Pentru admin/moderatori
Constat cu surprindere ca unul din mesajele mele de la "inger razvratit" apare trunchiat, iar altul a fost sters cu totul. Va rog sa-mi explicati de ce s-a luat aceasta hotarire, atita vreme cit tonul ambelor mesaje cred ca a fost unul civilizat, mai mult, al doilea mesaj era unul de scuze pentru autorul subiectului.
Va multumesc,
Catalina.
This is the first day of the rest of my life!
Raspunsuri
iren spune:
Si mie mi-a disparut un mesaj de la Inger razvratit" si nu inteleg de ce,mai ales ca am folosit un ton civilizat.
Iren&Bogdanelu
georgia spune:
De ce oare??? Ai zis ceva si ai deranjat pe cineva de la "putere".. ai grija alta data ca nu-i de glumit!!
Veve spune:
Catalina,din cate stiu ai fost informata pe privat despre aceste modificari.Sper ca s-a clarificat intre timp.
Georgia,multumim pt.interventia ta prompta si binevoitoare.Te mai asteptam cu placere!
Irina & Vevemica & margica(20) din burtica
Julie spune:
Explic si aici: odata ce am "editat", asa cum am promis, un mesaj care nu facea decat sa incite la cearta - si fara nici o legatura cu subiectul initial - a trebuit sa dispara si mesajele sau pasajele care decurgeau din acesta.
Nu am acuzat pe nimeni de ton necivilizat, doar, indirect, de deviere de la subiect.
Are rost sa ne certam? Eu cred ca nu.
Multumesc pentru intelegere,
Julie
cataghe spune:
Nu cred ca este cazul sa ne certam dar imi pare tare rau ca nu am pastrat mesajele ca sa le pot posta, sa-si mai dea si altii cu parerea unde era saminta de scandal. Veve, tu ai postat ulterior un mesaj exact pe aceeasi tema legat de interventia Biei, doar ca al meu, zic eu, era pe un ton mai "blind"! Mesajul tau a ramas. Nu cred ca este corect.
Am tot respectul pentru voi, fetelor, si pentru munca pe care o depuneti pentru ca lucrurile sa mearga. Stiu ca sinteti supuse si voi unor presiuni si vad bine ca atmosfera pe forum e oarecum modificata, desi eu nu sint foarte veche pe aici. Va inteleg ca va straduiti sa aplanati conflictele si sa mentineti nivelul acestui forum la cotele cu care ne-am obisnuit. Dar, sincer, nu cred ca moderatorul are dreptul sa intervina in mesajele mele, sa stearga ceea ce nu-i place lui personal, sa lase jumatate, sa stearga jumatate, sa stearga chiar totul atita vreme cit tonul mesajelor este unul decent si civilizat. Cred ca am dreptul sa-mi exprim ideile chiar daca in unele privinte nu sint de acord cu alti membri de pe forum, ca doar de aceea e forum. Moderatorul ar trebui sa intervina in momentul in care cineva sare calul prin exprimari injurioase sau jignitoare, nu cind cineva isi exprima parerea in mod politicos. Intr-o discutie purtata intre mai multi oameni este de asteptat ca tema sa se ramifice, chiar sa devieze putin uneori, si pentru ca acea discutie sa se mentina interesanta trebuie sa aiba loc un schimb de pareri, un dialog intre participanti. Nu cred ca daca cineva afirma ceva trebuie musai sa trimitem toti floricele si pupici indiferent daca sintem sau nu de acord cu afirmatia respectiva, doar asa, de dragul "subiectului" sau al "povestii"! Cu ce este gresit daca iei atitudine, folosind un limbaj adecvat, fata de un gest care ti se pare deplasat? Daca lucrurile se vor desfasura la modul la care au inceput sa se desfasoare, atunci ce e de facut? Pur si simplu te gindesti: "Are rost sa mai scriu? Poate ca si acest mesaj va fi sters si nu merita sa ma mai obosesc!" Cred ca felul acesta de a