Mamici si viitoare mamici de gemeni&tripleti (73)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns IoanaSgemeni spune:

Buna dimineaaatzaa (mai am putin si va cant si voua "De pe-o buna dimineata" de la Tudor Gheorghe :)))))

Revin cu un rand de cearcane in plus (am mai avut cateva nopti nedormite, abia astept sa trecem de varful asta de colici). Daaaar, e zapada afara si vine-acush Craciunul! @Amalia, asa m-a binedispus postarea ta! dadaddaaaaaa, abia astept sa punem si noi colinde si sa impodobesc un bradut mic pentru 4 suflete :D Trebuie sa ma strecor intr-o zi la cumparaturi cand e papa acasa, ca nu se poate fara surprize ;) Oricat de mici :P

@Dianaradoi
- multa putere sa iti dea Bunul in continuare! Sper sa iti mai recapeti din forte cat de repede si sa fie cate putin-cate putin tot mai bine pentru micutele tale! Cat despre palpitatii, eu am avut de pe la jumatatea sarcinii extrasistole ventriculare si au incetat dupa nastere. Se manifesta ca palpitatii, senzatie de sufocare. Mi-au recomandat un metablocant usor, dar am cantarit care rau e mai mic, m-am consultat cu doctora mea si nu l-am luat. AM preferat sa mai indur eu, decat sa risc din sanatatea bobocilor.

@Anne - :))))) Ar fi fost chiar fain sa ruleze mai multe carucioare duble prin Piata Sfatului :D Ca tot zicea Hellen, poate ne-om aduna candva mai multe mamici, mai stii?

Ca tot am promis cateva cuvinte: iesirea asta a fost si un test sa vedem daca ne-am babolit sau ne putem mentine activi :) Am tot cochetat cu ideea pana Joi seara, cand am decis ca daca tot e Vineri liber si cupiii au fost asa cuminti, ne putem incumeta sa plecam. Prin urmare, la 2 dimineata in timp ce alaptam, faceam amandoi lista de bagaj (la cat entuziasm aveam, nu a mai contat ora pentru niciunul din noi :))). Ne-a luat mai mult impachetatul, dar asta pentu ca nici nu ne-am stresat sa plecam la o anumita ora. Ne-am luat timp pentru spalat masina, pregatit patutul pliant, lenjerie, hainute, etc. Dupa alaptat, pe la un 15h ne-am pornit. Numai bine, ca am sarit peste aglomeratie. O prietena mi-a zis ca a facut 6 ore pana in Brasov, plecand de dimineata. Noi nu am stat deloc, doar am mers putin mai incet pe la Comarnic.

Cum au dat de aerul tare, pruncii au dormit fara taine. Dragos a dat semn de ceva colici, in rest zambete pe ei de au cucerit vestul (ma rog, centrul tarii :D ) Nu le-am facut baita cat am stat acolo, pentru ca nu aveam cadita si temperatura in camera a fost mai joasa, iar termostatul - ceva SF pe care nu am stiut sa il reglam. Nu a mai contat :)
Pentru noi 2 a fost relaxant sa ne plimbam cu ei si cu prieteni dragi noua, sa stam la o poveste si la mancaruri gustoase pregatite de parintii prietenilor (deci chiar ca la mama acasa). Bondarii s-au acomodat foarte repede la noua camera si rutina lor de noapte nu s-a schimbat.

La intoarcere am mers o bucata cu 13 km/h. AM profitat si am mufat rapid flamangiosii, ca sa nu fie scandal sincron and ajungem acasa. Au dormit foarte bine si in noaptea urmatoare, dupa ce am ajuns acasa.

Acum ne uitam la zilele libere ale lui papa, la prognoza si cazari si ramane sa decidem daca mai facem o tura. De data asta visam la o zi de vizitat Piata de Craciun din Sibiu, plecare din Brasov. Ne cam incurca vremea, asa ca nu am rezervat inca nimic (nu mai putem sta la prietenii nostrii, ca cine a lipsit data trecuta s-a intors acum acasa la Bra :D deci pension va fi). Daca nu reusim totusi de data asta, planuiesc o plimbare prin centrul vechi si una prin parc, mai ales ca e zapadaaaaaaaa! Si pana trece iarna - o tura cu snowboard-ul (asta va trebui gandita putin, dar e facubila)

Pupcenko si o zi ca de sarbatoare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IoanaSgemeni spune:

@ Anne - cand am avut prima raguseala cu Dragos, tot pe aerosoli am stat, fara antibiotice. A fost important sa urmarim sa nu faca febra si sa manance sa nu se deshidrateze. Noi facusem chiar si radiografie la plamani si erau semen de inceput de pneumonie si cu toate astea nu am sarit cu medicamente asa agresive. Dr ala cu antibiotic din prima e pe alta lume.

@Mirela - total de acord cu Anne la capitolul alaptat. Cat am dat lapte matern muls, eram tot in marja asta de 50-60ml, 90 ml. Varia de la masa la masa si baiatul a mancat mereu xeva mai mult ca micutza. Nu ne-am mai stresat de cantitate la un moment dat, daca iau in greutate si scutecele arata dovada si ele, mai bine nu te stresezi. Noi am notat ca sa urmarim evolutia in caz ca va trebui, apoi am trecut la alaptat la san si notam doar orele si medicamentele de colici acum (le dam ca in prospect, da).

