Burtici de mai-iunie 2013 (5)
Raspunsuri - Pagina 19
kzm spune:
vioika ce mult te apreciez, imi dau seama ca nu iti e usor sa fi si graviduta si sa ai si grija de cei mici, spun asta uitandu-ma la mine care nu stiu cum sa ma cocolosesc si sa trandavesc
of si cumnata-mea era sa imi strice planul de a anunta in familie de sf mihai sarcina
eram la ea si a apucat-o imparfumatul si a mai venit si o prietena de-a ei care fuma ca o serpoaica
am fugit mancand pamantul
va pup
un weekend minunat
8
VIOIKA76 spune:
kzm nu e deloc rau ca poti sa dormi ,odihnestete cat ai timp si nu incerca sa stai treza.La ce e bine ca te chinui?Daca nu te poti alimenta cum trebuie ,macar sa te odihnesti.
Despre greturi ,incearca sa rontai ceva mai uscat si mai sarat ,mie asa imi treceau greturile ,si sa ai grija sa nu ramana prea mult timp stomacul gol.Stiu ca nu esti de acord cu rontaitul ca ingrasa dar decat sa nu bagi nimic in stomac ,mai bine asa.Nu-ti face griji ca ,bebe isi i-a de la tine tot ce e mai bun.Nu stiu daca tie ti-a recomandat vitamine?Ca daca da ,isi i-a de acolo tot ce trebuie.
Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum12+
DenyAnd spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mycya DenyAnd sper sa te lase greturile ca tare tare urate sunt. la prima sarcina am avut din plin paa la 4 luni jumate , credeam ca nu voi mai putea manca niciodata asa de rau imi era mami de Andra si 11+ |
Uffff sper sa nu fie si la mine asa ca nustiu ce voi face. Abia astept sa-mi treaca greturile ca mi-e dor sa mananc
La noi nu se vede zapada. Nici nu am stiut ca a nins noaptea asta, pana cand mi-a aratat sotul pe parbrizul masinii nitel zapada, care deja se topea. Dar e un frig de zici ca deja e iarna.
Sper sa nu cada prea multa zapada pana plecam noi in tara
Un proverb spune: "O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele".
9+ cu minune surpriza
Multumim lui Dumnezeu! Sa creasca sanatos si sa fie cuminte pana la termen de 40s
DenyAnd spune:
kzm si tu cu greturile? Ufff te inteleg perfect, sper sa-ti treaca mai repede decat la mine.
Eu aplic de ceva zile sfatul lui Vio cu ceva uscat si sarat, ce bine ma ajuta pe mine, mai ales stiksurile, la market am dat de alea din cartofi, vaaaaaiiii ce gustoase sunt intr-o zi am mancat numai din alea si nu am mai simtit greturi.
Dar a doua zi au revenit si mi s-au terminat stiscurile din cartofi Acum am la mine din alea fainoase, dar nu-mi plac. Ma ajuta la greturi dar nu imi plac
Vio, nu stiam ca daca ai pofta de dulce e lispa de magneziu. Ia' sa bag si yo un magneziu
Un proverb spune: "O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele".
9+ cu minune surpriza
Multumim lui Dumnezeu! Sa creasca sanatos si sa fie cuminte pana la termen de 40s
DenyAnd spune:
Cu insomniile credeam ca la sfarsit de sarcina te navalesc
9+ cu minune surpriza
DenyAnd spune:
Ahh mi-am amintit de insomnii si la mine, le-am avut si eu, dar la inceput, cand aveam 5-6saptamani de sarcina. Dupa aia, m-a apucat somnolentaaaaa. Nu stiu daca are legatura, dar din sapt 6 iau duphaston. Atunci cand aveam insomniile, nu luasem duphastonul.
9+ cu minune surpriza
Elyana spune:
M-am trezit muuult mai optimista in dimineata asta in urma mesajelor de la voi, chiar incepusem sa ma panichez
Am o folie de no-spa la indemana si incerc sa stau cat mai relaxata
O intrebare am pt voi, pana ajung la doc: cum se manifesta sanii? La mine se tot schimba, ba sunt mai tari si mai durerosi, ba mai moi...in functie perioada zilei. "fluctuatiile" astea de hormoni sunt normale ?
