Veronica Bereanda- Nicolae Iorga

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Imi permit sa citez, ca tot vorbim de doamna:

Citat:
citat din mesajul lui kokiy

Buna,
Fata mea e la Iorga in clasa a 3a.Eu sunt foarte multumita de ea si de ce invata acolo.E printre primii 3 in clasa si nu suntem parinti care sa streseze d.na in fiecare zi cu intrebari .D.na Bereanda este foarte exigenta si studiaza cu ei f. mult ,chiar si din afara programei scolare.Este un colegiu cu profesori care-si dau silinta .Noi in clasa I am ramas socati cand d.na nu a mai acceptat un copil problema,a spus ca nu-si permite sa piarda din ore pentru a face educatie unui singur copil.Acel copil era foarte zgomotos in ore ,distragea atentia colegilor ,era un bataus si a fost exclus.Acum imi dau seama ca avea dreptate.
Scoala nu are after school.
Avand in vedere ca sunt clase pana in a XIIa eu imi faceam probleme,dar nu sunt.Copiii intra in clase dupa ce se suna,iar usa de la intrare se inchide.Nu circula nimeni pe holuri in timpul orelor.Daca ai intarziat stai afara pana in ora urmatoare,la astia mici pana in a IVa se mai fac exceptii si stau cu cei de la paza, ca sa nu inghete de frig.
In clasa fiecare are dulapior incuiat in care-si tin multe rechizite .La fata mea in clasa s-a pus o tabla speciala care a costat 7000 ron,nu se mai scrie cu creta si nu se mai foloseste buretele.Se scrie cu markere speciale si se sterge tabla cu un spray special.Au aer conditionat .Toate au fost puse din banii parintilor,bani ptr. fondul clasei.
In timpul scolii se organizeaza multe excursii de catre d.na ,multe au ca scop activitati care tin de istorie ,geografie,cunoasterea mediului,singura problema ar fi costurile acestora,dar sunt f .putini care lipsesc,banuiesc ca din lipsa banilor parintilor
Au o sala de sport.Este o cladire langa scoala care a fost renovata in vara,au dusuri si vestiare.
O alta parte care tine tot de bani ,la fata mea in clasa d.na foloseste multe carti si manuale care nu sunt incluse in programa,ele trebuiesc platite.Am dat cam 300ron la inceputul anului pe carti si rechizite suplimentare.
Au uniforme speciale care trebuiesc platite.

Daca mai sunt intrebari revin ,acum trebuie sa plec.

******************************
"Cel ce lupta cu monstri ar trebui sa aiba grija sa nu devina unul"


1/. se profita cu nerusinare de dorinta parintilor de a asigura conditii cat mai bune pentru copii, cum sa ceri 7 mii lei pe un whiteboard in 2010?? Si totusi parintii sunt manipulati/santajati social sa accepte costurile astea. Eu vad aici o cardasie maxima intre dna si directiune.

2/. se discrimineaza copiii din familii mai modeste, fapt ce e complet interzis de lege. Ai dreptul tu ca invatator sa faci in plus peste orele de clasa un cerc de ceva optional, nicidecum sa impui manuale peste programa, in timpul orelor legale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Aici e regulamentul de la Minister

http://www.edu.ro/index.php/articles/554

nu scrie nimic de filmat, dar poate fi introdusa interdictia de a filma in regulamentul intern al scolii.

Ce risti? caci totusi scoala e spatiu public, atat timp cat e scoala de stat. Practic nimic. Doar sa filmezi un profesor ce-si agreseaza elevii si poti sa-l actionezi cel putin in civil, daca nu chiar mai mult pentru ca ...nu-i asa ? e un pericol pentru ceilalti copii.

