Felicitari Silviad !!! Minuni de Nov-Dec 2012 (36)
Raspunsuri - Pagina 2
dannnah spune:
Buna dimineatza fetelor!
Valicutza - La multi ani, sa ai parte de tot ce e mai bun pe lume!
Andie - Multumesc de informatiile legate de anemie, va trebui sa investighez.
Legat de dopul gelatinos, cu siguranta va veti da seama cum arata. E o gelatina compacta, rozalie-maronie. Nu are ce sa fie altceva:) La mine a cazut cand faceam dus, deja incepusem sa am mici contractii. Era in dimineatza zilei "cu pricina"
Alina - Mie ca si nume de fetita imi plac: Oana, Iasmina, Iulia, Marina, Clara...in general prefer numele care nu se pot alinta.
Bioana, Ina - impartasesc poftele voastre, mamanc mai mult decat la inceputul sarcinii...in general mi-e pofta de ceva dulce.
Nu ma pot trezi dimineatza, imi vine se doooooorrrrmmmmmm Sunt de-a dreptul frustata ca nu pot sa dorm in voie dimineatza... Si daca as intra in concediu prenatal, tot nu as putea dormi: pregateste fata pentru gradi, sotul pentru servici...
Va pup
mamica de Mara - 3 ani si 31+
IPopica spune:
Neata fetele!
Vali, sa ne traiesti si sa ne infloresti! La multi Ani si sanatate!
Cand m-am trezit am avut brusc o revelatie: mai e o luna pana pe 17 noiembrie (DPN-ul meu) si practic de acum inainte se cam poate intampla oricand si-asa m-au luat niste transpiratii reci si o criza nebuna ca eu nu am totul pregatit
Nici macar numerele de telefon ale doctorului, spitalului, salvarii si asistentei nu le-am bagat in telefon
Si m-a luat si o tuse mai zdravana de la raceala, si de cate ori am un puseu ma tin cu mainile de burta sa nu care cumva s-o scap
Referitor la desfasurarea nasterii, Onutz ce zici tu e standardul cumva. Dar eu mai am povestea maica-mii: ea a inceput direct sa sangereze, undeva pe la 12 noaptea, a plecat la spital si abia acolo i s-a declansat travaliul (eu am aparut la 8 jumate dimineata). Povestea unei colege care s-a dus sa faca susu si a crezut ca i-a cedat vezica ca nu se mai oprea, si-a sunat doctorita, s-a dus la spital siroind constant si abia la vreo ora au apucat-o si contractiile; si a inca unei colege careia i s-a rupt apa noaptea in somn, fara contractii dureroase, nici un semn, nimic. Mai sunt si cele ale fetelor de pe aici...... Deci teoria nu se pupa neam cu realitatea. De-aia atatea masuri de precautie prin casa (mai ales ca nu-s lucrurile noastre, sunt ale proprietarilor).
Eu as vrea sa aud "mama, mama, hai ca am chef sa scot nasul in lume, te indrepti si tu spre spital? ca-n vreo 3 ore asa sa ne intalnim?" da' nu se poate, nu?
Andie, hainutele noi le spal la temperatura indicata pe eticheta (40 de grade, desi unele au chiar 30). Iar pe cele primite de la alti buburuzi o sa le spal la 60, sa fiu eu sigura. Le-as fi bagat chiar la 90, dar jumatatoiul e de parere ca o sa le stric de tot si ramanem fara ele (mor de ras cand au ei masculii opinii).
Ma duc sa ma fatai prin casa, ca donsoara are o dilema cu partea mea dreapta, o palma desupra buricului si spre spate. Ma inteapa de-mi taie suflul si se frichine asa de vreo juma de ora.
gogoasa hormonizata
dana0000 spune:
Neata burticoasele!
Tare active sunteti abia tin pasul cu cititul,eu tot la serviciu,lucrez,predau,invat si tot asa.Acasa e nebunie,diseara va fi ultima seara dormita in casa mea. Hai ca ma buseste si plansul cand ma gandesc.
Am avut si ceva suparari,a murit bunicul sotului care i-a fost ca un tata si cand il vad ca sufera asa imi pare rau.
Mena sper din suflet sa iti revii, eu mi-am scos maseaua de minte cu anestezie locala in sapt 16 si bine am facut,nu am mai avut nici o pb de atunci...ma durea toata gura,imi radia durerea peste tot.Riscul de infectie e mai rau decat o anestezie locala.Parerea mea.
Bubu bine ca s-a desteptat dr,acum sa vedem ce tratament iti da.Tinem pumnii sa fie bine.Azi cum esti?Tot picioarele umflate?
Am vazut ca vorbeati de contractii de nastere, noua la Lamaze ne-a zis ca la prima nastere e regula 511 :contractii la 5minute,care dureaza 1minut si macar 1 ora.Abia atunci plecam la spital,pentru ca schimbarea mediului dintr-unul familiar(cum e casa in care stai de ex) cu spitalul rece si neprietenos(oricat de ok ar fi) va prelungi travaliul.Si ca cel mai bine e ca apa sa nu fie rupta artificial,ci in timpul contractiilor.Ideea e cu cat mai putina interventie din exterior cu atat mai bine.
