Burtici de mai-iunie 2013 (5)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Irinukaaa spune:

Iar am pierdut bunatate de mesaj asa ca o sa fac bine sa rescriu ce-mi amintesc.

Miche tinem pumnii sa fie totusi doar o eroare de laborator!

Cocutza stiu si eu cum e cu durerile de burtica. Le am si eu ocazional si ma ingrijorez bineinteles ca la sarcina cu Patrick n-am experimentat nici un fel de durere. Mai sper pe de alta parte sa fie intinderi din alea de ligamente sau mai stiu eu ce minuni se mai produc pe la noi prin organism.
Chiar aseara am patit-o ca m-a luat o durere de burta dar si de stomac... aca ceva amestecat de simteam nevoia acuta sa ma asez in pat. Numai ca puiul meu avea alte planuri cu mine si m-a tarat pe balcon la locul lui de joaca. Cand fugeam sa ma asez putin pe canapea venea si zicea "nu, nuuu, a bacon ducem" Daca vedea ca nu are cu cine face treaba vroia sa-mi faca "di diii" direct pe burtica. Minunat nu?
Pana la urma l-am convins sa mergem sa ne uitam la calculator la ceva muzica preferata de el. Greu-greu dar a trecut si asta.
Cu No-Spa ai incercat sa vezi daca e vreo schimbare. Eu recunosc ca n-am luat pana acum dar am facut un prim pas si mi-am cumparat o cutie "sa fie acolo".
Cu Andreea cum te intelegi? E de acord sa nu o mai iei in brate asa mult... ca si asta e un factor important (de tot sigur este imposibil zic eu). Te pup mami.

Kzm cred ca stiu/ inteleg de ce ti-a dat doar IgM de facut la toxo si CMV. Pentru ca nu conteaza daca ai deja anticorpi si ai facut boala la astea doua, ca oricum o mai poti face oricand. Nu e ca la herpes sau rubeola unde odata facuta boala ai imunitate.
Daca e vreo problema cu siguranta vei repeta analiza si vei face si igG pentru a vedea exact cand ai contactat boala (din cate stiu asta e f important). Nu a facut decat sa te scuteasca de 100lei dati degeaba in prima faza.
Hepatitele mie mi le-a dat de facut pentru ca-l am pe tata care are, dar in rest tot asa nu mi-o daduse initial.
Si la examen secretie nu trebuie sa scrie el ce si cum, daca iese vre-un balaur imediat va vedea.

Vio, Simcri ma bucur ca ati scapat de nesuferitele de pete. Nici sa nu le mai vedeti pana la nastere...

Vio sanatate baietelului! Tocmai am trecut si noi de o raceala usoara cu muci si febra intr-o noapte. Acum ne-a pasat-o mie si sotului.
Ma bucur ca i-ati spus si fetei. Te asteptam sa ne povestesti ce te intreaba. Chiar sunt curioasa

Elyana felicitari pentru sarcina, ca in mod sigur este vorba de una. Treaba cu "pozitiv de intarziere" m-a dat pe spate. N-am mai auzit vreodata asa ceva. A inventat dr respectiv un nou rezultat asta-i sigur.
La mine la ambele sarcini facand testul f devreme (cu 2 zile inainte de a trebui sa-mi vina menstruatia) au iesit niste liniute paleee de abia se vad (ca am pastrat si acum testele), dar am stiut ca unde apare a 2-a liniuta e clar rost de sarcina!
Iti doresc sa fie totul bine, sa te linistesti si sa te bucuri de sarcina in continuare!
Personal as lua un No-Spa si pana luni as astepta si as merge la un cabinet particular, dar asta depinde si de cat de rau te simti intre timp.

