca nu as fi facut fata in aceasi situatie. As fi plans non stop si nu stiu daca as fi iesit din starea aia.

Eu am 21-22 grade in casa si nu ii tin cu caciula in cap. Au doar salopeta pe ei sau body cu pantalonasi. Eu in octombrie, nou nascuti fiind, i-am scos cu capul gol. Abia cand a ajuns temperatura pe la 15 grade, le-am pus caciula subtire afara. Dar in casa nu le pun deloc. Corpul uman, gol, se simte bine pana la 16 grade, dar, tot punand haine pe noi, ne-am dereglat hipotalamusul.
Copilul pana la 4 luni trebuie sa simta si frigul ca sa-si regleze termometrul intern :D
De asemenea, spre stupoarea babelor, eu aerisesc cu ei in camera si nu ma feresc de curent. Medicii aia tineri si cititi, sustin ca numai la noi exista conceptul asta "curent" si spun ca daca esti sanatos, curentul nu are cum sa te afecteze. Ai mei copiii nu vor fi invatati sa se fereasca de curent

s- a terzit al mic. Cica am avut pauza 20 min si e suficient

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne`mary spune:

diana, te asteptam cu vesti bune

Mergi la inceput