Eu am cumparat Bubchen pt bebe sa-l spalam si masam,nu dati cu pietre,nu au parabeni,nici uleiuri minerale si in plus am 2 colege care au folosit cu succes pentru bebelusii lor si sunt multumite.Am luat gama cu galbenele bio.
Nu mai fac reclama gata,mi-am luat si o cutie de laptic,just in case (sper sa nu o deschid decat sa fac ciocolata de casa si nu sa o dau lui bebe,el va fi alaptat) si cam atat.
Diseara iar mergem la curs,abia astept.Maine la dr la consult si sa semnam contractul de nastere.
Si numar zilele pana la 1nov cand intru in concediu
Va si tineti-mi pumnii sa rezist la birou pe scaun ca durerea de spate e insuportabila!
onutz83 spune:
'Neata, fetili
Trebuie sa incep cu Dannnah: Onica (cosmarul copilariei mele) , Onuca, Onutza
Popics, si eu am avut aceeasi revelatie doar ca am ratat pragul de o luna, dpn-ul meu mai nou e 15 nov
O, da, masculii au si ei opinii
Dana0000, condoleante pentru bunicul sotului
Pfff, 1 nov???
Onutz 35+ cu Inghiontila Sughitzescu Lucian
Vali
F IMPORTANT
epopeasca spune:
Buna dimineata!
Irilac, super sotul tau cu boacanele lui. Si al meu are lista lui, n-ai grija. Bine, ca le face rar, dar si cand le comiteee, mama-mama
Bubu multumim de site. sipentru info despre tratamente naturiste la furia laptelui.
Ina ziceai tu ceva de greata si diaree inainte de inceperea travaliului; eu de cateva zile am greturi si aseara am comis-o si la partea cealalta, dar se poate sa-mi fi picat si ceva mai nasol la stomac, ca am mancat ceva ce nu mi-a prea placut, dar de foame n-am avut de ales.
Vreausaninga eu nu am primit nici un alt pachet de scutece cadou la Sensiblu Cred ca pana la urma va trebui sa abandonez Huggies si sa trec pe Pampers Sensitive, ca aici in oras vad ca nu prea am sanse sa cumpar ce vreau.
Onutz multumim de capitol nou! Sa fie plin numai de vesti bune! (ce intro lung avem )
Vali LA MULTI ANI si din partea mea! Multa, multa sanatate si fie ca in urmatorul an sa ne dai vestea cea mare ca vei fi din nou mamica!
Despre travaliu eu nu pot sa zic nimic, ca mie nu mi s-a declansat nici macar dupa doua sesiuni de perfuzii cu oxitocina Iar acum trebuind sa nasc tot prin cezariana sunt putin stresata la toate simptomele care ar putea prevesti marea intalneala. Bine ca bagajul este aproape gata!
Cat despre operatie, am stari schimbatoare. La inceput era pura groaza. Acum incep sa vad tot mai mult partea plina a paharului: in primul rand imi voi tine puiul in brate; apoi voi scapa de burta si imi voi putea relua viata de mamica fara sa stau mereu cu teama de a nu pati ceva bebe din burtica, de a nu naste prematur etc.
Aaaa, si sa nu uit sa adaug la neplaceri sesiuni de calduri si transpiratii, de parca as fi la menopauza, ca numai mama-mea se mai vaita de astea pana acum.
Gina 37 + Sofia Maria si mami de Andreea Luana
dannnah spune:
Onutz - ce figura esti! Nu stiam ca se alinta numele Oana !
mamica de Mara - 3 ani si 31+
valicutza spune:
va multumesc tuturor pentru urari
felicitariiiiii Ela!!! sa iti traiasca puiul mic , sa fie sanatoasa,fericita si norocoasa . primul bebe de la odisee...ce frumos. de acum va fi explozie de bebelusi , incepand de saptamana viitoare
mami de Dienutza 5 ani
si mami de ingeras Razvan-Mihai (29.09.2012)
mena1906 spune:
Multumesc fete dragi pentru gandurile bune. Ieri dupa ce am venit de la stomato m-a mai durut veo 2 ore si apoi m-a lasat. Mi se pare o minune sa nu te doara nimic, dupa ce am trecut prin ce am trecut. Azi noape am luat antibioticuk si am avut frisoane dupa el, azi dimineata la fel. Stomatologul a zis sa ma opres deocamdata daca nu mai am durere pt ca a scos o parte din puroi si sa nu ii fac rau lu bb cu atatea pastilute. Azi m-a vazut. Maine ma vede iar. Am nimerit o tipa f draguta.
Irilac, scuza-ma dar tare m-a amuzat sotul tau :))).
