Idei de retete...asiatice
Mie imi plac (noua ne plac de fapt) mancarurile cu curry, retete ce contin cardamon, curcuma, coriandru (boabe), chimen (nu secarica!), ghimbir, etc. - ma rog, cred ca ati inteles in mare genu'
Obisnuiesc sa folosesc aceste condimente in pui, cu orez, cartofi. Dar ... m-am cam limitat la cateva retete care-mi ies si vreau mai mult, vreau sa incerc si altele dar testate. Asa ca va rog, spuneti-mi si mie ce retete bune preparati?
multumiri anticipate!!!
O zi frumoasa tuturor!
Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
Raspunsuri
coracora spune:
Iti scriu reteta de Chicken Tikka Masala pe care o fac eu si imi iese bine de fiecare data.
Tai un piept de pui in bucatele medii / mici pe care le prajesti in putin ulei.
Separat cureti cam 2-3 cm de ghimbir proaspat si-l pui in robotul de bucatarie. Peste gimbir pui si un ardei iute (dupa putinta, eventual ii scoti semintele), 2 catei de usturoi, cam 300 g rosii tocate (fara pielita), 200 ml supa de pui (se face usor dintr-un cub Knor) si o lingurita de Garam Masala (amestec de condimente specific bucatariei indiene). Adaugi sare dupa gust si pornesti robotul de bucatarie; amestecul final nu trebuie sa fie foarte lichid. Daca e, il scazi pe foc, pentru ca il torni peste bucatelele de pui. Dupa ce da in 2-3 clocote, adaugi smantana de gatit (lichida, merge si solida), cam 200 ml si mai lasi pe foc inca 5 minute, amestecand incontinuu.
Treaba asta e foarte gustoasa. Noi o mancam cu orez basmati simplu. Ii poti pune si 3 fire de sofran orezului daca il vrei (inca) si mai parfumat.
coracora spune:
Ai scris ca iti place curry-ul, asa ca iti scriu si reteta de orez jollof pe care o fac des. Este o reteta nigeriana.
Toci o ceapa mare si vreo 3 catei de usturoi, apoi le calesti.
Separat cureti 2-3 cm de ghimbir proaspat si 2 ardei iuti mici si pui totul in robotul de bucatarie, impreuna cu 300 g de rosii curatate de coaja. Adaugi cam o 1+1/2 lingurita de curry si mixezi. Povestea asta o torni peste ceapa calita cu usturoiul si dai totul in 2 clocote. Dupa aceea pui si orezul (cam 200 g) si completezi cu 300 ml de supa de pui (facuta dinainte sau din cub Knor); acoperi oala si lasi sa fiarba cam 15 minute, amestecand din cand in cand. Timpul de fierbere va depinde foarte mult de tipul de orez folosit (eu folosesc basmati, pandan sau jasmin si toate fierb relativ repede).
Cand orezul e aproape gata, potrivesti de sare si adaugi cam 300 g legume taiate marunt - eu le cumpar gata taiate, gen amestec mexican: porumb, mazare, morcov cubulete, cartofi cubulete, etc. Mai adaugi putina supa de pui daca trebuie si lasi sa fiarba pana legumele sunt patrunse.
Orezul jollof se serveste de obicei cu pui (prajit), insa eu il fac "simplu".
Pofta buna!
Anda08 spune:
suna foarte bine reteta de orez jollof, siiiigur o s-o incerc mersi mersi mersi
O zi frumoasa tuturor!
Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
roxanaz spune:
eu ador mancarea indiana.
fac des vita cu sos curry sau, mai nou, rendang. le bazez pe mixul de arome si ghimbir tocat, pe care il prajesc si il folosesc apoi ca baza de marinare. pun vita taiata bucati, amestecata cu pasta de curry, vreo 24 de ore la frigider. apoi rumenesc carnea bine in ulei incins, adaug o ceapa tocata mare, si pun un baton intreg de scortisoara, frunze de kaffir lime uscate (le-am adus de la Londra ), suc de rosii si lapte de cocos. las sa fiarba la foc mic mic vreo ora, o ora si jumatate.
garnitura preferata este orezul cu stafide: un cub de 30g unt il topesc cu 2 linguri de ulei, adaug 2 maini de stafide, le calesc bine impreuna cu 3-4 pastai de cardamom strivite putin ca sa elibereze aroma. pun apoi orez, cateva fire de sofran, si apa calda, pun capacul si las la foc mic 20 de minute. iese minunat!
Roxana
Anda08 spune:
roxana, incep sa-mi joace papilele gustative
O zi frumoasa tuturor!
Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
andacos spune:
Hop si eu cu o retzeta de spaghetti indiene,buna,buna ,buna ...acum constat ca n-am mai facut demult.
350g spaghetti
250g crevetzi
400g brocoli
200 g ciuperci
2 cepe verzi
2 linguritze curry
300 ml smintina lichida
50 g unt
sare,piper
Brocoli se fireb timp de 3 min.
Intr-o tigaie se prajesc cu jumatate din cantitatea d eunt,ciupercile si se scot pe-o farfurie.(5 minute)
Crevetzii s eprajesc si ei (cu restul de unt)vreo 3 minute si se scot.
Se caleste ceapa verde tocata marunt,peste care se toarna smintina lichida si condimentele(curry,sare,piper).
Se fierbe sosul 2 minute,apoi s eadauga spaghettele fierte,crevetzii,brocoli si ciupercile si s eamesteca usor.
Este foarte buna si s eface foarte usor!(timpii sunt de fapt in functzie de aragazul fiecaruia)
Dana
29B_ella spune:
Miroare ametitor pe aici! Ce sursa faina de inspiratie.Sigur am sa gatesc si eu ceva asiatic zilele astea!!!
roxanaz spune:
da, si mie, nu am mai facut de mult
Dana, spaghete in genul asta am mancat intr-un restaurant tailandez. eu, carnivora inraita, nu puteam crede ca dintr-o masa cu aproape 15 feluri de mancare o sa zic ca cel mai bun a fost unul... fara carne nici creveti nu avea!
andacos spune:
mmmmm...combinatzia asta de brocoli,cu smintina si spaghetti,si mai vine si cite un crevete printre ele...e buna rau!
Da...mi-e foame,fac varza a la cluj!(improvizata d efapt)
Dana
Anda08 spune:
am mai gasit www.bbcgoodfood.com/recipes/2468641/moroccan-chicken-onepot" target="_blank">AICI o reteta interesanta nu mai face nimeni nimic asiatic?
O zi frumoasa tuturor!
Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates