Burtici de mai-iunie 2013 (6)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Hellie spune:

Citat:
citat din mesajul lui paulinio

Hellie, si pe mine ma enerveaza asta in sistemul romanesc. Pana si cel privat este infestat. Foarte putine cabinete isi pasteaza progamarile... Iar Medlife-ul e chiar varza la capitolul asta. Pana acum la acest capitol cel mai bine mi-a fost la ex CMU Pipera... Aici erau destul de punctuali si respectau programarile; daca intarziai tu... nu mai aveai cand sa intri printre altii.

Pe doctorita mea de la prima sarcina o asteptam mult si bine... doar ca stateam jos... in rest niciodata nu se respectau programarile. Apoi am inteles de ce: dimineata spital, controale zilnice, urgente... Da, am vazut ca munceste mult in mai multe locuri... e omeneste, inteleg... Dar tot nu imi convenea sa stau cu orele in fata cabinetului.

Da Paulinio, suntem fara scapare in tara asta! Asa ma enerveaza sa stau sa astept pe banii mei. Teribil! Cand nu eram gravi si asteptam la clinicile particulare peste programare, mereu le faceam sesizari la receptie...dar mereu.
Acum insa, ma gandesc sa nu ma mai stresez in plus, mai ales ca eu am oricum un stres zilnic peste care nu pot sa trec oricat m-as forta: meltenii din traficul bucurestean care considera ca banala semnalizare nu mai e la moda si "a te baga" e regula de baza. Doamne cat ma enerveaza ...iar traseul meu este Titan-Pipera si retur...(cine e din Bucuresti cred ca ma intelege).

Macar pentru sarcina si toate programarile referitoare la ea, o sa trec cu vederea asteptatul natang in fata cabinetului din clinica particulara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flafi spune:

Apropo de compensari, nu stiu daca vitaminele se compenseaza. Dar de la medicul de familie poti lua trimitere la clinici private care lucreaza cu statul si nu mai platesti consultatii. La Matei Basarab de exemplu poti merge cu trimitere de la medicul de familie.

Mi-am adus aminte ca am uitat sa imi fac programrea la Sanador pentru anlizele gratuite de trimestrul 2. In general programeaza peste vreo 2 luni.

12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mrenescu spune:

Ei, ca ar trebui sa fac o plimbare la dr de familie n-ar fi asa tragic fiindca mi-am ales "strategic" un cabinet in spatele blocului ca sa ajung usor de cate ori am nevoie. Mai nasol e cat se sta in fata usii ei fiindca fomeia se misca in reluare si nu stiu cati pacienti reuseste sa vada zilnic. Estimez ca +-3. Reteta este de culoare alba deci nu e nici compensata nici gratuita.

Multumesc pentru informatii, fetele.

M-au apucat niste emotii cu 48 de ore inainte de ecografie de nu-i adevarat. O sa fiu o mama de groaza, e clar!

Saptamana asta trebuia sa ma decid daca raman cu abonamentul la Medicover sau migrez catre Medlife. Am ales sa raman la Medicover din mai multe considerente: clinici foarte bine pozitionate fata de metrou, dr buni, endocrinoloaga mea e acolo, gine la fel, lucreaza cu Synevo ca laborator si nu stiu daca am asteptat vreodata mai mult de 3 minute. Mi s-a intamplat in schimb sa intru inainte de ora programata, ceea ce mi s-a parut foarte cool pentru ca eu ajung la programari cam devreme.

6+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mrenescu

Ei, ca ar trebui sa fac o plimbare la dr de familie n-ar fi asa tragic fiindca mi-am ales "strategic" un cabinet in spatele blocului ca sa ajung usor de cate ori am nevoie. Mai nasol e cat se sta in fata usii ei fiindca fomeia se misca in reluare si nu stiu cati pacienti reuseste sa vada zilnic. Estimez ca +-3. Reteta este de culoare alba deci nu e nici compensata nici gratuita.

Multumesc pentru informatii, fetele.

M-au apucat niste emotii cu 48 de ore inainte de ecografie de nu-i adevarat. O sa fiu o mama de groaza, e clar!

Saptamana asta trebuia sa ma decid daca raman cu abonamentul la Medicover sau migrez catre Medlife. Am ales sa raman la Medicover din mai multe considerente: clinici foarte bine pozitionate fata de metrou, dr buni, endocrinoloaga mea e acolo, gine la fel, lucreaza cu Synevo ca laborator si nu stiu daca am asteptat vreodata mai mult de 3 minute. Mi s-a intamplat in schimb sa intru inainte de ora programata, ceea ce mi s-a parut foarte cool pentru ca eu ajung la programari cam devreme.

6+

Pai desigur ca ramai la Medicover! Nu vezi prin ce stresuri trec eu cu Medlife-ul?! Si poti sa si nasti la Medicover ca au super maternitate (am vazut eu un pic din ea...pe furis asa).

Si firesc sa ai emotii, dar sa vezi ce bine va fi dupa aia! Dupa ce vei auzi inimioara dulcica batand cu putere!

