Burtici de mai-iunie 2013 (5)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DenyAnd spune:

Gata, v-am ajuns din urma

Marie, in sfarsit ai dat buzna si pe aicilea Bine ai venit si sa stai aici cu noi pana la termenul de 40 saptamani al sarcinii.
Si eu, si eu cu paranoia, la inceputul sarcinii eram, exact la varsta ta de sarcina, este normal cum zice Vicky, mai ales daca in trecut ai si pierdut o sarcina. Dar... ma impun ca Flafi, zi de zi cu sentimentul puternic ca de data asta totul va fi bine! O sa vezi Mergem inainte cu credinta, DD este cu noi toate pana la termenul sarcinii si dupa
Ma regasesc in simptomele tale de la inceput, asa ca... relax. Bucura-te din plin de sarcina
Acum am un asa relax ca Cocutza, nush' daca e bine

Bine ati venit si celorlalte burtici, Deea si Corina.

Vicky, imi pare rau ca am lipsit zilele astea, te ajutam eu cu capitolul nou.

Felicitari pt vesti bune fetele. Ce bine e sa citesti numai vesti bune. Dumnezeu sa ne ajute pe toate in continuare sa fie tot asa pana la capat.

Invat si eu de la voi cand trebuie sa fac morfo 1, si apoi morfo 2. O sa le fac in tara, dar iaca nu stiu unde si la cine. La noi in judet, sau la Bucuresti. O sa vedem cand o sa ajungem. Mai avem inca 2-3 saptamani pana la morfo. Ufff si cu programarile am inteles ca e full. Dar las'ca o sa fie bine!

Miche, stiu ca nu e voie aspenter in sarcina, dar sunt multe cazuri cu final fericit, bebei sanatosi tuni, cu aspenter dinainte de sarcina si in timpul sarcinii, schimbat cu clexane de la 28 saptamani in sus, si cateva zile si dupa nastere..
Eu iau aspenter-ul preventiv. Recomandat de ginecolog dupa prima pierdere. Nu pot sa-l intrerup acum brusc, mi-e frica, sa nu cumva sa fie mai rau. Astept sa ajung la Uscatescu in noiembrie, si atunci hotaram ce facem, continuam sau intrerupem treptat, ca o sa fac si profilul trombofilie ca sa fim siguri.
Eu sper sa nu mai fie nevoie de aspenter in continuare, si pe la 16-20 saptamani sa-l opresc treptat. Dar banuiesc ca voi continua cu aspenterul.
Oricum, merg inainte cu credinta ca totul va fi bine, Dumnezeu ne ajuta pe fiecare in parte.

Vio, Oana, insanatosire grabnica la micuti

Apropos de varsta , eu sunt la mijloc, nici, nici. 28 si tot 28 voi avea cand se va naste bebitzul. Banuiesc ca e baietel, dar nu asta conteaza important sa fie sanatos. Imi doresc si fetita, dar asa am feelingul ca e boy acum. Fetita va veni dupa el, cu a doua sarcina, cand a vrea Dumnezeu

Un proverb spune: "O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele".

9+ cu minune surpriza
Multumim lui Dumnezeu! Sa creasca sanatos si sa fie cuminte pana la termen de 40s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

MAria, daca nu ai avut in feb anticorpii, nu ii ai nici acum. Intrebarea este de ce nu te-ai vaccinat??? Parerea mea este sa nu faci listeria (absolut nici o relevanta, se face numai in caz de suspiciune) si nici CMV (nu prea conteaza daca esti imunizata sau nu ..)

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mycya spune:

salutare!
si eu pe aici
am fost de dim la sport si de acum lenevesc....

Mcoca si eu is tare nelamurita....sa fac sau nu CMV....tu spuneai ca oricum tratament nu este, doctorita imi spunea ca da dar nu stiu ce sa cred....oricum sunt in dilema si sigur miercuri la eco ma va intreba daca sa il fac sau nu
ma tot gandeam ca si de ar fi un tratament care s-ar face in timpul sarcinii cu ce ar fi bun ? doar nu trateaza copilul ci doar mama ....ori ma insel??