In regulament avem:

Art.84. (1) În sistemul national de învatamânt functioneaza personal didactic de predare si de instruire practica, personal didactic auxiliar si nedidactic cu calitati morale, apt din punct de vedere medical, capabil sa relationeze corespunzator cu elevii, parintii si colegii.
(2) Personalul din învatamânt are obligatia de a participa la programe de formare continua, în conformitate cu specificul activitatii si cu reglementarile în vigoare, pentru fiecare categorie.
(3) Personalul din învatamânt trebuie sa aiba o tinuta morala demna, în concordanta cu valorile educationale pe care le transmite elevilor, o vestimentatie decenta si un comportament responsabil.
(4) Personalul din învatamânt are obligatia sa sesizeze, la nevoie, institutiile publice de asistenta sociala/educationala specializata, Directia de protectie a copilului, în legatura cu aspecte care afecteaza demnitatea, integritatea fizica si psihica a elevului/copilului.
(5) Personalul din învatamânt trebuie sa dovedeasca respect si consideratie în relatiile cu elevii, parintii/reprezentantii legali ai acestora.
(6) Personalului din învatamânt îi este interzis sa desfasoare actiuni de natura sa afecteze imaginea publica a elevului, viata intima, privata si familiala a acestuia.
(7) Personalului din învatamânt îi este interzisa aplicarea de pedepse corporale, precum si agresarea verbala sau fizica a elevilor si/sau a colegilor.
(8) Se interzice personalului didactic sa conditioneze evaluarea elevilor sau calitatea prestatiei didactice la clasa de obtinerea oricarui tip de avantaje, de la elevi sau de la parintii/ apartinatorii/reprezentantii legali ai acestora. Astfel de practici, dovedite, se sanctioneaza cu excluderea din învatamânt.
(9) Personalul didactic este obligat sa prezinte, conform legii, rezultatele analizelor medicale solicitate, efectuate conform Legii nr. 128/1997, privind Statutul Personalului Didactic, cu modificarile si completarile ulterioare, Acordului comun, încheiat de Ministerul Educatiei si Cercetarii cu Ministerul Sanatatii si Familiei si cu Casa de Asigurari: avizul pentru examenul clinic, eliberat de catre medicul de familie, examenul pulmonar, suportat de catre Consiliul Local, examenul psihologic, realizat de catre personalul de specialitate din Centrele de Asistenta psihopedagogica din cadrul sistemului de învatamânt judetean.

Eu stiu ca in licee sunt mari probleme cu tot felul de adolescenti mai putin educati, ce pot face atmosfera la ore si care trebuie abordati diferit. Dar la clasa I ? In ciclul primar asa ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Andries eu inteleg ce vrei sa spui si te aprob. Daca eram in cazul mamei respective categoric si eu il puneam sa inregistreze manifestarea individei .

Insa ti-am raspuns doar la intrebarea "de ce nu are voie".
Unele scoli/licee au aceasta prevedere inclusa in regulament.

In cazul unui astfel de scandal sunt convinsa ca NU se va decide scaderea notei la purtare a elevului, ar fi chiar culmea nesimtirii.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianad spune:

Nu cred ca au cum sa scada nota la purtare unui copil de 6-7 ani care poate nici nu stia ce i-a pus mama in ghiozdan.Posibil sa existe in regulamentul de ordine interioara o prevedere care sa interzica filmatul fara acordul cadrului didactic.La mine in colegiu se filmeaza non-stop si se pastreaza inregistrarile timp de 2 saptamani. Primii care s-au bucurat de instalarea camerelor au fost profesorii.Nu am nimic de ascuns din activitatea mea de profesor. Mi-ar placea sa fie camere web, cu sunet, cel putin cate 2 in clasa si parintii sa aiba acces , cu parola desigur, in orice moment la imagini. Imi doresc asta atat a profesor, cat si ca parinte.Am vazut filmuletul cu doamna de la Iorga si, ca mama care in primavara am fost pe punctul de a-mi da copilul in clasa I la Iorga, m-am cutremurat. Si mi-am amintit de invatatoarea mea care ma batea dandu-mi cu palmele in cap, pe fata, dar care avea grija sa-mi scoata mai intai ochelarii.DianaD & Alexandru 12 04 2006www.snapped.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Taxe neoficiale echivalente cu probabil ale unei scoli private, excursii fara numar cu vai de mine ce mare scop didactic, copii tinuti pe hol - oh ce milostivi sunt cu cei pana in clasa a 4a, ii tin cu paza, sa nu inghete, carti si culegeri, bani, bani, bani, bani si o doamna care exclude pe cine are ea chef de parca ar fi scoala lui ma-sa.

