Copil 'atins' de invatatoare

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Si cei "7 ani de acasa" au disparut in egala masura in foaaarte multe cazuri cand ajung la scoala in clasa I-a. Corect?

www.facebook.com/marius.pernes.3" target="_blank">Destinul meu este de a fi "noi" pentru totdeauna

Asa, si?
Justifica asta, vreodata, faptul ca unii copii sunt batuti? De ce nu-s batuti parintii, care nu asigura aia 7 ani de-acasa? Aaaa, de frica, ca aia riposteaza, corect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Exista un cuvant chiar de inceput "Si" care daca nu este sarit cu prea multa usurinta incadreaza corect ceea ce am vrut sa spun respectiv faptul ca alaturi de aceste gesturi ce nu isi au locul intr-un sistem educational in egala masura sau cu nimic mai prejos sau la fel de defectuos este si faptul premergator al deficientei crase de educatie cu care ajung din ce in ce mai multi copii in diferite sisteme educationale. Radacinile sunt mult mai adanci si isi au izvorul in familiile de unde provin.

www.facebook.com/marius.pernes.3" target="_blank">Destinul meu este de a fi "noi" pentru totdeauna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Si cei "7 ani de acasa" au disparut in egala masura in foaaarte multe cazuri cand ajung la scoala in clasa I-a. Corect?

Nu, nu e corect. Poate traiesc eu in globul de cristal, dar eu vad in jurul meu doar copii educati si cu parinti preocupati de ei, care au cei "7 ani de acasa". Chiar daca nu inseamna exact ce insemna acu 30-40 de ani asta (adica copilul cu capul plecat, supus si ascultand orbeste tot ce ii cere un adult, altfel pocnit, umilit, pedepsit). Deci din punctul meu de vedere acel "foaaarte multe cazuri" este o generalizare din categoria "copiii din ziua de azi ...".

Mergi la inceput

Desigur nu as putea incadra numeric - nu dispun de astfel de informatii, insa fara sa cred ca as gresi prea mult, daca este sa analizam evolutia (sau mai degraba involutia) segmentului social 0-18 ani in timp, fara prea mare dificultate se poate observa trendul descendent. Iar radacinile sunt din familiile de provenienta desigur ancorate in schimbarile sociale ale fiecaruia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Mda, acu 20-30 de ani, in egala masura, copiii erau batuti si acasa si la scoala, deci nimeni nu se sesiza la o povestea ca cea din subiect, era ceva normal, care se practica la scara larga. E singura diferenta pe care o vad eu dintre "pe vreme noastra" si "copiii din ziua de azi".

Mergi la inceput

Posibil - nu dispun de astfel de informatii conform careia in urma cu 20-30 de ani era o practica faptul ca erau batuti copiii si la scoala si acasa. Chiar nu pot sa sustin o astfel de afirmatie.
Insa pot sa sustin faptul ca in urma cu 20-30 de ani era categoric o mult mai mare atentie directa si concreta in ceea ce priveste educatia unui copil in familie decat in prezent si ca aceasta activitate a scazut dramatic si sistematic in societatea romaneasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Marius, din pacate esti tributar mass-mediei, care ne invata cat de prosti si needucati sunt romanii. Care ne arata numai pe cei care pica la bac si care nu stiu mai nimic.

