Prima ecografie la 5 sau 6 saptamani?
Buna,
Sunt in 5 saptamani - U.M 25 septembrie si mi-am facut programare pt eco transvaginala pt data de 31 octombirie, urmand sa merg la medic cu rezultatul pe 6 noiembrie.
Acum insa, ma gandesc daca nu e cam devreme totusi pt eco.
As putea sa aman eco pt 5 noiembrie, dar sunt cam nerabdatoare sa vad ca totul e ok cu bebe, pt ca simt niste crampe forte usoare in partea de jos daca stau in picioare (sau merg) mai mult de 30 - 40 de minute sau de la trepidatii cand merg cu masina (gropi, denivelari in asfalt, etc).
Poate acest usor disconfort e specific perioadei de inceput, sau chiar e ceva in neregula?
La primul copil nu-mi mai amintesc sa fi avut "problema" asta. Poate faptul ca am pierdut o sarcina la 5 saptamani, ma face sa fiu asa panicoasa...
De aceea vreau sa stiu si parerea voastra: se vede ce trebuie la eco daca merg pe 31 oct (36 de zile de la UM) sau ma bine o aman pt 05 noiembrie (41 de zile de la UM)?
Va multumesc
Raspunsuri
DenyAnd spune:
Vino AICI, suntem un grup de gravidute, cateva au si varsta ta de sarcina si au trecut exact prin framantarile pe care le ai si tu.
Eu zic sa amani pe 5 noiembrie eco, ca atunci se va vedea mai bine saculetul si se va vedea si embrionul. Pana atunci stai cat mai mult la odihna, ia si Nospa la nevoie cand ai dureri.
Un proverb spune: "O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele".
9+ cu minune surpriza
Multumim lui Dumnezeu! Sa creasca sanatos si sa fie cuminte pana la termen de 40s
emilia.m spune:
La 5 sapt se vede in general saculetul gestational si poate si vezivula vitelina (la mine asa s-a vazut).
La 6 saptamani se vede si inimioara pulsand si la Doppler o poti si auzi.
Faci cum vrei, deci.
17+
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Clexane 0.2, Aspenter 1 la 3 zile, Elevit 1 la 2 zile, Euthyrox 100, Medyn 1 la 2 zile, Magne B6, Vit C si Utrogestan
Danutz@ spune:
Va multumesc pentru raspunsuri.
Am amanat ecografia pt 5 noiembrie.
De aseara insa, am o alta problema: am observat ca sanii nu ma mai dor ca zilele trecute si parca s-au mai inmuiat. Cand am pierdut acea sarcina la 5 saptamani, tot asa a inceput - se inmuiasera sanii si apoi au aparut sangerari. Acum nu sangerez deloc, dar ma gandesc cu groaza ca se repeta situatia.
VIOIKA76 spune:
Danuta nu te impacienta ,sanii au perioade cand te dor si se umfla dupa care se pleostesc.Nici o sarcina nu seamana una cu alta si daca la sarcina trecuta ai patit necazul,nu inseamna ca si acum vei avea aceeasi problema.
Stai linistita ,du-te la eco si vezi ce analize iti da medicul si sa le faci.Asa poti depista problema daca e sa fie una.
Eu sper ca totul va decurge normal si vei venii sa ne vizitezi la odiseea catre care te-a indemnat si Deny mai sus.
Bafta multa!
Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum12+
DenyAnd spune:
Danutza, pe mine de la 7 saptamani au inceput sa ma doara sanii.
Un proverb spune: "O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele".
9+ cu minune surpriza
Multumim lui Dumnezeu! Sa creasca sanatos si sa fie cuminte pana la termen de 40s
Danutz@ spune:
Va multumesc pentru incurajari. Acum parca sunt mai optimista. Vad ca desi sanii nu ma mai deranjeaza prea tare, tot mai am usoare dureri de burta la efort usor (mers sau stat in picioare), cum am avut de la inceput.
Azi am fost sa-mi fac test HCG si mi-a zis ca azi sau maine cel tarziu primesc rezultatul.
Trebuie sa repet la 48 de ore ca sa vad daca evolueaza sau nu? Sau imi pot da seama dupa valori daca corespund cu saptamana in care stiu eu ca sunt?
Multumesc
roxanaz spune:
repeta la 48 de ore, valoarea beta hcg trebuie sa se dubleze, minim.
si saptamana viitoare poti merge linistita la ecografie.
sarcina usoara!
Danutz@ spune:
Am facut HCG ieri si mi-a dat rezultatul 17783. Avand in vedere ca ieri aveam 36 de zile de la UM, nu e cam mare? Pe site-ul laboratorului valoarea s-ar incadra la 6 saptamani si eu ieri aveam 5 saptamani si o zi.
Ce parere aveti?
Multumesc
Danutz@ spune:
Gata, m-am linistit.
Am fost si la eco si la ginecolog. Sarcina e ok bb are 6 saptamani si 3 zile .
Multumesc inca odata pentru raspunsuri si incurajari