Oh, da, se merita Iorga 100%. Hai cu totii sa dam spaga sa intram.

De cate ori deschid fereastra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Haideti, haideti, ratam Cangurul, se dau medaliile!...


De cate ori deschid fereastra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Germina spune:

He heee, dragii mei. Povestea cu aerul conditionat merita spusa. Niste parinti, nu se stie care, au hotarat ca e prea cald si ca e neaparata nevoie de un aer conditionat. Unul dintre parinti s-a oferit sa il cumpere si sa-l monteze. Nu s-a tinut nici o sedinta, m-am trezit intr-o zi ca vine copilul si imi cere bani pt aer conditionat. Care, ce fel, habar nu avea, normal. Stia insa foarte clar ca trebuie neaparat sa dam banii. Prea multi dupa parerea noastra daca era sa inmultim cu nr de copii de la clasa. Asa ca nu am vrut sa ii dam. Copilul s-a suparat si a insistat. Mai multe zile. Intr-o dimineata m-am dus la scoala sa vorbesc cu invatatoarea sa inteleg si eu despre ce era vorba. Cica eram singura care nu platisem. Si nu platea decat clasa noastra, desi copiii care invatau dupa-amiaza (deci pe caldura aia mare, ca ai nostri terminau pana la 12) nu vroiau sa contribuie. Am zis ca eu nu-s de acord, am e o teorie cu aerul asta conditionat, nici acasa nu foloseam. Nu vedeam rostul si gata. A zis ca parintii au hotarat, nu ea. Si mi-a dat o lista cu telefoanele parintilor (normal, cel care urma sa cumpere aerul nu avea nr trecut). Asta a fost partea frumoasa a povestii. Partea urata e ca dupa ce am plecat eu linistita la serviciu, fiu-meu a fost balacarit in fata clasei, ca ia uite ce zice mama lui... desi eu vorbisem cu ea in afara clasei. Si ca sa se mute daca nu-i convine, si altele de genul asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Germina spune:

Cat am fost noi acolo nu au participat la concursul Cangurul. Nu-i placea Doamnei. Mie personal mi se pare simpatic. Mergeau la Smart si multe altele, unul dintr concursuri imi amintesc ca era cu intrebari dintr-o revista pe care copiii trebuiau sa o tot cumpere. Au mai cumparat o vreme (destul de lunga, ca aveam stoc) o revista care ar fi trebuit sa le foloseasca la cunoasterea mediului. Mie mi se parea de copii de clasa a 4-a, ei erau in clasa 1. Cert e ca nu au folosit-o niciodata. Eu le-am dat pe toate mai departe in tipla.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Citat:
Taxe neoficiale echivalente cu probabil ale unei scoli private


Ina, sa stii ca in lumina a ceea ce se intampla in invatamantul asa-zis "de stat", ma gandesc din ce in ce mai serios la o alternativa privata. Nu toate-s aspiratoare de bani, e suficient sa intri pe site-ul edu.ro sa vezi pe la ce licee au ajuns ca sa te lamuresti care e buna si care nu.

Macar invatatura si respect sa aiba parte copilul, ca vad ca normalitate...mai greu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Este vorba de art 73 din Codul Civil:

"Art. 73

Dreptul la propria imagine

(1) Orice persoana are dreptul la propria imagine.

(2) In exercitarea dreptului la propria imagine, ea poate sa interzica ori sa impiedice reproducerea, in orice mod, a infatisarii sale fizice ori a vocii sale sau, dupa caz, utilizarea unei asemenea reproduceri."

Mergi la inceput