FIV CU OVOCITE DONATE - Cap. 35
Raspunsuri - Pagina 19
Sandy2707 spune:
Rodica ma bucur ca ai reinceput activitatile de pregatire. Cand te duci pt a-ti lua copilasii acasa?
Prednisonul este un antiinflamator care se da in FIV pentru diferite situatii cum ar fi:
1. suferi de alergii diverse inclusiv urticarie
2. suferi de orice boala autoimuna de ex. tiroidita cronica cu anticorpi antitiroidieni, astm bronsic, psoriazis, lupus, spondilita, poliartirita
3. ai avut avort/avorturi spontane fara o cauza elucidata
4. ai celulele NK marite in sange
5. ai o inflamatie cronica la nivelul uterului, trompelor
Pentru mutatia pe care o ai probabil te vei pricopsi cu mai mult acid folic (cel mai probabil metafolin) si poate cu Aspenter sau Clexane.
si tin pumnii sa fie fff bine de data asta.
nanne16 spune:
In seara asta recuperez
Am intrat sa o felicit pe inimoasa matusica Amalia! Multa sanatate, sa auzim inimioarele si apoi intalnire placuta peste vreo 30 saptamani!
Nanne
_
Factor XIII V34L - pozitiv heterozigot; PAI 4G/4G homozigot; EPCR haplotipuri - A2/A3
nanne16 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui rodica.marin Noutatile mele - Mutatia C677T genotip heterozigot |
Rodica - doar aceasta mutatie ai sau nu ai primit rezultatul la altele? Daca doar aceasta a iesit, pot sa īti zic sa fii linistita, pentru ca nu reprezinta o mare problema. Recomandarea clasica pentru ea este suplimentare acidului folic - cel mai bine sub forma metafolinului (cum a spus si Sandy), de ex. Femibion sau taxofit.
Clexanul nu prea are a face cu aceasta mutatie, care inseamna deficit la asimilarea acidului folic. Poate daca era homozigota...
Daca vrei mai multe informatii, sunt mai multe subiecte pe forum, cum este acesta:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=175167&nm=Trombofilia-o-cauza-a-infertilitatii-74
Succes!
Nanne
_
Factor XIII V34L - pozitiv heterozigot; PAI 4G/4G homozigot; EPCR haplotipuri - A2/A3
amaliaro spune:
NanneDoamne ajuta si la tine draga mea
amalia tsakoniati
FactotII in stare heterozigota Pai1 4g/4g homozigot glicoproteina IA C807T in stare heterozigota
Sandy2707 spune:
Nanne ai tu dreptate Clexanele nu are de-a face cu mutatiile MTHFR dar sa tii minte ca donatele primesc hormoni cu tonele si de obicei se adauga varsta asa ca riscul de trobmoze e mai mare si daca nu ai mutatii
raisa2012 spune:
SANDY,s-ar putea sa ai dreptate cu inhibarea totala. AMH este foarte mic,0,22 si cred ca injectia m-a inhibat total,inafara de faptul ca m-am simtit tare rau de la ea(bufeuri,dureri de sini si de ovare).
TUSFERI,nici eu nu mai inteleg nimic. Am facut injectia pe 24 iulie,pe 1 aug trebuia sa imi vina ciclul si sa incep Estrofemul,iar pe 20 aug trebuia sa fie punctia. Am tot asteptat sa imi vina ciclul ca sa iau estrofemul si in final am intrebat la clinica din Brno daca trebuie aminam.Pe 17 aug mi-a venit ciclul,deja stabilisem ca nu mai facem punctia pe 20, insa aflindu-ma in Cehia am fost la control pe 27 aug sa vada daca intirzierea nu a fost provocata de un chist si totul era ok. Am stabilit sa vin in Ianuarie,insa mi-a spus ca voi face si atunci Diphereline insa nu voi mai astepta ciclul.
Am fost acasa la medic la control,insa in provincie nefacindu-se fiv cu donare,nu stiu de schema si nu au experienta.Cred ca voi veni la un control la Bucuresti luna aceasta.Am mai fost o data la Medlife pt histerosalpinografie la dr.Albu.Ce parere aveti? Sa ma duc la el sa ii cer parerea? Aveti alte sugestii pt alte clinici care fac fiv cu donare in Bucuresti?
STEFANA si MAMI AMALIARO, sinteti niste dragute, multumesc pt raspunsuri.
Sandy2707 spune:
Raisa fa-ti un eco endovaginal ca sa vezi cum stai cu endometrul si ovarele (daca mai ai ceva foliculi pe acolo sau sunt adormite de tot, mai mici de 1cm). Fa-ti si analizele de care ti-am zis si trimite-le la Brno. Mai ai 2 luni si cei de la Brno ar trebui sa iti spuna ce ai de facut astfel incat sa fie endometrul tau bun pt ianuarie. (poate o sa iti dea medicamente de tipul celor care le-a luat Amalia in ultima perioada pt ciclu)
Poti face si un consult la Bucuresti, pentru o a doua opinie, dar nu cred ca o sa iti poata spune mare lucru; tot cei de la Brno iti vor stabili pasii. Te pup si iti doresc numai bine
nanne16 spune:
Sandy, ok, Clexane-ul se include uneori in stimularea puternica la FIV normal sau in medicatia puternica la donate in protocolul anumitor clinici fie din precautie, fie standard, deoarece tratamentul poate duce la o coagulare mai ridicata -> risc de tromboza; insa altele prefera baby-aspirin/aspenter. Astea nu au legatura cu MTHFR, unde traiasca acifol si metafolin
Nanne
_
Looana spune:
Buna dimneata!
Bine ai revenit Rodicutza. Sa stii ca si eu am aceasi mutatie ca si tine,si daca acum nu face-am Clexane04 nu reuseam sa tin sarcina mai mult de 8 sapt.Eu am pierdut la sarcini naturale obtinute de nu mai le stiu eu nr.in orice caz 4 si una obtinuta prin la al doilea fiv,dupa care am aflat prob.de sange.
O zi frumoasa sa aveti.
Looana 38Sapt.
Bichi spune:
Buna dimineata fetelor!
Roadetot si Rodica bine ati revenit printre noi!
Irilac iubita nu-mi place aceasta durere de cap, ia-ti tensiunea de trei ori pe zi, vezi daca este mare, trebuie neaparat sa faci tratament!
In sarcina dupa a 28-a saptamana exista riscul de gestoza din cauza tensiunii mari!
Odihneste-te mult!
Fumi te asteptam si pe tine cu vesti bune!
Matusico si tu odihneste-te si incepesa faci hainute, caci cu doi nu este de glumit!!!!
Noi suntem de 32+3, am plegatit deja geanta pentru spital si hainutele pt o saptamana in pungi separate.
Cand pregateam hainutele, sotul meu zambea pe sub mustati, a inteles ca sunt fata si baiat!
Va pup pe toate si va urez un sfarsit de saptamana deosebit!