Poate si eu traiesc intr-un glob de cristal, ca Laura , dar nu pot sa constat ca realitatea mea nu corespunde cu cea de la TV. Copii cu care vin eu in contact invata din greu, fiimiu (clasa a VI-a) stie mai mult decat stiam eu cand eram in liceu, nu mi s-a intamplat sa vorbesc cu un parinte vis-a-vis de o problema si sa nu gasesc intelegere...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Cand eram in clasa I mama a gresit cand mi-a facut ghiozdanul, facusem temele de seara impreuna cu parintii deci stiam ca am facut tema si cand m-a intrebat invatatoarea de tema n-aveam caietul de teme in ghiozdan. In fata intregii clase mi-am luat cateva lovituri de rigla la palma. Am fost considerata mincinoasa si practic asta a fost cel mai umilitor lucru pentru mine. De aceea nu as fi de acord niciodata ca copilul meu sa fie bruscat sau lovit de invatatoare. Sunt de acord cu pedepsele de alta natura dar fizice nu. Sunt insa parinti care inca cred ca bataia e rupta din rai. Pe de alta parte cand eram in liceu am vazut si cativa copii de clasa a 5-a care erau dati afara din clasa pentru ca unul din ei isi aprinsese o tigare si impreuna cu cativa colegi intentionau sa fumeze in clasa de fata cu profesorul. Daca as fi fost in locul profesorului respectiv nu stiu daca m-as fi putut abtine sa nu-i scap totusi una dupa ceafa acelui copil mai ales ca era "recidivist" (a se intelege ca e vorba de o insitutie de invatamant cu scoala primara, generala si liceu si toata lumea stia cate o prostie facuta de copilul ala). Deocamdata accept faptul ca exista copii care au fost "scapati de sub control" si deja nu mai inteleg nici de vorba buna nici de bataie nici de pedeapsa, nimic nu-i mai afecteaza. Si asta, cred eu acum, e doar vina rasfatului exagerat al parintilor. Poate dupa ce o sa nasc si o sa vad pe pielea mea cum sta treaba o sa gandesc altfel.

16+
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Clexane 0.2, Aspenter 1 la 3 zile, Elevit 1 la 2 zile, Euthyrox 100, Medyn 1 la 2 zile, Magne B6, Vit C si Utrogestan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Imi pare rau sa spun ca mie mi se pare evident declinul in cazul calitatii educatiei. Cu adevarat lipsesc cei 7 ani legendari, pentru ca altfel nu se explica carente vizibile la adolescenta. Pe mine nu ma mira, calitatea educatiei adultilor deveniti parinti lasa de dorit, asa ca nu putem avea pretentii.
Caftitul copiilor nu a iesit din constiinta noastra. Nu o recunoaste toata lumea, de teama sau de jena. Dar nu e o problema de trecut, ci strict de actualitate. Femei si barbati tineri isi pocnesc copiii uzual. Fata de anii trecuti, cred ca parintii au invatat nu sa renunte la corectia fizica, ci sa se ascunda cand o fac. Care se ascunde...ca la vedere sunt destui.
Asa ca e greu sa crezi ca intrand pe poarta scolii (sau alta institutie de invatamant) ne pomenim intr-o alta lume, corecta, frumoasa...
Nu fac pe lupul moralist, nu sunt lipsit de greseli, dar mie nu mi se pare neobisnuita corectia fizica in scoala, atata vreme cat in familie e prezenta. Noroc ca exista legi si prin urmare exista o anumita teama, ca altfel in fiecare scoala s-ar gasi cate un dascal macar mai nervos si justitiar.

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui filofteia

Marius, din pacate esti tributar mass-mediei, care ne invata cat de prosti si needucati sunt romanii. Care ne arata numai pe cei care pica la bac si care nu stiu mai nimic.

Nu sunt de acord. Sunt mentionati si tinerii care au rezultate foarte bune si nu neaparat olimpici, sunt mentionati si copiii din medii nefavorizate care "se incapataneaza" sa-si depaseasca conditia de acasa si tot de mass media.
Insa asa cum spuneam la nivel macrosocial exista o involutie ametitoare la educatiei individului de la 0-18 ani - (a nu se lua cifrele ca fiind fixate).
Si daca tot se aminteste de BAC este si acesta un examen, si incapacitatea unei mase de pretendenti la examen nu de a promova ci chiar de a evidentia nivelul umilitor al inculturii elementare este o realitate dura ce inlocuieste orice opinie personala. Iar acestea sunt rezultate ce isi au radacinile de la bun inceput inclusiv in perioada celor 7 ani de acasa.

Mergi la inceput