Bubu o sa ii povestesc cu siguranta... O sa am multe de povestit despre el si despre sarcina asta. Doar sa creasca si sa inteleaga.. Si acum ii explica mami tot ce se intampla si de ce se intampla asa, de ce e suparata si ca nu e suparata pe el. Nu vreau sa fie cum am fost eu, din cauza problemelor mele, un copil anxios si fricos, de aceea ii explic tot... Nu intelege dar simte.
Aschiutza nu mi-a pus niciun fel de anestezic, absolut nimic. I-am povestit dr gineco si mi-a zis, ca si tine, ca puteam sa nasc acolo si ca f rau a facut, mai ales ca am anuntat-o de la inceput ca am risc de nastere prematura pe stomatoloaga. Am avut ieri toata ziua vreo 5-6 contractii(adica putine pentru mine si pentru cat de agitat a fost Gabriel). Pot spune ca a fost noroc.
Asta e. A fost o alta cumpana in sarcina, am trecut cu bine. Imi da putere copilul asta sa trec peste orice, desi ieri am avut un moment in care m-am razvratit impotriva lui DD, pentru ca deja am trecut prin prea multe lucruri si ca mi-a dat o cruce prea grea pentru a fi carata de un singur om... A vrut sa imi arate, din nou, cat pot sa indur si sa nu ma mai cred slaba(a mai zis asta cineva dar neuronu-mi gravid nu mai stie cine). Dar nu e grea. E atat cat am putut duce, am cazut si m-am ridicat. Acum am o noua limita a durerii si a suportabilitatii, una foarte ridicata. Cred ca o nastere este mai usoara decat experienta de ieri noapte+zi. Ai trecut si tu prin atatea cu nasterea, Aschiutza...si nu numai...
Vali la multi ani si sper sa iti dea DD un bb cat mai repede . Imi dau seama cata durere trebuie sa fie in inima ta dar si ca mica ta printesa cred ca are puterea sa iti smulga un zambet fugar. Multumeste-i lui DD a o ai pe ea si ca e sanatoasa si ca iti da putere.
O sa ma mai uit pe aici cui ii mai pot raspunde. Ma simt inca terminata de oboseala dar usurata de durere . De la antibiotic am frisoane si stomato mi-a zis sa nu il mai iau deocamdata.
Gabriel se joaca cumintel asa cum stie el cu ficatelul si coastele lu mamica-sa . Imi e mila ca l-am chinuit atata si mi-as dori ca la controlul de pe 24 sa imi zica sa nu mai iau pastilute decat la nevoie ca nu le mai suport si nu ma gandesc decat la el ca l-am bombardat cu atatea medicamente. E un baietel puternic. Imi da incredere si ma intareste gandul ca ma are doar pe mine, atat, acum. Ca ma stie si ma simte doar pe mine. S-a creeat o legatura greu de descris intre noi . Ieri cand dormea am pus mana pe burta usor si ii vorbeam si ii explicam tot si imi ceream iertare ca a trebuit sa treaca si el prin asta cu mine si ca ii dau atata otrava de pastile si s-a trezit si a inceput sa se joace,sa se intinda. M-a facut sa lacrimez, a fost ca si cum m-ar fi linistit si mi-ar fi zis: "Mami, e ok. Sunt bine. Nu te ingrijora."
UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 28+ cu Gabriel
In love with my little kid :X
angelique_19 spune:
Mena si eu am luat augmentin si deja imi aparuse afte in gura si candida.Am luat nistatina, 2 pe zi asa mi-a zis dr,dar eu luam doar 1 si am avut nevoie si de canesten.Mai bine vb cu dr.ta.
Valicutza la multi ani si Dumnezeu sa iti implineasca dorinta de a avea bebe 2
Scuze ca nu nominalizez dar doarme consortul dupa tura de noapte si tot se fataie ca aude tastatura.Asa ca vb mai incolo.Pup toate burticile
32+ cu Stefan Lucian
mena1906 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui angelique_19 Mena si eu am luat augmentin si deja imi aparuse afte in gura si candida.Am luat nistatina, 2 pe zi asa mi-a zis dr,dar eu luam doar 1 si am avut nevoie si de canesten.Mai bine vb cu dr.ta. Valicutza la multi ani si Dumnezeu sa iti implineasca dorinta de a avea bebe 2 Scuze ca nu nominalizez dar doarme consortul dupa tura de noapte si tot se fataie ca aude tastatura.Asa ca vb mai incolo.Pup toate burticile 32+ cu Stefan Lucian |
Am baut si beau f mult iaurt pentru ca sunt cu morcovul. Daca simt ceva o sun pe dr, dar nu cred... Iaurtul are o chestie care regleaza flora intestinala, vaginala etc. Chiar si cand ma deranja candida ma spalam cu iaurt jos si trecea de tot. Oricum sunt happy ca mi-a zis dr sa nu mai iau antibiotic. Am luat doar de 2 ori si gata. .
UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 28+ cu Gabriel
In love with my little kid :X