Hai, ca pana joi mai avem un pic mic mic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paulinio spune:

Hellie, te inteleg cu drumul titan-pipera... cred ca ai multe povesti de zis. Eu fac drumul Bragadiru-dristor, las copilul la gradi in dristor si apoi merg in Pipera cu metroul. (e aglomerat de obicei dar cu masina as face si mai mult). Nu conduc eu in fiecare zi dar... pe mine ma enerveaza intersectiile cu benzi preselectate: 1-2 in dreapta pentru inainte si dreapta si una in stanga ptr stanga... Ei, multi melteni se baga pe banda de stanga (care e mai libera de obicei) pentru a se baga apoi in fata altora... Mor pe treaba asta. Si am 2 intersectii de genul asta. Nu zic, am gresit si eu primele dati incadrandu-ma prost... dar dupa cum ii vezi ca intra cu tupeu iti dai seama ca nu e chiar greseala. E o practica de pacalire. Nesimtire... Ne pacalim unul pe altul si de fapt ne incurcam mai mult. Dar se simt meltenii bine ca au depasit 2 masini.

Mergi la inceput

Paulinio, daca ai stii cat as putea sa dezbat pe tema meltenilor de trafic bucurestean...ne-ar trebui o odisee separata

Si tu ai un traseu, sa-ti traiasca!

Mergi la inceput

Fetelor, cum fac sa-mi schimb poza de la profil ca imi da eroare mereu "nu esti inregistrat in sistem" desi sunt deja logata cu userul si parola.
Trebuie sa mai astept o perioada avand in vedere ca sunt membru nou?

Mergi la inceput

Hellie,

Au spital de spital la Medicover, nu zic nu dar au si preturi pe masura. Cred ca cu tot cu reducerea data de abonament tot nu as ajunge la pretul de la stat ( a se citi "spaga").

Cred ca voi naste la stat, daca totul este ok cu noi. Dr mea e la maternitatea Bucur. N-am reusit sa aflu mare lucru despre maternitate dar mai avem o multime de timp pana acolo si poate reusesc sa ma edific intre timp. Tu ti-ai propus sa nasti la Medlife?

6+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mrenescu

Hellie,

Au spital de spital la Medicover, nu zic nu dar au si preturi pe masura. Cred ca cu tot cu reducerea data de abonament tot nu as ajunge la pretul de la stat ( a se citi "spaga").

Cred ca voi naste la stat, daca totul este ok cu noi. Dr mea e la maternitatea Bucur. N-am reusit sa aflu mare lucru despre maternitate dar mai avem o multime de timp pana acolo si poate reusesc sa ma edific intre timp. Tu ti-ai propus sa nasti la Medlife?

6+

Inteleg, cu preturile! Nu stiu ce practica astia la Medicover, dar avand in vedere ca sunt cam ultimii pe piata cu maternitatea, ar trebui sa sara si ei la cap cu ceva preturi promotionale. Pai nu?! :)

Eu da, mi-am propus sa nasc la Medlife. De fapt, de anul trecut m-am apucat de pus banii deoparte. SI eu si sotul meu am trecut amandoi-personal prin operatii efectuate la spital de stat (eu hernie de disc, el ceva la rinichi, amandoi cam in acelasi timp ne-am operat:el la doua zile dupa ce am iesit eu din spital) si de atunci am zis ca orice ar fi nasterea se va desfasura undeva unde sa nu fie necesar ca unul din noi (el adica) sa alerge cu plicul pe holuri in loc sa stea cu mine (la operatia mea de hernie, eu intram in sala de operatii si el saracul alerga dupa doi doctori odata...n-a fost cu mine cand m-au luat ...nici n-a stiut ca am intrat). Asa ca ne-ama pucat voiniceste cam acum un an de pus banul deoparte special pentru al decarta la o clinica particulara .

Mergi la inceput

Foarte bun planul vostru, Hellie. Noi nu stiu, probabil am putea incerca sa facem un efort financiar, insa dubiile nu sunt doar legate de pret.

Din ce am citit pe forum e bine sa nasti la maternitatile private doar in situatia in care ai o sarcina, respectiv o nastere, fara probleme. Fiindca daca apar probleme oamenii cica te fac pachet si te trimit la maternitate de stat. Plocon, sa se descurce aia cum or stii. Si ajungi acolo, a nimanui si nasti cu cine se nimereste a fi de garda. Daca iti povestesc ce a patit o amica la Sanador...ti se face parul maciuca! Sa zicem insa ca a fost doar cazul ei, un caz singular.

Saptamana trecuta insa citeam de o mamica, parca de la odiseea de Sept-Oct ca a ajuns la Medlife ( cu care avea contract), cu contractii, gata de nascare si nu a preluat-o nimeni. Era noapte, na, se odihneau. Si a plecat femeia cu barbatul din dotare direct la Giulesti, unde a si nascut. Happy end dar...putea sa nu fie.

Sora-mea a nascut la inceputul anului. Sarcina grea, placenta praevia, lucruri dificile. A nascut la CF2 si iti spun cu mana pe inima, tot respectul pentru cum arata maternitatea. La ea s-a impus cezariana.

Exista, bineinteles si sarcini fara probleme care au devenit bebei frumosi, nascuti la termen, in maternitati private. Toate bune si la locul lor. Dar ce te faci daca semnezi contract cu ei si, fereasca Dumnezeu, nasti si sunt probleme?

S-ar putea sa para griji exagerate dar incerc sa intorc problema nasterii pe toate partile mai ales ca nepotul meu a fost sub amenintare de nastere prematura de la vreo 28 de saptamani si singurele spitale care ii puteau asigura asistenta erau Giulesti, Municipal si Polizu.

6+

Mergi la inceput