si mai am o problemuta aseara mi-a adus cineva must, am baut putintel dar peste noapte mi se facu sete tot de el asa ca ma dusei in frigider si imi pusei o jumatate de ceasca si il bausi cu o mare poftaaaa ....dar dupa 10 min ma simteam de parca alergasem la un maraton , )cred ca incepe sa fiarba ) sigur alcoolul era de vina ....oare si bebe so fi simtit la fel de ametit ca mine ??? ca numa la asta ma gandeam azi noapte si nici nu am mai putut adormi

mami de Andra si 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Mycya, citeste pe net, si asa vei lua hotararea cea mai buna. Poate nu ai inteles tu exact ce a vrut sa spuna .
Aa, tot am dorit sa-ti spun ca sunt plina de admiratie, cum mergi inca la sala.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flafi spune:

Mycya nu te stresa cu mustul, ca nu0i bai. Din cercetarile facute in UK de organizatia lor de sanatet reiese ca o unitate de alcool pe saptamana e ok. ( o unitat ela ei fiind vreo 100ml)Din cate am inteles peste aceasta cantitate poate sa se vada la nastere in meconiu si cresc sansele de Fetal Alcohol Syndrome. Deci nu te stresa ca nu e cazul :)

Vicky- la mine a zis de bine - de ma intrebi chestii tehnice nu stiu sa iti zic.Asa si ca sansele sunt mari sa fie baietel. E tot ce am retinut :D

12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mrenescu spune:

Citat:
citat din mesajul lui mcoca

MAria, daca nu ai avut in feb anticorpii, nu ii ai nici acum. Intrebarea este de ce nu te-ai vaccinat??? Parerea mea este sa nu faci listeria (absolut nici o relevanta, se face numai in caz de suspiciune) si nici CMV (nu prea conteaza daca esti imunizata sau nu ..)

Vicky si Printzesone

Pai din mai multe motive:
-unul ar fi ca m-ar fi pus pe hold pentru bebe timp de 4 luni.Ori noi am avut liber sa incercam inca din luna urmatoare
-cel de-al doilea ar fi ca nu prea am incredere in vaccinari.Poate parea stupid dar n-am.Nu la adulti, cel putin.Ala de gripa e cel mai dubios vaccin in opinia mea.

Stiu care-s riscurile si poate ca inconstienta e mare dar oricum acum e tardiv.

6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hellie spune:

Va salut stimate mamici si sper sa "convietuim" aproximativ 9 luni...desigur daca ma primiti si pe mine in odiseea mai-iunie 2013.

Eu probabil sunt cea mai mica burtica: 4 saptamani si 5 zile conform ecografului. Conform UM as avea vreo 5 saptamani si un pic dar cum menstruatia mea a fost mereu capricioasa si lunga...iata diferenta.

Am citit cam tot ce ati scris pana acum si vroiam sa o asigur pe Mrenescu ca nu este nici pe departe singura paranoia...hmmm...sa ma vedeti pe mine cum numar orele pana la programarea de saptamana viitoare cand, teoretic, ar trebui sa vad si eu bobitzul/bobitza. Saptamana trecuta la endovaginala am vazut doar sacul gestational (5mm) Macar am scapat de prima frica: extrauterina.

Uitasem sa spun: DPN-ul de pana acum e 29.06.2013 (conform ecografie).

O zi placuta sa avem!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crina27 spune:

Bine ai venit printre noi Hellie.
sarcina usoara si la termen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VIOIKA76 spune:

Bine ai venit Hellie!
Sarcina usoara!
Maria eu zic sa repeti doar analizele la care nu ai imunitate ,macar stii si tu cum incepi aceasta sarcina ,apoi sa nu le mai repeti si sa incerci sa te feresti.
Eu listeria n-am facut-o dar parca imi sta pe creier ,mai bine o faceam.

Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mrenescu spune:

Hellie, bine ai venit!

Ma bucur sa vad ca nu-s singura cu paranoia caci incepusem sa ma intreb daca nu cumva am luat-o pe aratura. Deja imi paream si mie ciudata. Eu mai am o saptamana pana la eco. O sa avem 7 saptamani atunci. Nu stiu cum or sa treaca zilele astea sau cum sa le fac sa treaca odata...

Nu am inteles insa cum de s-a vazut la tine saculetul. Mie la 5 saptamani mi-a spus ca nu e sigura, ca i se pare ca-l vede dar nu e sigura. Si mi-a mai zis ca nu poate nici macar sa-mi confirme 100% ca e asezat acolo unde trebuie. Asa ca am ramas cu toate temerile, cel putin pana saptamana viitoare.
Tie la 4 saptamani a putut sa-ti spuna totusi? Ma gandesc ca fie e mai bun ecograful ( ca performanta ) sau ar putea fi sarcina ta mai mare?

PS. Nu mai suntem piticii odiseei.Yupiiii!

6+

Mergi la inceput