Haide Yna85 ! Felicitari Madalina, Menics, Silvia!

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns epopeasca spune:

Vreausaninga eu la inceput o sa am nevoie si de tampoane de-alea de vata cu tifon (hospital policy, n-am de ales) si apoi a spus medicul ca am voie cu orice absorbant cu suprafata neplasticoasa, cat mai naturala (sa nu irite pielea acolo). Eu am zis ca iau ceva gen libresse, ca mi se par mai ok din punctul asta de vedere decat always. La prima cezariana nu am avut nu stiu ce scurgeri dupa prima zi (atunci nu stiu cum era ca eram imobilizata la pat si aveam ajutor) si nu aveam nevoie de tampoane mega-absorbante, deci nu mi-am luat speciale si a fost super ok.

Popi eu cu bagajul stau extrem de bine, adica daca nu cumva am uitat ceva, e totul gata. Eu nasc la stat, cu conditiile de rigoare. Papuci imi iau de acasa, pana si lingura si cana imi iau . Perie mi-am pus una de-aia cu oglinda de se pliaza, ca ma enerveaza sa tin in bagaj una normala (pitici de-ai mei). Aaaaa, si nu iau tot bagajul odata, avand in vedere ca stau 5-6 zile Am lasat pregatite pijamale, halate, sosete etc si urmeaza a fi aduse la nevoie de mama/sot (care cum se nimereste). La fel am pregatit si hainele mele de externare, sa fiu sigura ca ma imbrac in ce vreau eu nu in ce i se nazare lu' mami meu, care o cam da in bara la capitolul asta. Pt bebe la spital nu am nevoie decat de scutece, iar pt externare am pregatit hainute just in case, dar verisoara mea (care va fi moasa Sofiei) a vrut neaparat sa ii cumpere si ea ceva hainute, asa ca are demoazela ce imbraca, nu-mi fac griji.

Acum sper sa o culc pe Andreea de pranz si daca am noroc o sa dorm si eu nitel

Gina 38 + Sofia Maria si mami de Andreea Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelay_28 spune:

Azi de dimineata am mers cu Maya la gradi, si pentru ca este aproape de maternitate l-am sunat pe medic si i-am spus ca vreau sa merg sa-i arat analizele. Bine eu vroiam si un eco dar i-am bagat la inceput motivul cu analizele. Asa ca mi-a facut eco si am vazut o buburuza mica si frumoasa care se simte foarte bine in burtica la mami. Totul este in regula, placenta, lichidul si bebele. A ramas sa ne vedem in 7 noiembrie sa stabilim data pentru cezariana. Mie mi-ar placea sa fie in 18 de ziua mea dar nu cred ca ma va lasa pana atunci.
Si eu ma numar printre cele care nu pot dormii. Am insomnii si ziua nu ma pot odihnii asa ca sunt cam zombii. Dimineata as dormi mai bine dar atunci trebuie sa o pregatesc pe maya de gradi si sa o duc. Mai am si eu multe de facut prin casa si de cumparat pentru bagajul de spital. Azi mi-am luat papuci.
Eu la prima cezariana am folosit tampoane normale. Au facut fata cu ele pentru ca la mine a fost ca un ciclu normal care a durat destul de putin. Stiu ca imi cumparasem unele groase, ca asa mi se povestise ca sangerezi mult insa nu le-am suportat si nici nu aveam de ce le purta.
Ma pun sa dorm putin ca nu mai pot de somn. Nu am dormit decat 4 ore noaptea trecuta. Sper sa reusesc sa ma odihnesc pana vin ai mei acasa.
Va pe toate si toti bebei:)

Apropo vreau si eu parola sa va pot vedea si cunoaste mai bine.
multumesc!

36+ Lorelay - mami de Maya Raisa (20.08.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IPopica spune:

Popeasco, eu am fix doi nadragi si 4 bluze de gravida tomnateca. Deci si sa vrea maica-mea nu ar avea cum s-o dea in bara (desi sa mor de nu are gusturi mai elevate ca ale mele la capitolul vestimentatie). Ca in haine le mele normale nu cred ca voi incapea fix la 3-4 zile dupa nastere.

Imi mai detaliezi o data care e treaba cu moasa, te rog?

gogoasa hormonizata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

lore, primit pm, ai request
popica, obiceiul cu moasa e dintr-o anumita zona a tarii...am si eu o fata la grupul lui misso care tot asa are moasa pt bb..tot un fel de nasa din cate am inteles..

<hr noshade size="1" />
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)
si 24+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mena1906 spune:

MAINE SCOATEM MOATATELE PENTRU YNA, DA?

UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 29+ cu Gabriel

In love with my little kid :X

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucyana1982 spune:

Ipopica....moasa inseamna nasa copilului la noi cel putin in Buzau....se obisnuieste ca nasa sa vina sa te scoata din maternitate si sa imbrace ea copilul cu tot ce trebuie.....
Acum depinde de fiecare in parte cum se intelege cu "nasica"...oricum i-am luat si eu imbracaminte'just in case"....
Despre bagaj......il am facut de mult......am ditamai geamantanul(nasc la stat si aici iti trebuie tot....ei nu au nimic)
Mi-am luat si schimburi ptr mine, si pentru bebe si tot ce trebuie....nu ma bazez pe nimeni.....macar sa aiba soacra-mea grija de Ana...cat lipsesc eu de acasa(si asa imi este teama de cum s-or descurca fara mine acasa).
la noi la spital iti cer; VATA vreo 5 pachete pentru ziua respectiva(vb de cezariana) si dupa merge si cu tampoane normale....la mine nu a curs foarte mult ....

37+

Saptamana 38 de sarcina cu printesa Andreea......si mamica de printesa Ana-Maria(4 ani si 6 lunite)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucyana1982 spune:

Foarte frumos....sa iti de-a Dumnezeu sanatate si putere sa iti cresti flacaul sanatoasa...sa va bucurati de el si poate ii faceti si un fratior

Citat:
citat din mesajul lui Looana

Lucyana sunt din cauza hormonilor,emotzii si eu am ,dar incerc sa ma abtin,ma bufneste lacrimile numai cind ma gindesc la mare intilnire cu bebelinu meu...il astept de peste 15 ani,parca nici acum nu i-mi vine sa cred ca atit de putin mai e si visul meu devine realitate.In tot timpul acesta decite ori intram intr-o biserica ma rugam pt un ,DD mi-a ascultat rugaminte pt aceasta ai multumesc cu ochii inlacrimati.

Looana 38Sapt.

37+

Saptamana 38 de sarcina cu printesa Andreea......si mamica de printesa Ana-Maria(4 ani si 6 lunite)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ToIo11 spune:

Buna dragele mele,
ma primiti si pe mine in clubul vostru? de citit va citesc de multa vreme, am aflat foarte multe lucruri utile de la voi, pe cand vroiam sa va scriu sa va intreb despre ceva, hop raspunsul. Asa si azi, cu bagaju de maternitate, sunt doar in faza de liste, dar am uitat de actele necesare la internare , noroc cu voi.
Noi suntem in saptamana 31 si asteptam o minune de baietel pe 25 decembrie, cel mai frumos cadou de la Dumnezeu. Asa ca legat de cadourile de Craciun, eu am rezolvat problema...il pun pe bebe sub bradut.
Va pup si va doresc o zi superba.
daca nu e cu deranj as vrea si eu parola la picasa, ca tare mi-ati starnit curiozitatea cu maimutica din sosete, si cum din 5 nov raman acasa poate ma apuc de mesterit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns S.ellena spune:

Buna fetelor! La sotul meu in Arges se obisnuieste sa alegi 3 moase pt bebe (sunt diferite de nasa care boteaza copilul), din care una dintre ele este cea principala, ca sa zic asa. Obiceiul este ca mosica principala sa-i ia bebelusului toate hainutele de iesit din spital. De asemenea, in zilele cat mamica sta cu bebe la spital, mosica principala merge la o biserica si roaga preotul sa faca o slujba mica, in care sa sfinteasca niste apa. Apa respectiva va fi pusa in cadita de baie a bebelusului, cate un pic pana la botez. De asemenea, in seara de anul nou, asta dupa botez, cele 3 mosici "dau copilul de grinda". Trebuie sa faca un colac parca, sa prinda in el busuioc si niste banuti si parca sa faca niste urari pt bebe. Mamica va pregati o masa si cateva cadouri pt cele 3 mosici. La mine in Olt se pune o sg mosica, dar trebuie sa dea copilul de grinda 3 ani la rand. Cum eu m-am casatorit in Arges...urmez obiceiul de aici :))). Sper ca am putut sa va lamuresc cat de cat cum e cu moasa

33+ cu Eva Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IPopica spune:

Pfuai, foarte complicat. Inseamna ca moasa e mama, daca ma iau dupa hainele de "scos" in lume :)). Ma gandeam la vara-mea ca si-asa e ofticata ca tot ce-a vrut ea sa-i faca demoazelei cadou am primit de la alti copii si eu tot ii spun sa stea calma ca o sa aiba tot timpul din lume sa-si cheltuie banii pe fundul piticei . Intre timp m-a anuntat ca si-a gasit cerceii ei de bebe, si sunt extrem de incantata ca o sa avem si ceva "vintage". O sa-i dau ei rolul asta, dar mai stilizat asa. (daca o trimit la biserica dupa apa sfintita, ma bate). Mai cercetez net-ul, mai scrieti si voi care ce aveti si va anunt ce-am compus

gogoasa hormonizata

Mergi la inceput