actiona, fara suparare, inseamna o depasire a atributiilor moderatorului. Nu mai vorbesc de faptul ca astfel de actiuni pot sa iti modifice imaginea ca individ in ochii celorlalti participanti la discutie intr-un mod pe care tu nu il doresti, doar pentru ca asa a decis moderatorul! Cred ca sint "fetita mare" si am dreptul sa decid singura felul in care apar in fata celorlalti, repet, atita vreme cit ma exprim intr-un limbaj de bun simt si imi asum afirmatiile facute. In plus, nu mi se pare corect pentru ca vad ca nu toti utilizatorii sint tratati la fel. Am vazut mesaje de-a dreptul certarete, mesaje care au jignit si au acuzat, uneori, dupa parerea mea, in mod evident pe nedrept. Intr-unul din cazuri chiar eu am facut apel la moderatori sa ia o atitudine si nimeni nu a zis nimic. De ce acele mesaje merita sa fie citite iar ale mele nu? Nu am vrut sa ofensez pe nimeni si, inca o data, la scurt timp la acelasi subiect a aparut un mesaj similar ca idee dar mai dur in continut (am spus "mai dur", nu "necivilizat"!), postat de o moderatoare, care a fost considerat foarte "adecvat" si "la obiect". Eu nu spun ca nu era, dar atunci, cred ca ar trebui sa comunicati intre voi si sa aveti o atitudine cumva unitara, nu?
...Cu mesajul de scuze chiar ca nu mai inteleg nimic. Julie, daca eu am considerat potrivit acel mesaj, si el era legat de o intrebare pe care eu insami am ridicat-o si care tu insati ai admis ca era bine pusa la momentul respectiv, de ce nu ma lasi sa ma manifest asa cum cred eu de cuviinta? Am vazut ca omul s-a ofensat si am vrut sa-i transmit ca nu aceasta era intentia mea, ca, probabil, l-am subestimat si ca imi pare rau. Aici unde a mai fost saminta de scandal? De ce nu avem curajul sa recunoastem cind gresim?
Regret, dar trebuie sa imi mentin pozitia pentru ca pe privat nu am fost lamurita chiar deloc. Sper ca acest mesaj sa nu fie si el considerat "saminta de scandal", pur si simplu as aprecia niste lamuriri mai "consistente"!
Va multumesc pentru timpul acordat,
Catalina.
P.S. Pentru curiozitatea mea personala, Veve, tu ai stiut ca jumatatea mea de mesaj stearsa de Julie era exact pe aceeasi idee cu unul din mesajele tale?
This is the first day of the rest of my life!
Julie spune:
Catalina, mesajul lui Veve a aparut dupa ultimatumul pe care l-am dat (pe care se pare ca nu l-ai citit), dupa expirarea lui cu multe ore, si mult dupa ce am actionat asa cum anuntasem ca o sa actionez.
Mi-am sters si postarea mea de la subiectul respectiv, si pe ale altora, din dorinta de a lasa subiectul sa curga pe firul pe care incepuse - cel inceput de Oblio, autorul subiectului, cu un dialog pe marginea celor scrise de dansul - cu opinii pro si contra, asa cum e normal sa existe.
Daca cineva se simte jignit (in fine...), imi cer inca o data scuze, nu sa jignesc mi-a fost intentia.
Julie
Veve spune:
quote:
Originally posted by cataghe
P.S. Pentru curiozitatea mea personala, Veve, tu ai stiut ca jumatatea mea de mesaj stearsa de Julie era exact pe aceeasi idee cu unul din mesajele tale?
Nu,Catalina,eu nu reusisem sa citesc nici ce-ai postat tu,nici celelalte mesaje editate de Julie.Oricum,nu cred ca trebuie sa interpretezi editarea mesajelor ca pe ceva personal.Eu am inteles ca Julie nu a vrut decat sa lase subiectul sa-si continuie cursul firesc.De aceea mi-am sters si eu postarea.Imi pare rau ca s-a ajuns la astfel de discutii!
Irina & Vevemica & margica(20) din burtica