Paracetamol
Am primit din Ro paracetamol cu intentia sa il folosesc cand e racit baietelul meu de 8,4 ani. E paracetamol SANTA 500mg de la Sanosan. Cand citesc prescriptia vad insa ca e contraindicat la copiii intre 6-12 ani. Cat trebuie sa fie concentratia la paracetamol pentru copii? Sa stiu ce cer data viitoare.
Multumesc.
Raspunsuri
mihaela_s spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Carmenbr Am primit din Ro paracetamol cu intentia sa il folosesc cand e racit baietelul meu de 8,4 ani. E paracetamol SANTA 500mg de la Sanosan. Cand citesc prescriptia vad insa ca e contraindicat la copiii intre 6-12 ani. Cat trebuie sa fie concentratia la paracetamol pentru copii? Sa stiu ce cer data viitoare. Multumesc. Carmen & Ericutz (15.06.2004) Ajutati-o pe Diana! www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68525 " target="_blank"> Povestea nasterii! |
Cati ani are baiatul tau? Daca are peste 2 ani, poti sa ii dai linistita o jumate de doza din cea de adult. Daca are sub 2 ani cred ca e in functie de kg. Cel putin asa era cand erau ale mele mici. Lor le placeau siropurile si pe flacon scris mereu doza pentru copii.
poti citi si aici: http://www.medipedia.ro/Dictionarmedical/Medicamente/tabid/59/prospect/W43009002/PARACETAMOL-PENTRU-COPII.aspx
Carmenbr spune:
Mihaela am scris mai sus, baietelul meu are 8,4 ani. Cred ca paracetamolul de 500mg e pt adulti. Scrie ca il pot lua copiii de la 12 ani in sus si adultii, 3-4 comprimate pe zi. Insa e scris ca e contraindicat la copiii sub 12 ani.
Multumesc mult de sfat.
mihaela_s spune:
Scuze, e prea dimineata la mine . Poti sa ii dai linistita jumate de doza de adult, adica 250 g. Nu stiu de ce scrie ca e contraindicat, probabil se refera la doza. Are si alte ingrediente in afara de paracetamol?
Carmenbr spune:
doar excipienti: amidon, povidona K30, acid stearic si croscarmeloza sodica.
Deci daca adultii pot lua 3-4 comprimate pe zi, eu ii pot da de 2 ori pe zi cate jumatate de comprimat?
mihaela_s spune:
Ii poti da de 3-4 ori pe zi cate jumate de comprimat. Totul e sa nu fie o doza exagerata. 1 g pe zi e ok la copii.
Carmenbr spune:
Mihaela mersi mult de tot. Intentionez sa ii dau de 2 ori pe zi cate o jumatate de comprimat. Multumesc.
cristinuk@ spune:
Scuze ca intreb ... Dar in America nu este paracetamol?
La noi e dozat in functie de kg copilului uite un tabel de ex http://homeopathiepratique.free.fr/conseils/fievre.htm
roxanaz spune:
contraindicatia se refera la marimea dozei si la forma de prezentare.
datorita extinderii liniilor de produse lichide se prefera aceasta forma (sirop adica) pana in jurul varstei de 12 ani.
pe de alta parte, ghidurile noi interzic aproape cu desavarsire injumatatirea dozei de adulti pentru administrare pediatrica. desi exista teste obligatorii care confirma distributia egala a ingredientului activ in unitatea de dozare (aici = comprimatul) ele nu sunt suficiente pentru a elimina surpa-dozarea. pe scurt, acest pericol creste daca se administreaza copiilor 1/2 din doza de adult.
Carmen, acum.... intreb si eu, de ce iti trebuie paracetamol in tara tylenol-ului?
anya spune:
Eu am folosit pastile de pe vremea cand au invatat sa inghita (4-5 ani). Siropurile sunt bani aruncati pe zahar. Initial am fost nevoita sa recurg la pastile pentru ca se dereglau rau (scaunul) de la siropuri si dadeam dintr-una in alta. Plus ca lor nu leau placut niciodata dulcegariile. Daca inventau pateuri cu medicamente era alta treaba
eveline spune:
Asta cu injumatatirea, da, exista riscul ca substanta activa sa nu fie repartizata uniform asa ca in jumatatea pe care i-o dai sa fie ori prea multa ori prea putina.
Mi-a explicat o doctorita cand era fata mica si a fost necesara o asemenea interventie, ca in asemenea cazuri, pastila se piseaza bine bine, se mai amesteca praful rezultat si apoi acel praf se dozeaza in cate e nevoie. Si asa se da, scade riscul de dozare aiurea.