Simcri stiu si eu cum e cu poftele. La prima sarcina n-am avut asa ceva si ziceam ca astea-s mofturi de femei gravidute.
DAr mi s-a aratat inca odata ca nu e asa si inca de pe la 6Sapt m-am trezit in piata (unde era miros de peste, zarzavaturi, branza etc,,,) ca-mi miroase a placinta cu mere, asa ceva ca la mama acasa cu putin zahar farin pe ea. O si vedeam. Ideea e ca miros de asa ceva acolo nu era ca l-am intrebat si pe sot si a zis ca am luat-o razna.
Si la vreo cateva zile vin seara acasa dupa plimbarea cu puiul meu afara si-mi miroase pe hol iar a aceeasi placinta. Eu deja zambeam si zic "i-a uite mai ce sot dragut am s-a pus sa-mi faca placinta ca stia ca-mi doresc" Da de unde...intru in casa - nici un miros. Deja m-am enervat ca eu imi facusem vise. Il trimit pe sot pe hol si zic "miroase a placinta/ praji afara?" El iese, vine si zice "nuuu"
Asa ca baga repede cozonac ca nu e chip sa te potolesti pana nu mananci.
Si tu Mcoca baga sarmalute de graba!

Ankylya sanatate finutei!
Si felicitari pentru inimioara... stim si noi ce sentiment unic si minunat este sa-ti auzi/ vezi minunea din burtica!

Un weekend minunat va doresc!

Irina ~ mamica norocoasa de pui drag Patrick Cristian {07.12.2010} si 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cocutza2011 spune:

Multumesc fetele de raspunsuri.

Am gasit no-spa, preventiv sa fie, din Ro bineinteles ca aicea nu cred ca este. Ieri ne-am plimbat vreo 4 ore prin oras, am mancat burger king, si cand am ajuns acasa ma luat asa durerea, dar era ceva foarte usor a trecut in 3minute dupa ce m-am intins. Astazi e ok, cred ca am stat prea mult in picioare plus umblat plus un pic rece.

Irinukka, stiu ce zici cu joaca. Eu imi pun perna pe jos si stau si ma joc cu ea. Si "di di di" vrea si Andreea dar o pun pe spate si dau cu ea jos pe saltea, deci sta maxim 6 secunde pe mine. Cu luatu in brate este o chestie, o mai iau ca na sunt mici, ma gandesc si la Patrick ca vrea la mami in brate. Cred ca sarcina asta va fi usor mai deosebita decat prima, cand eram flower power.

Mcoca, m-ai omorat cu sarmalele, am cumparat varza, carne, de toate ma pun sa fac. Mentionez este prima data cand fac. Sa iau o piatra in gura

Vio, ma bucur ca fetitza s-a acomodat usor la veste. Ai zis ca nu mai vroia bebelusi parca.

Oana, bebelina Andreea (18.02.2011) & samburel 11 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DenyAnd spune:

Citat:
citat din mesajul lui VIOIKA76

Ankylia si Deny si mony ,fetele voi ce mai faceti?
Sunteti ocupate cu greturile sau v-au parasit si pe voi?
Sper din tot sufletul ca sunteti toate bine!

Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum11+

Da, da, greturile sunt de vina Vio. Stau in umbra si va citesc, nu am ce sa scriu nou, doar sa ma plang de greturi si ca nu pot manca din cauza lor.
Tare rau, si greeeeuuu cu ele
Le am si dupa ce mananc, ufff, inca un pic si , dar nu le dau eu voie, pt ca ar insemna sa stau flamanda incontinuare. Repede ma intind la orizontala si se calmeaza ele.
Rar mai bag ceva bun in gurita, macar mancarea care cu greu reusesc sa o mananc sa nu o dau la rate.
In rest, tin sticksurile langa mine in pat si numai din ele ciugulesc cu pofta. Dar asta nu e mancare calumea, imi fac griji pt bebe sa aiba ce manca, mancare calitativa.
Ufff... sper sa nu dureze greturile astea pana la nastere, ca mi-e dor sa manaaaaaaaaaaaaaanc, si eu visez noaptea ca mananc mancare gustoasa de sarbatori, si cand ma trezesc... bleah

Ma iertati pt absenta mea... am o asa stare ca nu am chef de nimic. O fi si de la duphaston asta, cica ca iti da stare de a sta in butoi. Nush' daca e adevarat. Citisem asta de la o graviduta

M-ati facut si pe mine sa bag la analize si TSH-ul. Poate reusesc luni sa ma "intep" odata ca de cand o tin

Un proverb spune: "O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele".

9+ cu minune surpriza
Multumim lui Dumnezeu! Sa creasca sanatos si sa fie cuminte pana la termen de 40s

Mergi la inceput

Ankylya, ce vesti bune
Ai vazut ca samburelul tau e bine, si a meritat asteptarea

Bine ai venit, oficial, la odisee

Un proverb spune: "O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele".

