Amintiri din pubertate
Tot mai des aud vorbindu-se despre pubertatea copiilor ca despre ceva infricisator. "ooo, sa vezi ce va fi cand incepe pubertatea", 'o, sa vezi ce urat se face la pubertate, ce cosuri, ce voce, etc'
Eu am un copil care sta pe buza pubertatii... are 12 ani, si ca closca ce sunt, inca ma incapatanez sa ignor semnele lui de emancipare, incapataneala, etc ...
Dar, daca ma gandesc bine, nu sunt secole sau milenii de cand am fost si noi eroii propriei nostre pubertati. Inca mi-aduc aminte despre cosurile care ma terorizau, despre certurile cu tata despre negarea lui Dumnezeu, despre nevoia de muzica la maxim, etc...
Si pentru ca marul nu cade departe de pom, ma astept sa traiesc acum si din ipostaza de parinte :)))
Asa ca va invit sa va amintiti despre pubertatea voastra. Ce fel de puberi ati fost? Ce relatie ati avut cu parintii in timpul pubertatii? V-au inteles?
Haideti sa facem acest exercitiu de amintire ... pentru a va pregati pentru pubertatea de mai tarziu (sau actuala) a copiilor din dotare. Va ascultam ...
Raspunsuri
Rufus spune:
Pubertatea "m-a gasit" facnd sport de performanta.
Printr-un mecanism de neinteles in ziua de azi, atunci sportul se practica in masa si absolut gratuit. Mergeam la antrenamente, iar in vacante, pe toata durata lor, in cantonamente.
Fara sa bag de seama, sportul mi-a ordonat viata intr-o masura mult mai eficienta decat ar fi reusit parintii vreodata. De altfel, ei au inteles asta si cand au vazut ca si scoala merge, mi-au dat credit total. Trecerea la adolescenta s-a facut lin, a fost o continuare fireasca a unei retete deja testate.
Intr-o traducere libera, as zice ca trebuie sa acordam credit copiilor nostri atunci cand incearca sa-si croiasca o cale, urmarind o idee. Pe mine sportul nu m-a impiedicat sa fac nimnic din ceea ce am vrut, dar m-a invatat masura cu care sa fac acel lucru.
Rufus, Tora si iadele
eumada spune:
Ehe,pe vremea mea.....
Pubertatea mea a fost imediat dupa revolutie,cand eram doar speriati de oportunitatile ivite peste noapte....
Aveam niste cosuri multe si uriase,ascultam Metallica,AC-DC,Queen si Scorpions la maxim in weekend,ca in timpul saptamanii invatam de rupeam...am avut admiterea la liceu si apoi liceul m-a tinut in priza...Singurele distractii erau balurile bobocilor din fiecare an... ...si cate o tigara in barul de langa liceu..atunci era voie....
Prtam tricouri negre cu capete de mort si aveam parul ca Brian May(nu stiu daca am scris corect....sunt 22 de ani de atunci...)
Si terorizam profesorii ,ca razbunare pentru faptul ca trebuia sa invatam la modul cumplit...de ma tin minte si acum,dupa 22 de ani......din atatea generatii......aveam o gasca de baieti..cu care ma bateam in parte,apoi ne impacam si ne ajutam reciproc la ore,teze,lucrari...
Poate de asta am pretentii mari de la Eva si sper sa fiu o mama buna pentru viitoarea mea adolescenta....