Cum spuneam intr-un mesaj anterior, dupa o sarcina oprita in evolutie mi-am facut mai multe analize si listeria mi-a iesit initial 1/640. In acelasi timp (dupa pierderea sarcinii) mi s-a descoperit si o infectie urinara cu bacili coli. Dr. de la listeria mi-a zis ca inf. urinara ar fi influentat rezultatul de la listeria. Am luat ofloxacina, am scapat de infectia urinara si repetand , dupa 3 saptamani analiza la listeria mi-a iesit titru 1/320+ (adica destul de aproape de 1/640), dar incurajator pentru ca este in scadere. Dr. de acolo m-a sfatuit initial sa nu fac tratament (ca poate o fi o alta infectie - chiar si de la masea, ca poate va scadea incetul cu incetul).Eu mi-am facut si diverse analize de sange (VSH normal, leucocite normale, formula leucocitara buna) deci nu pare ca as avea alta infectie. Vazand ca tin neaparat sa incerc sa raman gravida mi-a zis ca tratamentul clasic este Ampicilina (2mg/zi timp de 21 zile) asociat cu Gentamicina (2 fiole /zi, timp de 7-8 zile) si daca vreau sa ma simt linistita sa-l fac. Dupa care sa repet analiza la 2 saptamani dupa ce termin antibioticul. Daca este tot valoarea de 1/320 sa incerc linistita sa raman gravida.
Ce parere aveti de tratament? Mie mi se pare cam mult (3 saptamani de ampicilina) si, din cate stiu eu, gentamicina este destul de toxica.
Sunt destul de nelamurita: sa fac sau nu tratamentul?
Multumesc mult si astept sfaturile dvs.
Draga Ana,
Medicul tau stie cel mai bine ce are de facut. Cred ca dupa tratament se poate incerca sa ramai gravida.
Mult succes,
Dr. Romeo Stanescu