fondul clasei la gradi

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

La clasa a4-a am dat vreo 40 lei pe doua culegeri (una la romana si una la mate) si evident pe manuale si rechizite. Fond n-am mai platit pt ca a ramas ceva de anul trecut si ajunge de carioci.
La clasa 1 am dat 100 lei din care 78 au fost pt materiale auxiliare (caiete de scriere, ed plastica, culegere la mate). Manualele au fost primite gratis de la scoala. Restul se va duce pe hartie pt fise si carioci pt tabla.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tiusca spune:

Gradinita este mult mai scumpa decat scoala.La scoala am dat 60 lei pe speciale si cartea de engleza,13 lei ptr.o culegere si nimic ptr fondul clasei,au ramas bani de anul trecut.Avem o dna cu bun simt,care nu ne incarca cu culegeri,pentru ca stie ca un copil nu poate duce mai mult de una,mai ales in clasa a2a.
La gradi,alta mancare de peste.200 de lei pe tot anul ptr.jucarii,rechizite ,auxiliare si altele.I-am dat cu drag,ptr.ca am vazut ca jucariile cumparate sunt frumoase.Dar scoala este mult,mult mai ieftina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xxxwoman spune:

Am zis eu ca la noi se bate recordul. Anul trecut am platit 350 de lei ca n-avea grupa jucarii, la fel - schimbat covor, se punea problema si de jaluzele verticale inlocuite cu draperii pe motiv ca nu poate unul dintre pici sa doarma la pranz daca in camera e lumina... In fine, peste asta s-a trecut....

Anul acesta am asteptat infrigurata sedinta, ca deh, e al doilea an - jucarii si creioane colorate or mai fi ramas si de anul trecut, logic, nu?

Ei bine, nu!
Am platit la fel, 350 (si daca anul trecut s-au dat in 3 rate cu un start de 150 de lei, anul acesta startul a fost dintr-un foc 200...) - pe motiv ca ar mai trebui vreo 5 paturi ca nu sunt locuri, etc.

Un calcul simplu la 30 de copii se strang putin peste 100 de milioane!!!

Separat, 20 de lei pe semestru detergentii si 10 lei pe luna apa si servetelele, 35 de lei pictura rupestra... La are se adauga absolut tot ce e necesar de fiecare data ca material didactic, excursii, optionale, reviste, concursuri, poze...

La gradinita de fite pe la Romana s-au dat 150 de lei, la gradinita in Militari 120 de lei... Noi pe sectorul 3 suntem clar mai cu motz.

PS - Prin natura jobului am acces la preturile oricarei hartiute, creioane, carioci, jucarii, etc Sa fim seriosi - 100 de milioane e muuuult al naibii (toate accesoriile care m-au ajutat azi la decorat dovleacul impreuna cu alti 15 parinti la gradinita care s-au folosit de aceleasi materiale - pene colorate, ochi mobili, hartie glasata, caroci, lipiciuri si altele) nu au ajuns la 20 de lei....

In discutie cu o educatoare din Prahova care comandase topuri de hartii si cartoane colorate, accesorii de toate felurile pentru lucru manual, mi-a zis ca nu are nevoie de factura, ca-s din banii parintilor... si ca ei au strans 120 de lei de copil, cu caiete cu tot, ca "e criza doamna, n-are lumea bani, si noi ne-am obisnuit sa facem lucruri deosebite si cu bani putini".

Depinde si de oamenii care administreaza fondurile, si de cat sunt de "largi la punga". In general merg pe principiul - parintele da, ca doar nu da pentru straini ci pentru copilul lui... Dar sunt deplasate rau sumele, la noi cel putin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Si nu le-ai luat si tu un pic pe la intrebari educatoare?
Asa ... ce mai fac ... ce ma zic ...

Mergi la inceput

Tin cu dintii de dosarul cu fac(a)turi :))). Cine-l vrea, il poate lua.... numai ca in sedinte nu se aplica vorba aia veche - din mana in mana pana-n fund... Ca practic niciodata nu pleaca din mana lor...

Le-am zis ca le ajut cu rechizitele si restul, la pret de importator. Anul trecut le-am facut si oferta, sa compare cu ce au. Bineinteles ca au facut tot ca ele... anul asta la fel - daca doriti, va pot ajuta...

"O nu, ca noi colaboram f bine cu Omfalul" (in gandul meu - "si noi!"). Stiu care-s sustele, au comisioanele lor la fiecare achizitie, si cum totul e din banii parintilor nu le prea intereseaza cat dau pe forfecutul de hartie. Si-apoi in sedinta 90% dintre parinti tac, sau si mai rau vocifereaza - "lasati listele si astea, spuneti-ne totalul si platim, nu-i problema, sa fie ok copiii".

Si-uite-asa te simti o minuscula picatura intr-un ocean de prostie (as zice, dar nu vreau sa supar pe nimeni) - na, c-am zis-o!

Mi s-a oferit mie personal posibilitatea sa vin cu rechizitele "de-acasa" daca consider ca ma descurc mai ok.. Dar n-am vrut sa ma incurc cu ele si sa-mi franjureasca zilnic creierii cu 3 foi a4, un dosarel, 2 carioci si 5 cartoane rosii...

Azi dupa prestat dovleci si pus muraturi la gradinita am sesizat si ca in baie au dozatoarele de sapun perfect uscate (ca un fund de bebelus)... Nu le-or ajunge fondurile pentru sapun zic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

e mare nesimtirea in unele gradinite...
la noi ni s-a dat o lista de rechizite pe care le cumparam singuri. la sedinta ni s-a zis ca ar fi nevoie in sala de grupa de anumite obiecte, daca parintii vor sa puna bani, acestia vor fi stransi de un parinte ales din comitetul de parinti, deci banii nu vor sta la educatoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikol24 spune:

La noi la gradi (196 din sec 3) ne au cerut 250 pe an,asta a inclus caiete speciale,apa,consumabile.Nu mi a s a parut mult mai ales ca este pentru tot anul si ne a mai spus ca putem plati in rate.Am mai dat bani pe poze,carticele etc dar asta pentru ca a fost otiunea noastra nu ne a obligat nimeniSi pozele au iesit dragute foc
La noi se fac optionale de dans si engleza cate 5 lei sedinta de doua ori pe saptamana.Asta inseamna vreo 80 de lei(dans plus engleza) si recunosc ca mi s a parut cam mult avand in vedere ca sunt multi copii in grupa si s ar ajunge la o suma frumusica dar...asta e..recunosc totusi ca la engleaza fetita mea prinde redepe,face cu educatoarea ei care este o minunatie de femeie.
La voi cum e cu optionalele?
Off topic:xxxwoman inca o data iti multumesc ca mi ai dat lista cu locuri la gradi fara tine nu as fi reusit sa inscriu fetita la gradi anul acesta.

Mergi la inceput

la noi optionalul de engleza e 4 x 2 ca fac de 2 ori pe saptamana...

Hehe.. mai vand un pont cu locuri si-acu, in corp nou, la gradinita noastra, o grupa mijlocie si una mica.. se baga careva? :D

Nu stiu daca se mai fac inscrieri, eu o s-o mut pe Dia de la cresa, cred ca incep in cca 2 saptamani aici, pana termina de adus mobilier si toate...

Mergi la inceput