Daca nu ii pui inca la san, sa te mulgi neaparat, mergi dupa regula "cererea dicteaza oferta de laptic". Chiar pornind de la cateva picaturi. Sa dea Bunul sa ajungi sa ii si alaptezi la san, e simplu si placut :) odata ce ai ajuns aici. Baftoc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diancic2002 spune:

Tonia, intr-adevar, sa fie bine copilasii ca greutatile sunt informative oricum, felicitari pt sapt 34, mai e putin, am fost si noi ieri la consult, col ok, copilasii sunt bine, mai mergem sapt viit pe 19 dec, tu ai vb de ceza? Noi cred ca ne mutam in buc cand facem 37 sapt, adica pe 27 dec, doctorul vrea cat mai tarziu posibil ceza, dar vedem si sapt viit cum stam.
Noi suntem pe ultima suta de metri cu pregatirile, mai am de calcat si de comandat scaun de masina
Ioana ati avut o vacanta frumoasa, bine ca nu ati avut probleme cu picii si ati reusit ai voi sa o savurati
Pup fetelor si aveti grija de voi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianaradoi spune:

Ioana, multumesc pt urari. Probabil ca de la Gynipral avem toate manifestarile astea. Eu am inceput sa iau betablocantul. M-am consultat cu mai multi cardiologi si se pare ca studii s-au facut doar pt un singur tip de medicament. Studii reale, zic. se numeste Metroprolol tartrat si mi-a dat o doza infima. faza e ca eu am pusee de tahicardie si imi vine sa lesin. poate ma mai intremez putin si nu-l mai iau. :)

oricum de la atatea perfuzii cu vitamine mi-am mai revenit putin. vom vedea ce vom face. :)

abia astept sa fiu si eu cu bebelusi ca voi...sau macar mai aproape de termen...va pup

24 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne`mary spune:

hai fetelor ca mai e putin Eu la vremea asta knca nu aveam emotii. StATEAm cuminte cu picioarele stranse si cu cardurile goale de atataea cumparaturi online.

ioana, nu ar fi fun sa ne vedem? O luam si pe brigit si inchiriem o pensiune ca nu cred sa gasim ceva pe "marimea" noastra :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonia1 spune:

diancic ,medicul meu vrea sa facem cezariana intre craciun si revel pentru ca pleaca 3 zile din tara ,eu nu stiu ce sa fac ca nu vreau sa-i
scoatem daca totul e ok,mai vedem la urmatorul control tot pe 19 dec,pe o parte vreau sa se nasca anul asta dar sunt cam micuti.Ai tai ce greutati au? Progesteron pana cand o sa iei?
pup bebelusii, mamicile si gravidutele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diancic2002 spune:

Anne, emotii in fiecare zi am, si in fiecare seara am impresia ca voi naste, sunt foarte obosita seara si copii mai activi, si simt ca nu-mi mai revin din oboseala si nici pozitia potrivita n-o mai gasesc....dar nu mai e mult
Tonia, unde vei naste? Greutatile erau peste 2100 gr acu o saptamana, adica la 34 s fara o zi, maine facem 35 s, au mai ramas 2 sapt si o zi pana la 37 s, numaratoarea inversa a inceput, progesteron cred ca voi lua pana la sfarsit...nush ce sa zic...n-am intrebat, aparent isi face treaba ca nu am contractii, tu iei progesteron?
Pup fetelor si picii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diancic2002 spune:

Diana, mai ai un pic pana la 28 s, fii optimista ca vei reusi si mai mult de atat si fetele vor fi bine, orice ar fi sa gandesti pozitiv

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lidia_88 spune:

Diana si eu am aceiasi senzatie ca si tine in fiecare seara zic ca o sa nasc, dar uite ca mai trece o zi...si tot asa.Din pacate nu pot sa nasc natural cum am vrut ca nu e nici o fetita pe pozitie si mia zis ca o sa facem cezariana, eu fac 37 sapt pe 2 ianuarie, tu cred ca esti prima care o sa dea startul la nastere.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaady spune:

Si noi tot pe 19 decembrie mergem la control si analize; din cite vad mergem mai multe in aceasi zi. Sa speram ca venim toate cu vesti bune
Noi duminica am facut 31 de saptamini, totul pare mai greu dupa sapt 30, sau asa o fi la mine; dormim prost, pofta de mancare nu prea avem, burtica doare mai tare , au aparut si niste dureri in partea de jos inclusiv cand stam pur si simplu in pat, undeva deasupra colului... Stiu ca fetita cea mare sta acolo cu capusorul, sper sa nu se joace prea tare
Recunosc ca ma cuprinde o panica uneori, imi e o frica si de cezariana, ma gandesc daca ma voi descurca sau nu cu cele doua sufletele....
Dianaradoi imediat treci de cele 28 de sapt, cu Dzeu inainte in rest
Tonia cite saptamini vei avea cand vrea dr tau sa faca cezariana? si eu o sa iau progesteron pina voi naste .

Lidia ce putin mai ai si tu
Diancic sa fie piticii cuminti pina la 37 de sapt
Ioana ce iesire frumoasa ati avut, bravo ! la cit mai multe va doresc
Anne cum se simte piticul bolnavior?
Brigit
Monica ma bucur ca sunt bine piticii

Mergi la inceput