9+ cu minune surpriza
Multumim lui Dumnezeu! Sa creasca sanatos si sa fie cuminte pana la termen de 40s

Mergi la inceput

Vio, Simcri, ce bine ca v-au lasat in pace petele colorate. Sa ramana asa pana la nastere

Sarmale? si eu vreau Oana , imi cumparasem si eu toate ce trebuie, dar... asa au ramas "facute", numai cu vorba
Abia astept sa ajungem in tara la mama acasa, ce de-a sarmale vor fi la masa, o sa ma satur
Ah, sper ca greturile sa ramana aici in Viena

P.S. legat de dureri de burtica ca la menstruatie, si eu le-am avut de cateva ori, si asta se intampla cand stateam mult in picioare. Banuiesc ca le ai din cauza ca ai grija de Andreea.
No-spa aici nu gasesti, din pacate. La cate farmacii am intrebat eu. IOC. Intrebam si in varianta germana, spasfon parca. Nik .
Nospa le aveam dinainte de sarcina, aduse de sot din Ro. Acum am ramas fara ele. Dar bine ca nu mai am dureri. Sper sa ramana asa. Eu le luam preventiv in fiecare seara la culcare(80mg, de ala forte), incepusem de atunci cand aveam durerile ca ale tale, cam din sapt 5-6.
Acum in cate saptamani esti? Ca semntura ta a ramas neschimbata

9+ cu minune surpriza

Mergi la inceput

Gata, le-am bagat la cuptor. Sper sa fie bune ca am facut vreo 45 de sarmale.

Deny, hai luni la sarmale daca vrei . Bine zici cu no-spa ala. O sa il iau la mine tot timpul, am vreo 3 foli, dar de alea mici nu puternice. Vrei si o folie de no-spa?

Trebuie sa am grija cu efortul, si cum mie imi place sa umbluuuuuu, dar gata mai pe incet usor asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca1109 spune:

Anka, super ca ai auzit inimioara, ti-ai luat o piatra de pe inima

Vio, ma bucur de reactia fetitei tale.

Sarmale, yummi, nu refuz niciodata mai ales cu mamaligutza. Eu am avut pofta de gutui, noroc ca am acasa de la socrul meu.

Am inceput sa ma uit dupa hainutze de gravida, pe net, prin magazine inca nu am avut timp. Sutiene cu sustinere de gravida mi-am luat vreo 2 de la o tanti care aduce lenjerie intima la mine la serviciu. Mi-am comandat si 2 dressuri speciale cu sustinere pentru burtica
Urmeaza sa imi iau pantaloni.

Raluca

S 13+

Mergi la inceput

Ohhhhhh ce pofta imi faaaaci de sarmale

Cu nospa, mai rabd eu cateva zile, ca saptamana asta care vine plecam in tara. Oricum nu am dureri acum, multumim lui Dumnezeu. Daca vrei cumpar si pt tine din tara, si cand venim ti le dau.
Din pacate nu pot sa vin la tine, am de facut multe bagaje, dar promit ca vin dupa ce venim din tara. Multumesc pt invitatie

9+ cu minune surpriza

Mergi la inceput

Deny, spor la bagajeala! Parca ziceai ca veniti in februarie inapoi parca? Pana atuncea ajung eu in Ro, de sarbatori cel putin sigur mergem. Noi suntem mai aproape oricum ca si voi de casa, deci va doresc drum bun. Cu ce mergeti? Autocar sau masina?

Raluca, trebuie sa ma uit si dupa lenjerie de asta de burtica, eu nu am deloc. O ajuta la ceva. Aicea am vazut ca o burtiera usor elastica, de pus peste burtica. Sigur este si in Ro, la DM am gasit.

Mergi la inceput

Multumesc Oana. Cu masina plecam. Avem atatea bagaje ca o sa avem masina full + remorca. Ne-au dat sefii si prietenii lor o groaza de haine, plus si cateva lucruri, aparaturi care nu se arunca, asa ca ni le-au dat pt Romania, gasim noi cui sa le dam

Ufff am uitat sa-mi fac programarea la spital pt nastere. Ce uituca sunt!
La Semmelweis se vorbeste in engleza? Sper ca da

9+ cu minune surpriza

Mergi la inceput