Va urez o duminica linistita :D
DenyAnd spune:
Elyana, pe mine sanii au inceput sa ma doara din sapt 7. Pana atunci, fleashka, ziceai ca nici nu eram gravi. Intarzierea menstruatiei(+test de sarcina pozitiv) au fost pt mine singurele "simptome" reale de sarcina, si apoi au inceput dezgust la mancaruri, greata... ai rabdarica si ai incredere ca totul e bine
edit later: poti sa iei nospa preventiv, si atunci cand ai/nu ai dureri. Eu aveam dureri in sapt 5-6, asa usoare ca de ciclu, si luam nospa la nevoie. Eu luam de 80mg, ajungeam pe zi sa iau 2 pastile, una dimineata, una seara. Si apoi am continuat sa le iau preventiv doar seara la culcare.
9+ cu minune surpriza
VIOIKA76 spune:
Deny stiu ca e vorba doar de ciocolata ,nu orice dulce.
Sper ca acum esti mai bine si tu.
Elyana sa stii ca pe mine sanii ,de data aceasta au inceput sa ma doara cam de la 9 saptamani ,deci nu cred ca e un indicator bun durerea de sani.
Sper ca te-au mai lasat durerile!
Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum12+
carmen333 spune:
Elyana, tare rau imi pare pentru ce ai patit, mai ales ca puteam fi in situatia ta! Sa-i dea DD sanatate doctoritei care m-a vazut prima, i-am si spus ca m-a salvat! Nu aveau loc la echo acolo, la cel mai apropiat centru particular, asa ca am intrat la consult. Si cand a auzit de test pozitiv si dureri, m-a trimis in secunda 2 sa ma pregatesc ca ma baga la echo endovaginala. La 5 saptamani si 2 zile s-a vazut doar un saculet, in uter. Mi-a dat acid folic, No-spa si progesteron si mi-a zis sa vin peste 1 saptamana la echo. Iar peste 1 saptamana, l-am vazut si i-am auzit inimioara, la 6 saptamani si 2 zile!! Nu te trata singura, ca nu e ok, dar in mod sigur schimba doctorul!! N-am stiut ca exista asemenea specimene, cum sa vada saculetul si sa nu-ti poata spune ca e in uter? E revoltator cum se poarta unii. De fapt, nu-ti poate spune ca e sarcina ok pentru ca nu se vede inca embrionul, ceea ce e normal sa se intample la varsta asta a sarcinii. Rabdare si rugaciuni!
Dragele, ma simt in sfarsit mult mai bine! Rar am dureri, daca stau mult in picioare, daca am vezica plina, sau constipatie. Am greata rar dar nu vars. Au inceput sa ma doara sanii insa. Am cumparat sutien mai mare, am scos sarmele, si tot ma dor. Cum sunt oare sutienele speciale de gravide, cu sustinere? Mi-am luat ceva de bumbac, de la Jolidon, extensibil si moale, dar e facut din bucati si are numai tivuri, ca-mi vine sa-l port pe dos, ca e mai neted!
Ma inscriu la pofta de sarmale. Eu care mancam fara mofturi, acum stiu exact ce vreau! Nu am pretentii mari insa, nu il trimit pe al meu dupa nimic.
Mi-am luat primele hainute de gravida, pantaloni si o rochita de tricot, 2 helanci elastice mai largi. Oribile hainele speciale, apropo! Am adaptat, doar pantaloni sunt de la raionul special, in rest am cautat sa fie largi si comode. N-am gasit blugi bootcut -mai largi jos, pentru cizma- care sa-mi placa si sa-mi vina bine. Erau, dar pentru burtici de 6-8 luni, iar eu acum abia mi se pare ca vad jos burtica, sunt mai mult balonata si as vrea ceva care sa nu se inchida la mijloc. In schimb, am primit niste strambaturi tare ciudate cand am indraznit sa intreb de haine de gravi in anume magazine, sau in piata, de colanti!! Poate sunt mai sensibila in perioada asta, dar cred ca nu am sa mai intreb pe nimeni, merg in magazin cu autoservire si caut.
Va pup.
Mami gravi 10s+